E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkmenistan'da diktatörlük babadan oğula geçiyor ---

Türkmenistan'da diktatörlük babadan oğula geçiyor

Türkmenistan'da diktatörlük babadan oğula geçiyor
12 Mart 2022 - 12:38 borsagundem.com

Türkmenistan’da erken cumhurbaşkanlığı seçimi için oy verme işleminin yerel saatle 07.00'de başladığı ülkede, aday listesinin başında Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov'un 41 yaşındaki oğlu Serdar Berdimuhammedov var.

Türkmenistan'da halk, bir kez daha cumhurbaşkanını belirlemek için sandık başına gidiyor.

Kovid-19 salgın tedbirleri gölgesinde gerçekleşen oy verme işlemlerinde maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat ediliyor. Oy verme işleminin yerel saatle 07.00'de başladığı ülkede, 3 milyon 459 bin 790 seçmenin oy kullanması bekleniyor.

Ülkeyi 15 yıldır yöneten 64 yaşındaki mevcut Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov'un ilk kez katılmadığı seçimlerde 9 aday yarışıyor. Cumhurbaşkanlığı aday listesinin başında ise Berdimuhammedov'un 41 yaşındaki oğlu Serdar Berdimuhammedov var.

SEÇİME KATILIM YÜKSEK

Türkmenistan Merkez Seçimler ve Referandumlar Komisyonu’nun verilerine göre, saat 11.00 itibarıyla seçime katılım oranı yüzde 51,05 oldu. Oy verme işleminin 19.00'da sona ermesiyle birlikte açılmaya başlanan ilk sandıklarla ön sonuçların açıklanması da bekleniyor. Seçimleri, Türkiye Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muharrem Akkaya, YSK üyesi Ali Ürker'in de aralarında bulunduğu farklı ülkelerden çok sayıda yerli ve yabancı gözlemci izliyor.

Sözcü'nün haberine göre Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov, 85 yaşındaki annesiyle birlikte başkent Aşkabat'taki okulda kurulan 68 nolu sandıkta oy kullanmasının ardından gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. Ülkede tarihi bir cumhurbaşkanlığı seçiminin yapıldığına işaret eden Berdimuhammedov, “Halkımız yeni cumhurbaşkanını seçiyor” dedi.

Berdimuhammedov, seçimlerin hukuk temelinde şeffaf, eşit ve demokratik bir şekilde yapıldığını söyleyerek, ülkenin gelecekte bağımsız ve tarafsız bir şekilde daha da gelişeceğine inandığını belirtti.

OY VERME İŞLEMİ TAMAMLANDI

Türkmenistan’da devlet başkanlığı seçiminde oy verme işlemi yerel saatle 19.00 itibarıyla sona erdi. Seçime katılım oranı yüzde 97,12 oldu. Türkmenistan genelinde kurulan 2577 sandıkta oy kullanıldı. Sürenin sona ermesiyle kapatılan sandıklarda görevliler ve gözlemciler eşliğinde oy sayımına başlandı.

Yaklaşık 6,2 milyon nüfusa sahip Türkmenistan’da, 3 milyon 435 bin 950 kayıtlı seçmen bulunuyor. 9 adayın yarıştığı başkanlık seçimlerinde katılım oranı yüzde 97,12 oldu.

Devlet başkanı adayı Serdar Berdimuhamedov başkent Aşkabat'taki 68 numaralı okulda oyunu kullandı.

Türkmenistan erken seçime gidiyor

Nebati: Seçimlere tek haneli enflasyonla gireceği

Sırbistan’da seçimler 3 Nisan'da yapılacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ramazan Er13 Mart 2022 12:29

    Diktatör? Kendi oglunu aday göstemesi mi diktatörlük? Almanya Cumhurbaşkanı Merkel defalarca secildi kimse ona diktatör demedi ama ne hikmetse Sömürgelerin maşaları sayın Cumhurbaşkanı nı da diktatör ilan etmişlerdi.

  • Hehe12 Mart 2022 21:58

    Yok arkadas turkler ve demokrasi bildigin siyahla beyaz gibi olmaz olmaz monarsi genlere islemis artik olmuyor ataturk kurtarmaya calismis ama olmuyor olmuyor olmuyor

  • Bik12 Mart 2022 17:36

    Bağımsızlıktan, insan haklarından ve medya özgürlüğünden çok uzak bir ülke olan Türkmenistan'da en az 3 çocuk yapana devlet ev ve otomobil veriyormuş. Türkiye'de kuru kuruya en az 3 çocuk yapılması isteniyor. 

  • Tkm12 Mart 2022 20:55

    Yol öyle bir şey lan 8 çocuk yapan ev var çok güzel ev ama 8 çocuk yani

  • RAMO CANCAN12 Mart 2022 13:29

    Oh ne güzel  iş ve dünya ye kürküm ye,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  • Maks07 Aralık 2023 07:01

    Yalan abicim ev falan yok