E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTwitter'ın en büyük hissedarları belli oldu---

Twitter'ın en büyük hissedarları belli oldu

Twitter'ın en büyük hissedarları belli oldu
01 Kasım 2022 - 11:58 borsagundem.com

Twitter’ın Elon Musk’tan sonraki en büyük pay sahipleri, Suudi prens El-Velid bin Talal, şirketin eski CEO’su Jack Dorsey ve Katar Yatırım Otoritesi oldu.

Elon Musk geçtiğimiz hafta banka kredileri ve yatırımlarını sürdürmeyi tercih eden pay sahiplerinin de desteğiyle 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasını gerçekleştirmiş, bunun hemen ardından ise şirketin hisselerini New York Menkul Kıymetler Borsası’ndan çekerek, Twitter’ı halka açık bir şirketten yüzde 100 özel bir şirket haline getirmişti.

Bu gelişme, neredeyse on yıl boyunca halka açık bir şirket olan Twitter’ın, en büyük pay sahiplerinin değiştiği anlamına geliyor.

Daha önce Musk’ın Twitter’ı satın alma planlarını olumlu karşılayan Suudi prens El-Velid bin Talal, Başkanı ve sahibi olduğu Kingdom Holding Company’e ait yaklaşık 35 milyon adet hisse ile Twitter yatırımcısı olmaya devam etmeye karar verdi. Hisse başına 54,2 dolar ile toplamda yaklaşık 1,9 milyar dolar değerindeki pay, Suudi prensi Twitter’ın ikinci büyük yatırımcısı yapıyor.

Twitter’ın eski CEO’su ve kurucularından biri olan Jack Dorsey, toplam hisselerin yüzde 2,4’lük kısmını oluşturan yaklaşık 978 milyon dolar değerindeki 18 milyon adet hissesi ile yatırımcı olmaya devam eden pay sahiplerinden biri. Musk Twitter’ı almaya karar verdiğinde, Dorsey şirketin “sahibinin” Wall Street olduğunu ve şirketi yüzde 100 özel bir şirket haline getirmenin doğru bir adım olduğunu söylemişti.

Katar Yatırım Otoritesi ise 375 milyon dolar yatırım ile Twitter’ın yeni pay sahiplerinden biri haline geldi.

Bloomberg Milyarderler Endeksi, sosyal medya şirketleri endeksindeki değer kaybına dayanarak, Musk’ın teklifini yaptığı Nisan ayından beri şirketin hisse değerinin yüzde 40 düştüğünü tahmin ediyor.

Musk, Twitter'ın tek yöneticisi oldu

Twitter, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na şirketin tek yöneticisinin Elon Musk olduğunu bildirdi.

Yapılan bildirimde, Bret Taylor, Parag Agrawal, Omid Kordestani, David Rosenblatt, Martha Lane Fox, Patrick Pichette, Egon Durban, Fei-Fei Li ve Mimi Alemayehou'nun artık yönetim kurulunda olmayacağı bilgisi yer aldı.

Daha önce de Elon Musk Twitter'da, üst yönetici Agrawal, mali işler müdürü Ned Segal ve hukuk politikası başkanı Vijaya Gadde dahil olmak üzere bazı üst düzey yöneticilerle yolları ayırmıştı.

Twitter büyük çaplı işten çıkarma planlıyor

 

Twitter'ın Elon Musk'a satışı tamamlandı

 

Suudi Arabistan, Twitter kararını duyurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)