E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTÜSİAD'ın çağrısı ne olacak?---

TÜSİAD'ın çağrısı ne olacak?

TÜSİAD'ın çağrısı ne olacak?
16 Haziran 2015 - 06:49 borsagundem.com

TÜSİAD parti liderleri ile koalisyon gelişmelerini değerlendirecek

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), bugün Ankara’da siyasilere “Türkiye’nin önünü açacak bir hükümet kurun” çağrısında bulunacak.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes başkanlığındaki TÜSİAD Yönetim Kurulu Heyeti’nin Ankara temasları, bugün başlayacak yarın da devam edecek. TÜSİAD’dan yapılan açıklamaya göre temaslarda heyet, siyasi parti liderlerine seçimler sonucu temsil yeteneği yüksek bir parlamentonun oluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirecek. Bu durumun her alanda Türkiye’nin önünü açacak bir hükümetin kurulması için bir fırsat olarak görülmesi vurgulanacak. Ankara ziyareti kapsamında TÜSİAD heyeti bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli; yarın da Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile görüşecek. HDP Eş Genel Başkanlarının Ankara dışında olmaları nedeniyle bu ziyaret ileri bir tarihte yapılacak..

SÜRPRİZ BULUŞMA

Seçim öncesi açıklama yapmamaya özen gösteren TÜSİAD ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçimlere 10 gün kala süpriz bir buluşmada biraraya gelmişti. Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar’ın evinde yapılan görüşmeye Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Koç, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Yıldız HoldingYönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner, Akfen Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Mudo’nun kurucusu Mustafa Taviloğlu, Yandex Türkiye CEO’su Mehmet Ali Yalçındağ da katılmıştı. Toplantıda muhalefetin asgari ücretle ilgili taleplerine değinen Başbakan Davutoğlu, “Bu vaatlere tepki gösterin” demiş; TÜSİAD Başkan Yardımcısı Ali Koç ise bu talebe seçim sürecinde vaatlerle ilgili herhangi bir yorum yapmadıkları yanıtını vermişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)