E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTUSKON'dan Başbakan'a çok sert tepki---

TUSKON'dan Başbakan'a çok sert tepki

TUSKON'dan Başbakan'a çok sert tepki
01 Mart 2014 - 14:00 borsagundem.com

TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Genel Kurul'da sert konuştu: Yamuk işler gizlenmeye çalışılıyor, dün neysek, bugün de o’yuz”

Türkiye’nin en yaygın iş dünyası sivil toplum kuruluşu Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), 5’inci Olağan Seçimli Genel Kurul’unu gerçekleştirdi. 1000 delegenin katıldığı Genel Kurul’a, Afrika Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Dr. Erasmus Mwencha da onur konuğu olarak katıldı. Tek listenin oylamaya sunulduğu Genel Kurul’da Rızanur Meral 5’inci kez TUSKON başkanı seçildi.
Genel Kurul’un açılışında konuşma yapan TUSKON Başkanı Rızanur Meral, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

17 ARALIK SORUŞTURMASI

Yolsuzluk operasyonunun Türkiye’ye büyük zarar verdiğini söyleyen Rızanur Meral konuyla ilgili şunları söyledi: “17 Aralık ve 25 Aralık’ta açılan davalarda ortaya çıkan fotoğraflar, kasalar, saatler, bavullar ve kutular hepimizi derinden üzmüştür, milletimizin hafızasına kazınmıştır. Yurt dışı bağlantılı iddialar ve bakanlarımızın bu iddialara aileleri ile beraber konu olması ülkemizin güvenliği adına bir fecaat arz etmektedir. Davada para aklama ile adı geçen ülkenin, bu bakanlarımıza bugün ortalığa saçılan bilgilerle şantaj yapmış olması ihtimali dahi ülkemizin siyasi karar alma mekanizmasının güvenirliğine dair çok önemli sorulara ve büyük endişelere sebep olmaktadır. Ancak bu endişelerin ve sorunların çok daha büyüğü hükümetimizin bu soruşturma ve davalara karşı verdiği cevaplarla ortaya çıkmış ve sürece, yasa ve teamüllerin rağmına yapılan müdahalelerle bir hükümet sorunu olan yolsuzluk bir devlet sorunu haline getirilmiştir. Sebebi her ne olursa olsun yürütülmekte olan bir davaya müdahale edilmesi asla kabul edilemez. Parlamenter bir demokrasi için siyaseten çok güçlü ve etkili olan, görevi gereği erklerin sağlıklı işleyişini düzenlemekle mes’ul Cumhurbaşkanı’nın bütün bu hukuksuzluklar karşısında sessiz kalmasını ve başında olduğu Cumhur’u öksüz bırakmasını ciddi bir ızdırabla izliyoruz.”


“DÜN NEYSEK BUGÜN DE O’YUZ”

TUSKON’un son iki ayda iftiralara maruz kaldığını ifade eden Meral, şöyle devam etti: “Son günlerde medyada büyük şaşkınlık ve üzüntü ile izlediğimiz haberler, tapeler, paralel, üçgen, dikdörtgen’e bakın derken ne kadar yamuk işlerin gizlenmeye çalışıldığını, nelerin götürüldüğünü de çok net ortaya koyuyor. Geçtiğimiz 2 ayda toplumun birçok kesimi bir nevi şeytanlaştırmayı andıran siyasi söylemlerden payını aldı. Ancak TUSKON üyeleri tarihinde görülmemiş hakaretlere ve iftiralara maruz kaldı. Halbuki; bir önceki Genel Kurul Toplantımıza katılan Başbakan sizlere hitabını yine bu salonda şu sözlerle yapmıştı. Aynen okuyorum: TUSKON'a, TUSKON'un tüm mensuplarına, özellikle Türkiye'nin adını dünyaya duyurdukları, ay yıldızlı bayrağın, bu aziz milletin büyüklüğünü en uzak ülkelere, en ücra kentlere şerefle taşıdıkları için, şahsım, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. TUSKON, hırsı değil kanaati, kazanmayı değil paylaşmayı, sömürmeyi değil dayanışmayı savunarak, savunduğu değerlerin samimiyetle arkasında durarak, kendisini değil, ülkesini ve milletini öne çıkararak farklılığını ortaya koydu. En önemlisi de TUSKON, sırtını belli çıkar çevrelerine, çıkar odaklarına değil, millete dayadı. Kaynağını milletten aldı, ilhamını milletten aldı, motivasyonunu, ufkunu, misyonunu milletten aldı. Nasıl ki Mevlana, bir elini göğe açıp, bir elini toprağa uzattı, 'Hak'tan aldığımı halka veriyorum' dediyse, işte TUSKON, TUSKON gibi Anadolu evlatları, Anadolu kaplanları, Hak'tan aldılar, halkla paylaştılar, birlikte büyüdüler. Nasıl ki Mevlana, 'pergel misali, bir ayağın burada merkezde olacak, bir ayağınla alemleri dolaşacaksın' diye tavsiyede bulunduysa, işte Anadolu'nun aslanları da, güçlerini Anadolu topraklarından aldılar, tüm dünyayı deveran ettiler’.

