E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkler konuştu, G20 dinledi!---

Türkler konuştu, G20 dinledi!

Türkler konuştu, G20 dinledi!
06 Eylül 2013 - 13:03 borsagundem.com

St. Petersburg'daki G20 Liderler Yemeği'ne Türk heyeti damga vurdu

Suriye'ye müdahaleden yana olan ABD'nin G20 zirvesinde beklediği desteği bulamadığı ancak dün akşamki liderler yemeğinde Türk heyetinin yaptığı konuşmaların toplantıya damga vurduğu belirtildi.
BBC'ye konuşan İngiliz kaynaklar, Rusya’nın St. Petersburg kentinde süren zirve kapsamındaki görüşmelerde Türkiye, İngiltere, Fransa ve Kanada liderlerinin Obama'ya büyük destek verdiklerini söyledi. Hatta İngiliz Maliye Bakanı George Osborne, Türklerin "kimyasal silah kullanımına karşı dünyanın vermesi gereken cevap konusunda çok güçlü bir argüman ortaya koyduğunu" belirtti.
"TUTKULU VE YÜREKTEN"
Osborne, "Ben liderlerin akşam yemeğine katılmadım. Ancak duyduğum kadarıyla, örneğin Türkler, kimyasal silah kullanımına karşı dünyanın nasıl bir tepki vermesi gerektiği konusundaki fikirlerini masada çok güçlü bir şekilde ifade etmişler. Çok tutkulu ve yürekten bir çağrıda bulunmuşlar" diye konuştu.
Ancak St. Petersburg'daki muhabirlerin aktardığına göre, G20 içindeki müdahale karşıtı ülkelerin sayısı, destekçilerden çok daha fazla.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)