E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'yle işbirliği Rusya'nın aleyhine döner mi---

Türkiye'yle işbirliği Rusya'nın aleyhine döner mi

Türkiye'yle işbirliği Rusya'nın aleyhine döner mi
22 Eylül 2019 - 16:14 borsagundem.com

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Türkiye'yle askeri-teknik işbirliği Rusya'nın aleyhine döner mi sorusuna, “Komşularınızı seçemezsiniz. Komşularınızla barış içinde yaşamak en iyisidir” dedi.

7 yıl sonra ilk geniş ölçekli röportajını Moskovskiy Komsomolets gazetesine veren Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu’ya, Türkiye’yle yapılan askeri-teknik işbirliğine ilişkin bir soru da yöneltildi. 

Rus gazetesinin yazarlarından Mihail Rostovskiy, Şoygu’ya şunu sordu: “2015’te Türk askerler bombardıman uçağımızı düşürdü. Günümüzdeyse Türkiye’ye en modern silah sistemlerimizi tedarik ediyoruz. Devletin menfaatlerinin sürekli olarak değiştiği ve bunda duygusallığın yerinin olmadığı açık. Ancak Türkiye’yle yaptığımız bu işbirliğinin gelecekte aleyhimize dönmesi, hiç beklenmeyecek bir olasılık mı?”

Rusya Savunma Bakanı soru karşısında şunları söyledi: “Esasında sorunuza büyük ölçüde cevap da vermiş oldunuz: Hiçbir şey olduğu şekliyle kalmaz. söylediklerinize sadece eskiler tarafından söylenmiş bilgece bir sözü ekleyeceğim: Komşularınızı seçemezsiniz. Evleneceğiniz kişiyi ya da dostlarınızı seçebilirsiniz, ancak aynısı komşularınız için geçerli olan bir şey değildir.” 

Şoygu şöyle devam etti: “Komşularınızla ise barış ile uzlaşı içinde yaşamak ve ortak alanınızın güvenliğini bir biçimde birlikte korumak en iyisidir. Günümüz koşullarında Rusya ve Türkiye’nin ortak menfaatleri vardır. Ülkelerimiz karşısında, teröristler gibi ortak bir tehdit de mevcut. Uygulama bize öyle gösteriyor ki bu ortak tehditlere karşı birlikte mücadele vermek çok daha iyi.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • süleyman şah23 Eylül 2019 13:33

    Türkiye ile işbirliği Rusya'ya büyük faydası olacaktır çünkü türkiye bir kalkan misali Rusya'yı başta abd ve batılı güçlere karşı koruyacaktır...hatta ekonomik işbirliği ve ticaret sayesinde abd etkisinden uzaklaşacak olan müslüman arap ülkeleriyle de işbirliği yapacaktır...bu büyük bir menfaattir...

  • HALİL TÜRK22 Eylül 2019 22:42

    ülkemizdeki tüm büyük ağır sanayi fabrikalarını rusya yapmıştır.hatta paramız olmadığı zamanlar para önemli değil mal ile ödeyin demiştir.bakın kendisinin kullandığı s 400 ve yeni üretilen suv 57 hemen sizlere verebilirim diyor.putin belki bu sene 10 yakın ülkemize gelmiş ve ticaret hacmimiz 20 milyar doları bulmuş millonlarca vatandaşını bizlere göndermiştir.abd  hani dostumuzdu yerin diben batmıs bunların dostluğu Trump bir defa ülkemize gelmemiştir.ne petroitleri nede f 35 vermemiştir.üstüne üstlük cumhuriyet kurulduğundan beri ülkemizdeki tüm pisllik ve kirli işleri ile tüm şehitlerimi abd yapmıştır.bune biçim bir dostluk arkadaşlar.gözümüzün içine baka baka yıllarca dibinimizi oymuş ve oymaya da devam etmektedir.

  • süleyman şah23 Eylül 2019 13:36

    Türk-Rus işbirliği ortadoğuyu başta abd,israil ve ab etkisinden hızla kurtaracaktır,ayrıca müslüman ülkeleri yanına alan bir türkiye orta asya da rusya ile gücünü beşe katlar,hindistan'ı dizginler,pakistan ile sorunlarını çözer,çin ile işbirliğine gider,abd,israil ve ab küçüldükçe küçülür...

  • Yorum22 Eylül 2019 22:16

    Son 30 yılda kaç tane amerikalı sıcaklarımızda gezdi bize döviz bıraktı kaç tane abd li türkiyeye geldi otellerimizde konakladı ama rus halkının vazgeçilmezi türkiye türkleri seviyorlar türklerde rusları seviyor neredeyse ortak bir kültür oluşacak titizimdeki esnafların neredeyse hepisi rusça bilir arkadaşlıklar dostluklar var abd lilerle böyle bir münasebetiniz söz konusu bile olamaz öyleyse biz ruslarla ruslarda bizimle hareket etmek zorunda

  • HAŞİM TIRMIK22 Eylül 2019 21:10

    chp İKTİRA GELİR İSE BİLMEM .rusya nın işi riskli bence.çünkü s 400 leri tekrar rusya gönderebilir.

  • Aa23 Eylül 2019 07:31

    CHP yi CIA kurdurmadı.

  • HALİL TÜRK22 Eylül 2019 18:31

    rusya ve Türkiye nin ortak baş düşmanı abd dir.