Aynı Başbakan’ın aynı insanları, TUSKON’umuzu bugün burada ifade etmeyi kendimize yakıştıramadığım sözlerle tahkir etmesini neyle açıklayacağımızı bilemiyoruz. Biz dün neysek bugün de O’yuz. Bu sebeple de söylenen kötü sözlere dair hiç bir endişe taşımıyoruz. 50 yıllık, yüzbinlerce insanın ortak değerleri ile ortaya çıkan bir hareketin 3-4 ayda aktan karaya dönüşeceğini kimseye inandıramazsınız. Ülkemizde örnek bir neslin yetişmesi ve sosyal yaralarımızın tamiri için çırpınan, dünyanın dört bir yanına Türkiye’nin değerlerini, duygu ve düşüncelerini yayan bu insanlara, atılan iftira ve hakaretleri sahiplerine iade ediyoruz.”

İŞADAMLARI ‘SİYASET PARA KAZANMA YERİ DEĞİLDİR’ DİYOR

TUSKON Başkanı, “Son günlerde bazı siyasetçiler Sivil Toplumu kastederek sık sık muhalefet yapacaklarsa parti kursunlar siyasete girsinler diyorlar. Buna karşılık bazı işadamları da verdiğimiz vergilerin, ülke kaynaklarının nasıl kullanıldığını bilmek en doğal hakkımız diyorlar. Bunu yapmak niçin muhalefet olsun diyor ve şunu ekliyorlar; Siyaset Millete hizmet etme yeridir, para kazanma, servet edinme yeri değildir. Para kazanmak isteyen siyasileri eşit şartlarda rekabet edebilmek adına siyaseti bırakıp, şirket kurup iş hayatına girmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİ VE TELEFON DİNLEMELERİ

Demokrasilerde medyanın önemine ve özel hayatın gizliliğine vurgu yapan TUSKON Başkanı Meral, konuyla ilgili şunları söyledi: “Demokratik yönetimlerin yasama, yürütme ve yargı erklerine 4. bir denetleme mekanizma olarak Medya’nın eklendiği günden beri dünyada medya, demokrasinin yerleşmesi için çok etkili bir görev yapmaktadır. Bu konuda ülkemizde atılması gereken çok ciddi adımlar olduğunu düşünüyoruz. Toplum genelinde, ‘özel hayatın gizliliğini sağlamayı’ hedeflediği söylense bile, siyaseti şekillendirmek adına bazı gerçeklikleri gizlemek amacıyla yapıldığı izlenimi uyandıran yasal düzenlemelerle internet yayıncılığının ve özgür iletişimin önünün kesilmesi Türkiye’nin geleceğine vurulmuş bir darbedir. ‘Özel hayatın gizliliğine’ yönelik yasal düzenleme yaptığını iddia edenlerin Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’nin illegal yollardan elde edilen ses kayıtlarını meydanlarda dillendirdiğini gördük. Benzer şekilde TUSKON Genel Sekreterimiz ve Uganda Fahri Konsolosu Dr. Mustafa Günay Bey de basın yolu ile linç edilmeye çalışılmıştır. Uganda’yı tanıtmak için insanlara ikram ettiği ananaslar bile ‘Derviş’in fikri ne ise zikri o’dur’ prensibine uygun şekilde dile dolanmıştır. Mustafa Günay Bey’in Uganda Fahri Konsolosu olarak TUSKON üyesi olan veya olmayan Türk işadamlarının Uganda’da ticaret ve yatırım yapmaları için yürüttüğü faaliyetler görevlerinin gereğiydi.”


