E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkler Gana'yı uçuracak---

Türkler Gana'yı uçuracak

Türkler Gana'yı uçuracak
14 Ekim 2017 - 08:46 borsagundem.com

Gana’da ortaklarıyla birlikte havayolu şirketi kurmak için kolları sıvayan WTF Başkanı Bağcı, Gana hükümetiyle görüşmelerin olumlu geçtiğini söyledi

10 Ekim'de Gana'nın başkenti Akra'da, Türk yatırımcının ilgisini bölgeye çekmek için Afrika Summit'i düzenleyen World Tourism Forum'un (WTF) Yönetim Kurulu Başkanı Bulut Bağcı, gözünü ülkenin havayolu ulaşımına dikti. Bağcı, Bükreş ve Rusya'da turizm alanında faaliyet gösteren iki ortakla, Gana'da özel bir havayolu şirketi kurmak için harekete geçti.

Ülkede ulusal bir havayolu şirketi bulunmadığını aktaran Bulut Bağcı, "Yeni hükümetin özel bir havayolu şirketi kurulması yönünde talebi var. Biz de iki yatırımcı arkadaşımızla havayolu şirketi kurmak için kolları sıvadık. Hükümetle görüşmeler yaptık" dedi. Gana'nın devlet destekli havayolu şirketini kurmak istediklerini aktaran Bağcı, "Tüm operasyonu biz yürüteceğiz. Bu yatırım için devletten koltuk alım garantisi istedik. Talebimize pozitif yaklaştılar. Bizden proje sunumu istediler. Çalışmalara hemen başlayacağız. Süreç bir yıla kadar netleşir" diye konuştu. Havayolu şirketi için Fransızların da talip olduğunu anlatan Bağcı, Türkiye'nin bir adım önde olduğunu kaydetti. Bağcı, "Türklerin havayolunda deneyimi ve bilgi birikimi yüksek. Ayrıca Gana'nın en büyük havalimanını Türkler yapıyor. Bu durum bizi öne çıkarıyor" şeklinde konuştu. Gana'nın son dönemde Afrika'nın aktarma merkezi haline geldiğini anlatan Bağcı, "Ülkede üç yıl önce üç havayolu şirketi varken şu anda sayı 15'e çıktı. Gana Batı ile Doğu Afrika'yı birbirine bağlayan bir noktada" ifadelerini kullandı.

ODA FİYATI PARİS'İ AŞTI

Zirve hakkında da bilgi veren Bağcı, "Zirceye yatırımcıların büyük ilgisi vardı. Gana'da bulunan 42 kabilenin kendi lideri var. Bu liderlerin tamamı zirveye katıldı" dedi. Gana'nın otel konusunda ciddi bir arza ihtiyacı olduğunu aktaran Bağcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada 5 yıldızlı otellerin bir gecelik oda fiyatı 500 dolar. Bu rakam Paris'te 400, Bakü'de ise 300 dolar. Burada fiyatların yüksek olması yeterli arzın olmamasından kaynaklanıyor. Gana, Türk turizm yatırımcıları için ciddi fırsatları barındırıyor."

WTF'NİN SONRAKİ DURAĞI KAZAKİSTAN OLACAK

World Tourism Forum etkinliğinin bir sonraki durağının Kazakistan olacağını aktaran Bulut Bağcı, "Kasım ayının son haftası Euro Asia Summit'i yapacağız" dedi. 2018 Mart'ta Rusya'da yine zirve düzenleyeceklerini aktaran Bağcı, şunları anlattı: "Aynı ay ITB Berlin Fuarı'na eş zamanlı Almanya Europe Summit'i, 21 Nisan'da da Barcelona'da Akdeniz Zirvesi'ni düzenleyeceğiz. 2018 Mayıs'ta Londra'da UK Summit, eylülde de Formula 1 ile eş zamanlı Singapur'da Asia Summit'i hayata geçireceğiz. 2018 Ekim'in ilk haftası Küba'da, son haftası da yine Afrika'da olacağız."

NÜFUSUN YÜZDE 10'U ÇOK ZENGİN

Afrika Summit ile kıtadaki Türk yatırımlarını artırmayı hedeflediklerini anlatan Bağcı, bölgede büyük potansiyel olduğunu belirtti. Gana'da nüfusun yüzde 10'unun 100 milyon doların üzerinde varlığa sahip olduğunu aktaran Bağcı, "Sahraaltı Afrika'da ciddi bir yatırım ihtiyacı var. Bu nedenle ziyaretlerimizi sürdüreceğiz. Geçen ay Mozambik Cumhurbaşkanı ile görüştüm. Haftaya Ruanda'ya gideceğim. Bizim her ülkede üç yatırımcımız olsa, her biri bin kişi çalıştırsa bölgeye ihracatımızı bir anda üçe katlar" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)