E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTUSAŞ küresel olmak için için ilk adımı Almanya'da atıyor---

TUSAŞ küresel olmak için için ilk adımı Almanya'da atıyor

TUSAŞ küresel olmak için için ilk adımı Almanya'da atıyor
12 Temmuz 2016 - 07:34 borsagundem.com

Türk havacılık devi TUSAŞ, küreselleşme yolunda ilk adımı Almanya’dan atıyor. Almanya’da kompozit malzeme üreten küçük bir aile firmasını alacak olan TUSAŞ’ın bir sonraki adımı ABD olacak

Türkiye'nin havacılık devi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), küresel bir firma haline gelmek için ilk adımı Almanya'dan atıyor. Almanya'nın Hamburg kentinde "TAI GmbH" adlı yeni bir havacılık şirketi kuran TUSAŞ, havacılık alanında küçük bir aile firmasını satın alacak. Kulislerde alınacak olan firmanın Hamburg yakınlarında Stade şehrinde olduğu belirtilirken, yapısal ürünler konusunda uzman olduğuna dikkat çekiliyor. Karbon fiber parçalar üreten firma sivil havacılık alanında çalışıyor ve aynı zamanda Airbus'ın da tedarikçilerinden. Büyük bir grubun parçası olan firmanın kuruluşu ise 1963 yılına kadar gidiyor.

ABD'DE SATIN ALMA
TUSAŞ'ın Almanya'nın ardından ABD'de de bir firma alacağı öğrenildi. Böylece şirket havacılık alanında küresel bir güç haline gelmeyi hedefliyor. Milli muharip uçak projesinde de yer alan firma, satın alacağı şirketler aracılığıyla önemli bir know-how'ı da Türkiye'ye getirmiş olacak. TUSAŞ, yeni alacağı şirketler aracılığıyla Boeing ve Airbus'a üretim yapan büyük tedarikçilerden biri haline gelecek. Konu hakkında dün bir yazılı açıklama yapan TUSAŞ'ın Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, "Airbus'ın ana alt yüklenicisi olarak daha büyük sorumluluklar alarak daha hacimli ve daha sofistike havacılık parçaları ve ürünleri geliştirip üretmek adına daha fazla değer sağlamak arzusunda olan TUSAŞ, Türkiye'de bulunan merkezi sayesinde uygun fiyatlı çözümler üretmeyi planlıyor" yorumunu yaptı.

TAI GMBH KURULDU
TUSAŞ, Almanya'nın Hamburg şehrinde TAI GmbH isimli bir firmayı kurduğunu da açıkladı. Muharrem Dörtkaşlı, Avrupa'daki en önemli havacılık ve uzay sanayi merkezlerinden biri olan Hamburg'da bir şirket kurmanın TUSAŞ'ın büyüme stratejisinin bir parçası olduğunu belirtti.

Barış Ergin/Sabah

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)