DERSHANELERİN KAPATILMASI

Eğitim sistemindeki aksaklıklara dikkat çeken TUSKON Başkanı, “28 Şubat döneminde eğitimimize vurulan darbenin etkisi daha silinememişken ve eğitim politikamız artık tescilli bir milli başarısızlığa dönüşmüşken, yüzbinlerce atanamayan öğretmen ve öğretmensiz okullar gerçeği ortadayken, var olan doğruların da eğilip bükülerek on binlerce insanın kazanılmış haklarını gasp eden ve eğitimde eşitsizliği azaltan, terörün önünü kesen dershaneleri kapatan, yangından mal kaçırırcasına hazırlanan milli eğitim yasa tasarısının da milli menfaatlerimizle taban tabana zıt olduğunu düşünüyoruz” dedi.

KÜRESEL PİYASALAR

Küresel ekonominin kırılgan bir dönemden geçtiğini söyleyen Rızanur Meral, şöyle konuştu: “Gelişmiş piyasalarda yaşanan kriz sonrası yeni ekonomi politikası belirleme süreci ve  FED’in piyasaya arz ettiği dolarları azaltması Türkiye gibi  gelişmekte olan ülkelere olumsuz etkiler yapmaktadır. Böyle önemli bir küresel süreç yaşanırken Türkiye’de bir yılda yapılacak üç seçimin getirdiği gerginlikle birlikte demokrasiden, hukukun üstünlüğünden, özgürlüklerden her türlü tavizi vererek yolsuzluk ve irtikâp soruşturmalarından kurtulmaya çalışan bir hükümetin varlığı da uluslararası piyasalardaki kırılgan Türkiye algısını çok daha fazla pekiştirmektedir. Böyle bir dönemde hem ticaret hem cari açık veren bir ekonomide sakınılması gereken en önemli konu belirsizlik ve bu belirsizliğe sebep olacak bir söylemle halkın kutuplaştırılmasıdır.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (36)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakkı02 Mart 2014 23:30

    Basbakan rıza basbakan rıza ......

  • BEKLEDE GÖR.02 Mart 2014 01:17

    TUSKON biz millet olarak arkndayız bunlara zamanında oylarımız vererek bunların birtarfını havaya kaldırdık şimdi ise 30 martta zamanı geldiğindede o geldikleri yerden indireceğiz.nasıl diğerlerini zamanında indirdiysek.TANSU ÇİLERİN yüzüne karşı birtek ben dedim seçimlerde sandıkta kalacaksınız çıkamıyacaksınız şimdide akp için diyorum sandıktan yüzde 22 kiylen çıkacaksınız.

  • h01 Mart 2014 22:11

    Birçok iş adamından katbekat cesurmuşsunuz.

  • İlyas Mendi01 Mart 2014 20:41

    Dün neyseniz bu günde oysanız, özür dilerim ama demekki sizi yeterince tanıyamamışım. Kendinizi tanıttınız! Teşekkür ederim!

  • KARTAL32301 Mart 2014 19:07

    ZENGİN OLMAK YADA İŞ VEREN OLMAK SUÇ DEĞİL.ÖNEMLİ OLAN ZENGİNLİĞİ VE PARANIN GÜÇÜNÜ İNSANLIK İÇİN NASIL KULLANDIĞINDIR. SİLAH ÜRETİLİR,AMA SİLAHIM VAR DİYE SAVAŞ YANLISI YADA SAVAŞ CIKARTACAK GİRİŞİMLERDE BULUNULMAZ.... FAKİR OLMAK YADA PARASIZ OLMAKDA.ZATEN AMAÇ DA BU DEĞİLMİ..HEP İLERYE ODAKLANMAK İÇİN YAŞAM KAYNAĞI UMUT VE AMAÇLAR BAZ ALINIP GELECEĞİ İNŞAA ETMEK..AMA DOĞRULUKDAN YANA OLUP..SUÇ,SUÇLU VE SUÇSUZ HEP OLUR.ÖNEMLİ OLAN GERCEKTE NEYİ SAVUNDUĞUN VE UYGULADIĞINDIR

  • Byk01 Mart 2014 17:53

    RTE'nin ailesi 11 yıl önce neydi ne oldu servetlerine bakmak lazım.

