E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarTwitter haberi Bitcoin'e ilaç gibi geldi---

Twitter haberi Bitcoin'e ilaç gibi geldi

Twitter haberi Bitcoin'e ilaç gibi geldi
24 Eylül 2021 - 12:23 borsagundem.com

Makro gelişmeler Bitcoin fiyatında yükseliş sağlarken, sosyal medya devinin kripto para ile bahşiş hamlesi ise yükselişi hızlandırdı

Bitcoin (BTC) fiyatı, makro faktörlerin etkisiyle yükselişe geçti. 23 Eylül tarihinde 43.000 ila 44.300 dolar arasında işlem gördükten sonra Bitcoin, bugün itibarıyla 45.000 dolara ulaştı.

BTC fiyatındaki ani yükseliş, Twitter'ın Lightning ağı üzerine inşa edilmiş ve düşük maliyetli Bitcoin işlemlerine olanak tanıyan ödeme uygulaması olan Strike ile entegrasyonu duyurması üzerine geldi. Haberi yapıldığı üzere kullanıcılar artık Bitcoin gibi kripto para birimleri ile diğer kullanıcılara bahşiş verebilecek.

Bu gelişme, kripto para ekosistemindeki momentumu yükseltti. En büyük altcoin olan Ether (ETH) 3.100 doların üzerine çıktı. Veriler ayrıca, büyük kripto para borsalarındaki rezervlerde tutulan Ether bakiyesinin düştüğünü gösteriyor.

Altcoin'ler toparlandı

Birinci katman alanındaki rekabet Terra (LUNA), Avalanche (AVAX) ve Cosmos (ATOM) gibi projelerle kızışırken, altcoin piyasası yükseliş yakaladı. Düşük maliyet sayesinde yeni kullanıcılar altcoin'lere yönelirken, fiyat açısından da kazanç sağlıyorlar.

Celer (CELR), fiyatının yüzde 52 artarak 0,14 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını gördükten sonra 24 saatte en çok kazanan isim oldu. Celo (CELO) yüzde 24'lük bir kazanç elde etti ve 7,80 dolardan işlem gördü.

Diğer dikkate değer performanslar arasında COTI yüzde 23, Tezos (XTZ) yüzde 21 ve Origin Trail (TRAC) yüzde 20 ralli yaşadı.

Genel kripto para piyasa değeri şu anda 1,99 trilyon dolar ve Bitcoin'in hakimiyet oranı yüzde 42.

Twitter'dan, Bitcoin ile bahşiş ödeme özelliği

Ayılar Bitcoin’de yükselişi engelliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucize Reis : )24 Eylül 2021 13:22

    Hocam çin haberi gelmedi daha ? kripto paralar karşılıksız ve çin bankalarındaişlem görmemesi yonundeki açıklama ? geriden geliyor haberler 24 sat : ))

  • tokatçı24 Eylül 2021 12:48

    daha anlayamadınız mı hiç bir devlet kendisiinin kontrol etmediği bir paraya onay vermez. ülkeciklerden bahsetmiyorum. devletler fakirleşirken şirketlerin zenginleşmesine izin vermezler çünkü şirketler çok acımasız davranır bunu şuan hissetmezsiniz ama hakimiyeti ele aldıklarında köle olursunuz.