E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTwitter’da ikincil halka arz planı---

Twitter’da ikincil halka arz planı

Twitter’da ikincil halka arz planı
04 Mayıs 2022 - 10:00 borsagundem.com

Yeni yatırım için finansman arayan Elon Musk, Twitter'da 3 yıl içinde ikincil bir halka arz planlıyor.

44 milyar dolar gibi rekor bir ücretle sosyal medya platformu Twitter’ı satın almak isteyen milyarder Elon Musk, finansman arayışına girdi.

Wall Street Journal gazetesinin güvenilir kaynaklara dayandırdığı haberine göre, milyarder Elon Musk, satın aldıktan sonra üç yıl içinde Twitter'da ikincil bir halka arz planlıyor. Haberde, Musk'ın potansiyel yatırımcılara Twitter'ı halka açıklık oranını artıracağını söylediği vurgulandı. Reuters’ın haberine göre ise Twitter ve Musk konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Elon Musk'ın büyük yatırım şirketleri ve üst düzey varlıklı kişilerle 44 milyar dolarlık Twitter satın alımına daha fazla fon sağlama ve servetinden daha azını anlaşmaya bağlama konusunda görüşmelerde bulunduğu iddia edildi.

Forbes'in net değerini 245 milyar dolar olarak tahmin ettiği Musk, dünyanın en zengin insanı. Ancak servetinin çoğu, CEO’luğunu yaptığı elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın hisselerine bağlı. Geçtiğimiz hafta Musk, Twitter'ı satın alma anlaşmasının ardından Tesla hisselerinde 8,5 milyar dolar sattığını duyurdu.

Konu hakkında bilgi sahibi kaynaklar, imtiyazlı veya adi hisse senetlerini satışının da gündeme gelebileceğini belirtiyor.

Musk ayrıca, anlaşmanın finansmanını desteklemek için bankalara 12,5 milyar dolarlık bir marj kredisi düzenlemeleri için bazı Tesla hisselerini vermeyi taahhüt etti. Kaynaklardan biri, anlaşmayı finanse etmede yeni yatırımcı ilgisine dayalı olarak marj kredisinin boyutunu azaltmaya çalışabileceğini belirtti.

Twitter hamlesi Tesla’yı vurdu

 

Twitter’da tarihi anlaşmanın perde arkası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Musky 04 Mayıs 2022 12:39

    Para basma ve Momentum ticareti bittiğinde uzay işlerinde de devlet yardımı alamazsa  iflas eder 

  • Mucise Reis ;)04 Mayıs 2022 19:22

    Etmez hocam. Adam doğal enerji, batarya alanında vb değişimin olacağı alanlarda büyük adımlar attı. Uzay sistemi internet ağı internet kullanımı uyduya geçiyor. İletişim vb. cep telefon bulut depolamaları. Yani Türkiye de olmayan cihazlar ve gelecekte kullanılacak cihaz ve hizmetler Patronun elinde. Yazılımcı gerekecek ileride. Metaverse ortamında yüksek hızlı işlemler için farklı projeler var. internet ağları ve internet bağlantıları, güvenlik, sulama, sivil kullanım, tesla araçlar ve farklı elektornık cihazlar vb. hepsi uydulardan kontrol edilebilir olacak. Yazılımcı alacak ileride her ülkeden bol bol .Usd maaşlı. Hatta en iyi doktorlar mühendisler vb bu ağlar ile yüksek maaşlı olarak firmasında çalışacak : )) ömür yeter mi bilinmez.  dünya değişiyor. Gelecek inşa ediliyor. Ben şok oldum fark edince.... :D

  • Mucise Reis ;)04 Mayıs 2022 10:52

    yürü be patron..Klavyeler elimizde yazmaya hazırız geleceği sıfırdan :D uydu işleri yordu, eğlenceli işlere geçelim :D