  • KARTALY32301 Mart 2014 17:50

    LAFIN KISASI.BEN EN BÜYÜK HIRSIZIM.İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ SİSTEM BAZ ALINDIĞINDA.AMAÇ VE ARACLAR İNCELENDİĞİNDE .ŞARTLAR BAZ ALINDIĞINDA......NEDEN Mİ BEN HİÇ ÇALMADIM... ÇALMADIĞIM İÇİNDE HUZUR, İSTİKRAR VE VATAN NIN GELİŞMESİNDEN YANAYIM.SİZLERİ BİLMEM.......

  • KARTALY32301 Mart 2014 17:46

    KİM İDDA EDBİLİR.PARANIN VE MEDYANIN GÜÇÜ SİYASETE BİLE YÖN VEREMEDİĞİNİ..KİM İDDA EDEBİLİR PARANIN GÜÇÜ SUÇA VE SUÇLARA ARACI OLMADIĞINI.KİM İDDA EDEBİLİR PARASI OLUPDA BU PARANIN GÜÇÜ İLE AMAÇINA BAŞKALARINI TEŞVİK ETMEDİĞİNİ..SAYIN TUSKON

  • KARTALY32301 Mart 2014 17:42

    DÜŞÜNÜR ÜN BİRİ DEMİŞKİ.BANA PARA VERİN,O ÜLKEYİ KİMİN YÖNETECEĞİNİZ SİZE SÖYLİM.... BU ÜLKEYİ SİYASİLER DEĞİL.PARANIN PATRONLARI YÖNETİYOR.VE SONRASINDA ARACLAR VE AMAÇLAR BAZ ALINIP.İŞLERİNE SON VERİYORLAR.KENDİLERİNİDE HAKLIYMIŞ GİBİ SAVUNUYORLAR.PARANIN GÜÇÜ ASLINDA YÖN VEREN...

  • KARTALY32301 Mart 2014 17:37

    BU ÜLKEDE HİÇ KİMSE BULUNDUĞU SIFAT BAZ ALINDIĞINDA HAK VE HUKUK TALEP EDEMEZ.HAK VE HUKUK TALEP EDECEK VARSADA ANADIR,BABADIR.AİLE BAĞLARIDIR...HUZUR VE İSTİKRARI KORUYANLARDIR.SOYGUNLARA ARACI OLMAYANLARDIR.ŞARTLARA BOYUN EYMEYENLER HER DAHİM ŞARTLARLA BOĞUŞANLARDIR.KÖTÜLÜKDEN YANA OLMAYAN.İYİLİKDEN YANA OLANLARDIR...BEN .BİZ DEĞİL .BÜTÜNLÜĞÜ BENİMSEYENLERDİR.UMARIM SİYASİLER VE İŞVERENLERDE BEN .BİZ KELİMELERİNİ BIRAKIR BÜTÜNLÜĞÜ SAVUNURLAR.......

  • objektif01 Mart 2014 17:30

    tayyibin gerçek yüzünü gösteren herkese teşekkür ediyorum...

  • KARTALY32301 Mart 2014 17:27

    SEN NEDEN EVDE OTURUYORSUN DİYE HESAP SORAN DEVLET VE GEL SANA İŞ VERELİM DİYEN YOK.AMA DİĞER TARAFDAN EMEKLİLİK FONUNA ENDEKSLİ UYGULAMALAR VAR

  • KARTALY32301 Mart 2014 17:25

    SİYASİ PARTİLERİ DESTEKLEYEN ZENGİN İŞ ADAMLARI PARALARI DEĞİLMİ.........ÖNCE ZENGİN İŞVERENLER YADA KURUMLAR BENCE BİZLER NE YAPIYORUZ DEMELİ VE KENDİLERİNE CEKİ DÜZEN VERMELİ. PARA KİMDEYSE SUÇA TEŞVİK EDEN DE ODUR.PARANIN PATRONLARI SUÇLU VE SUCA TEŞVİK EDENLERDİR.NASILMI.KULLANDIKLARI CIKAR AMAÇLI GİRİŞİMLER.KİMİN İÇİN.KENDİLERİ İÇİN.İŞÇİYİ DÜŞÜNEN YOK.FAKİRİ DÜŞÜNEN YOK.SADECE ÖDETEN ÇOK

  • adil01 Mart 2014 17:23

    ben de akp li kartal nerede kaldı diyordum :)hani Mehmet sen neredesin? vardiyalı mı çalışıyorsunuz?

