E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTÜSİAD: Reform kararlarını olumlu buluyoruz---

TÜSİAD: Reform kararlarını olumlu buluyoruz

TÜSİAD: Reform kararlarını olumlu buluyoruz
12 Mart 2021 - 19:09 borsagundem.com

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı (TÜSİAD) Kaslowski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu reform kararlarına ilişkin 'Olumlu buluyoruz' değerlendirmesini yaptı.

TÜSİAD'dan ekonomik reform açıklaması

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, "Açıklanan ekonomi reform paketinde, fiyat istikrarının sağlanması, yatırım ikliminin iyileştirilmesi, istihdamın desteklenmesi, özellikle bütçenin disipline edilmesi ve harcamaların kontrol altına alınmasına yönelik adımları olumlu buluyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı (TÜSİAD) Kaslowski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün gerçekleştirilen "Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısı"nda duyurduğu reform kararlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

"REFORMA İHTİYAÇ NET"

Açıklamada, Türkiye'nin ekonomi ve hukuk gibi yapısal alanlarda reforma olan ihtiyacının net olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Ülkemizin ekonomi ve hukuk gibi yapısal alanlarda reforma olan ihtiyacı nettir. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan ekonomi reform paketinde, fiyat istikrarının sağlanması, yatırım ikliminin iyileştirilmesi, istihdamın desteklenmesi, özellikle bütçenin disipline edilmesi ve harcamaların kontrol altına alınmasına yönelik adımları olumlu buluyoruz.

Dijital dönüşüm ve sanayide yeşil dönüşümü destekleyici adımlar küresel rekabet gücümüzü artırmak açısından çok değerlidir. Ekonomi reformlarının hedefleri arasında, kurumsal yapının güçlendirilmesi, dış dengenin ve büyümenin sürdürülebilir bir zemine taşınmasına yönelik teşvikler ve
rekabet ortamını güçlendiren adımlar da yer alıyor.

Pandeminin olumsuz etkileriyle ekonomimizin içinden geçtiği bu zorlu dönemde, iş dünyası açısından bu reformlara yönelik uygulama süreci aciliyet taşımaktadır. Bu süreçte istişareyi önemseyen ekonomi yönetimine ve tüm paydaşlara teşekkür ederiz.”

TCMB Başkanı Ağbal'dan TÜSİAD'a ziyaret

 

TÜSİAD'dan TCMB'ye destek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie12 Mart 2021 23:14

    Reformlardan birisini sayar mısın Tüsiad genel müdürü?

  • Uyan12 Mart 2021 22:10

    Anlasilan seninde tuzun kuru...bu hukumet gorev surecinde hicmi calismamis dunya kadar veri saydı;-)) Su olacak bu olacak eee dunden bugune ne degisti....

  • Mg12 Mart 2021 20:32

    Almanlar TÜSİAD’ı da kıskanmaya başlamışlar:)

  • Berber Bekri 12 Mart 2021 19:54

    paketler vatandaşı fakirleştirir bu ülke de kemer sıkma fakir işidir ömrü kemer sıka sıka geçer zengin göbüşler sıkıntıya gelmez....