E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTÜSİAD'dan Anayasa ve ekonomi uyarısı---

TÜSİAD'dan Anayasa ve ekonomi uyarısı

TÜSİAD'dan Anayasa ve ekonomi uyarısı
12 Mayıs 2016 - 09:58 borsagundem.com

TÜSİAD yüksek istişare konseyi başkanı Tuncay Özilhan’dan önemli Anayasa ve ekonomide karamsarlık uyarısı geldi.

TÜSİAD yüksek istişare konseyi başkanı Tuncay Özilhan, "Yerli, milli anayasa biz öyle istiyoruz diye olmayacak.Laiklik ve demokrasiyi tartışma dışında bırakmalıyız" dedi.

Özilhan, "Bölgemiz ve ülkemiz tarihi bir dönüşüm sürecinden geçiyor. Sorunlarını çözenler değişim sürecinden daha kuvvetli çıkıyor. Bize gereken yeni bir toplum sözleşmesi" dedi.

Tuncay Özilhan, "Evrensel normlara uygun olmayan anayasa çerçevesi uzun vadede sıkıntı getirir.Yeni anayasa tartışmalarına nüfuz alanını genişletme olarak bakamayız. Ya sorunları biz çözeceğiz ya da sorunlar bizi çözecek" dedi.

Özilhan, "Masa başında hazırlanan modeller olsa olsa sosyal mühendislik olur. Siyasetteki tıkanmışlık yeni değil 2007'den beri kısır tartışmalar var" dedi.

Özilhan, “İçerideki ve dışarıdaki karamsarlık ekonomi için zaafiyet yaratıyor” dedi. Özilhan terör olaylarına bir an önce çözüm bulunması gerektiğini ifade etti ve şöyle dedi: Bu tüm partilere bir çağrıdır. Gün birlik günüdür.

BU TÜM PARTİLERE BİR ÇAĞRIDIR

Özilhan, son dönemdeki siyasi gelişmelere yönelik de yorum geldi ve şöyle dedi:

"Artık kısır siyasi çatışmalara bir çözüm bulunması gerekiyor. Her şey bir yana terör sorunu bir yana. Üst üste gelen şehit haberleri yüreğimizi dağlıyor. Daha fazla takatimiz kalmadı. Bu bütün partilere bir çağrıdır. Gün birlik günüdür. Bıkmadan, usanmadan, bir şey olmuyor demeden, sorunlara çözüm bulmamız gerekiyor. Bildiğimizi, inandığımızı söylemeye devam edeceğiz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)