  • KARTALY32301 Mart 2014 17:21

    YOKSA YARDIMLAR BAZ ALINIP.AMAN HA İŞİM GÖRÜLSÜNDE YARDIMLAR NEREYE GİDERSE GİTSİN.KAZ GELECEK YERDEN TAVUK ESİRGENMEZ.YAD VERGİDEN YADA REKLAM GİDERLERİNDEN DÜŞERİM ZATEN Mİ DİYORSUNUZ

  • hakan01 Mart 2014 17:19

    eğer yorum isteyip yorumumuzu yayınlamıyorsanız ayıp olur düşünce özgürlüğünden söz edip duruyorken

  • KARTALY32301 Mart 2014 17:19

    LEN YALAKALIK OLSUN DİYE BİR ÇOK ZENGİN İŞVEREN GİTTİ.SİYASİ PARTİLERİN YARDIM SANDIKLARINA MİLYONLAR VERDİLER YA.SANKİ ETRAFLARINDA FAKİR YOKMUŞDA .YARDIM KURULUŞLARI ARACILIĞIYLA YARDIM VERİYORLARMIŞ.LEN O VERDİĞİNİZ PARALARIN NERELERE YARDIM EDİLDİĞİNİZ İZİNİDE SÜRÜYOR YADA KONTUROL EDİYORMUSUNUZ

  • reis01 Mart 2014 17:17

    milli egitim de köklü degişikler yapıldıgı zanan dersanelere giden para piyasada esnafta gidecek piyasa canlalacak

  • reis01 Mart 2014 17:15

    madem bu kadar hak hukuk düşünüyorlar işadamlarımız işçinin calışanında hakkını versinler görelim

  • hakan 01 Mart 2014 17:14

    ewet borsadi cemaate yakın şirketler nedense ortaklarına vereceği parayı cemaate aktarıyor ky beklesin şimdi ellerinde hisseleri kalan yatırımcılar ne yapacak cemaatmi karsılacak o zaman neden işleri ile uğraşmazda destek olan ülkeye hainlik ederler yazık değilmi ülke insanına dolar,faiz ne oldu çıksınlar bakalım işin içinden

  • kurtr01 Mart 2014 17:12

    işadamlarıticaretlerini yapsın siyasetçiler siyaset yapsın din adamlarıda müslümanlıgı anlatsın dinimizi anlatsın yani herkes kendi bildigini yapsın

  • KARTALY32301 Mart 2014 17:11

    BİR SORUN BAKALIM KENDİNİZE YAPMIŞ OLDUĞUNUZ EN UFAK BİR PARASAL HATALAR SONUÇU BU HATALARI KİMLER NASIL YÜKLENİYOR.BEN SÖYLİMMİ EN UFAK ÖRNEK ZAMLAR....

  • KARTALY32301 Mart 2014 17:08

    EGERKİ HIRSIZ VARSA.BENSE HIRSIZ YOK DİYORUM.ŞARTLAR VAR DİYORUM..

  • KARTALY32301 Mart 2014 17:07

    HIRSIZMI ,RÜŞVETİ VERENMI,YOKSA BUNLARA ARACILIK EDENMİ,YOKSA HIRSIZLIK YAPAN VE RÜŞVET VERENMİ SUÇLU DUR.YOKSA DİĞER TARAFDAN BU DURUMLARA KARŞI SESSİZ KALANLARMI.....YOKSA BİRBİRİNİ SUÇLAYANLARMI.........LEN BU ÜLKEDE HER KESİM HIRSIZ.İSTİSNALAR HARİÇ....

  • KARTALY32301 Mart 2014 17:02

    VERGİ VERİYORUM DİYE KENDİNİZDE VATAN VE HALK ÜZERİNDE HAKKINIZ OLDUĞUNUMU SANIYORSUNUZ.İŞCİNİN ALIN TERİ VE HAKKINA NE DİYECEKSİNİZ..

