E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkkan'dan Anıtkabir için şok iddia---

Türkkan'dan Anıtkabir için şok iddia

Türkkan'dan Anıtkabir için şok iddia
24 Ekim 2013 - 13:10 borsagundem.com

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, bu konuyu Meclis'e taşıdı. İşte ayrıntılar...

Konuyu TBMM gündemine taşıyan Türkkan, Başbakan Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yanıtlaması istemiyle ayrı ayrı soru önergesi verdi. Türkkan, “ODTÜ gibi burayı da mı talan edeceksiniz” dedi. Bayraktar’a yöneltilen sorular şöyle.

AKP İktidarı’nın yeni hedefinin Anıtkabir olduğu iddia edilmekte, bu arazinin fazla ve büyük olduğunun düşünüldüğü dile getirilmektedir. Anıtkabir arazisinde çok fazla ve gereksiz ağaç olduğunun söylendiği de iddialar arasında yer almaktadır. Anıtkabir arazisinde yeni bir projenin yaşama geçirilmesi planlanmaktadır.

-Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı olan Anıtkabir’in arazisinin fazla ve büyük olduğunun düşünüldüğü iddiası doğru mudur?

-Anıtkabir arazisinde yer alan ağaçların çok fazla ve gereksiz olduğu mu düşünülmektedir?

-Anıtkabir ile ilgili yeni bir projenin yaşama geçirilmesinin planlandığı doğru mudur, eğer doğru ise yeni proje nasıl olacaktır, neden böyle bir projeye ihtiyaç duyulmuştur?

-Anıtkabir ile ilgili yeni projeye göre buradaki arazinin küçültülmesi düşünülmekte midir, böyle bir planınız var mıdır, var ise bu nasıl gerçekleştirilecektir?

-Anıtkabir arazisinde de ODTÜ arazisinde yapıldığı gibi ağaçlar kesilerek bu araziye farklı bir yapı inşa edilmesi mi düşünülmektedir?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xxx24 Ekim 2013 13:48

    bence anıtmezar yeniden yapılmalı,mevcut yapı antik grek medeniyeti mimarisinin özentisidir,o ata değilmiydi orduların başında,anadolumuzu işgale gelen yunanı denize döken,yoksa bu yalan mı.

  • ZÜLFİKAR24 Ekim 2013 13:40

    ATAMIZIN BİR AVUÇ TOPRAĞINA YAN GÖZLE BAKAN BELASINI BULUR.YÜREK İSTER