E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkmenistan'da yeni doğalgaz yatağı bulundu---

Türkmenistan'da yeni doğalgaz yatağı bulundu

Türkmenistan'da yeni doğalgaz yatağı bulundu
15 Nisan 2016 - 15:13 borsagundem.com

Türkmenistan'da 500 bin metreküp değerinde yeni doğal gaz yatağı bulundu

Rusya, İran ve Katar'dan sonra dünyanın en büyük doğal gaz rezervine sahip ülkesi Türkmenistan'da yeni doğal gaz kaynağı keşfedildi. Hazar Denizi'nin kıyısındaki Balkan vilayetindeki Cekişlyar yatağında doğal gaz kaynağına ulaşıldı. 3 bin 198 metre
derinlikte doğal gaz kaynağının bulunduğu ve günlük üretimin 500 bin metreküp olduğu açıklandı.
Cihan'ın haberine göre, Türkmenpetrol Devlet İdaresi Başkanı Dövletdurdu Haciyev, Türkmen basınına yaptığı açıklamasında, sözkonusu kuyudaki yüksek basıncın yatağın doğal gaz rezervinin çok büyük olduğunun bir göstergesi olduğunu beyan etti.
Uluslararası uzmanlara göre, Türkmenistan’ın enerji rezervi 71 milyar ton petrole eşdeğer. Aşkabat yönetimi, söz konusu enerji kaynakları ile Çin, Rusya, İran, Avrupa ve diğer projelerin doğal gaz
ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede olduğu çeşitli platformlarda dillendirmeyi devam ettiriyor.
Türkmenistan önümüzdeki dönemde sadece doğalgaz ve petrol ihraç eden ülke olmakla kalmayıp, ürettiği doğalgaz ve petrolü kullanarak, ihraç mahiyetli ürünleri üreterek dünya piyasasına çıkmak istiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)