  • KARTALY32301 Mart 2014 17:01

    BU ÜLKEDE CIKAR VE AMAÇLAR BAZ ALINDIĞINDA BİR BİRİNİ KULLANMAYAN VE SONRASINDA KİRLİ BİR BEZ GİBİ SAVURUP ATMAYAN VARMI..ZENGİN İŞ ADAMI OLUPDA

  • KARTALY32301 Mart 2014 17:00

    NE KADAR TUHAF DEĞİLMİ.SİYASET PARA KAZANMA YERİ DEĞİLDİR DİYORLAR.DİĞER TARAFDAN CIKARLARINI BAZ ALIP İŞLERİ GÖRÜLSÜN DİYE SİYASİ ANLAŞMALAR VE RÜŞVETLER DÖNÜYOR...LEN BU FAKİR FUKARA HALKIN PARASIMI SİYASİLERİ RÜŞVETE TEŞVİK EDİYOR

  • vaayt01 Mart 2014 16:56

    tusiadda neymiş biz varız artık..bak tayyiple biryerlere gelen tuskon şimdi tayyibe savaş açtı...hocaefendinin ticaretle dünya işleriyle ne işi olur mesela...tayyib ticaretle değil herşeyle uğraşır çünkü o devletin başında...dünyaya nam salmış başbakan kirli ittifakınıza yenik düşmeyecek biiznillah.

  • METEHAN01 Mart 2014 16:41

    BU OPERSYONLARI ÇOĞU UZAK GETİRİM YORUMLARLA ZORLAMALRLA ORTAYA KOYULMUŞ YOLSUZLUK İDİALARI: ÜLKEYE ÇOK ZARAR VERDİ. GEZİ OPERSONUNUN BR DEVAMI. NİTELKSİZ MUHALEFETİN TEK UMUDU BU OPERSONLAR VE DIŞ GÜÇLERLE İYİ DAYANIŞMA İÇİNDELER

  • mamet01 Mart 2014 16:11

    dershane para için değil çocukları kendi ölçülerinde yetiştirmek için, para amaç değil araç nurcularda ama hükümette para araç değil amaç. farkları o aslında...ben ikisini de tasvip etmiyorum...

  • bi dersanemiz olmadi01 Mart 2014 15:57

    vay dersaneci tuskon vay ..yav arkadas bu dersanelerden harbiden iyi para kaldiriyomus bunlar yiktilar ortali fabrika gibi demekki..bu paranin gozu kor olsun be ne dini var ne imani

  • hacı01 Mart 2014 15:28

    yamuk diyenlerin işleri düzgün de olmayabilir ama onların ki düzgün değilse hükümetin ki yamuk mu olmalıdır, o zaman yamuk olması için hükümet hak mı kazanmış olur? hükümet zaten adil, hukuk düzeninde işadamlarını tarafsızca denetleyip vergisini almalıdır, devletten aldıkları teşvikleri yerinde kullanıyor mu bakmalıdır. bırakın artık benim onun hırsızını, hırsız hırsızdır ve ülkenin temellerine dinamit koymaktadır

  • siyaset01 Mart 2014 15:03

    siyaset para kazanma yeri değildir demişler, sonuna kadar katılıyorum. ama bakıyorsun birisinin evinden milyar dolara yakın para çıkıyor, baskın yapılmasın diye evden kaçırılıyor. ses kayıtları çıkıyor, enerji sektöründeki bir adamın verdiği 10 milyon doları bir devlet büyüğü az buluyor, daha fazla istiyor. Allah sonumuzu hayır etsin inşallah.

  • yamuk diyene..01 Mart 2014 14:38

    yamuk diyenlerin işleri ne kadar düzgün?. o grupdan kaç sahte işadamı kaç adet sahte ar-ge projesi alarak devletin içini boşaltmış. sahte ar-geleri örgüt elemanlarına onaylatmış mı. onaylatmamış mı. araştırılsın..

  • erdem01 Mart 2014 14:33

    rızanur meral adamsınnnnnnnnnnn

  • yaa ne demezsinn.01 Mart 2014 14:14

    sen o servetleri nerden yaptın. hangi örgüt elemanı senin sabun ar-ge projelerine destek verdi de palazlandın. kaç kişinin hakkını yedin. dingdang.dong imar yolsuzlukları ile yaptığı inşaatları araştırdın mı. fetonun hangi işi düzgün.. hesap vereceksiniz.. öyle işadamı numaraları SÖKMEEEEZZZ.