E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTÜSİAD'da olağanüstü toplantı---

TÜSİAD'da olağanüstü toplantı

TÜSİAD'da olağanüstü toplantı
31 Ocak 2014 - 02:52 borsagundem.com

TÜSİAD yönetim kurulu üyeleri, dün akşam saatlerinde biraraya geldi. Toplantının gündemi ise Merkez ve Fed kararları ile Erdoğan'ın sözleriydi

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) yönetim kurulu son günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetle gerilen ilişkilerin yanı sıra ekonomideki gelişmeleri değerlendirmek için olağanüstü toplandı.

Lale Özgentürk'ün Hürriyet'teki haberine göre TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri dün akşam saatlerinde TÜSİAD’ın Tepebaşı’ndaki merkezinde biraraya geldi. Merkez Bankası’nın faiz arttırım kararı, ABD Merkez Bankası FED ‘in tüm dünya ülkelerini yakından ilgilendiren tahvil kararı ve dövizdeki gelişmeleri değerlendiren TÜSİAD Yönetim Kurulu’nun gündemindeki diğer bir konunun ise hükümetle gerilen ilişkiler olduğu öğrenildi.

Yıllardır defalarca karşı karşıya gelen TÜSİAD’la hükümet arasında en son 44’üncü Genel Kurulu’nun ardından ciddi bir gerginlik başladı. Genel Kurul’da Muharrem Yılmaz’ın siyasetteki kavgalı ortamı eleştirerek, “Böyle bir ülkeye yabancı sermaye gelmez” sözleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sert tepkisine neden olmuştu.

Erdoğan, “TÜSİAD Başkanı, bu ülkeye yabancı sermaye gelmez derse bu düpedüz ihanettir. Sen hangi işinde bakanları davet edeceksin. Biz bu makamlara TÜSİAD’la gelmedik, TÜSİAD’a rağmen geldik. Türkiye’ye yabancı sermaye gelmez diye kendi hükümetlerini tehdit ediyorlar, o zaman cevabını alacaksın” demişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)