E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'yi yıpratmaya dönük açıklamaları reddediyoruz---

Türkiye'yi yıpratmaya dönük açıklamaları reddediyoruz

Türkiye'yi yıpratmaya dönük açıklamaları reddediyoruz
02 Şubat 2023 - 17:10 borsagundem.com

AK Parti Sözcüsü Çelik, büyükelçiliklerin ve başkonsoloslukların endişe yaymaya dönük açıklamalarına tepki göstererek, "Türkiye'yi yıpratmaya dönük açıklamaları reddediyoruz" dedi.

Türkiye ile İsveç arasındaki gerilim ve aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan’ın İsveç ve Danimarka’da Kur’an-ı Kerim yakmasının ardından Almanya, Hollanda ve İsviçre Başkonsoloslukları, olası terör saldırılarını gerekçe göstererek ziyarete kapattı. Konuyla ilgili tepki açıklaması AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ülkemizdeki bazı büyükelçiliklerin ve başkonsoloslukların ülkemizin güvenlik koşulları hakkında endişe yaymaya dönük açıklamalar yaptıklarını görüyoruz. Bunlar sorumsuz açıklamalardır. Bu sorumsuzluk kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Çelik, "Türkiye güvenli bir ülkedir. Güvenlik güçlerimiz ve istihbarat birimlerimiz işinin başındadır. Bugün güvensiz olarak nitelenebilecek ülkeler; göçmen düşmanı ve İslam düşmanı siyasi hareketlerin demokrasilere meydan okuduğu, kutsal kitabımız Kuran’ı Kerim’e saldırılan yerlerdir.

Ülkelerimiz arasındaki ilişkileri geliştirmeyi hedeflemesi gereken misyonların daha özenli ve sorumlu açıklamalar yapmaları gerekir. Türkiye’yi yıpratmaya dönük açıklamaları reddediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Borsadaki düşüşü hızlandıran açıklamalar

 

Alman Başkonsolosluğu 'güvenlik endişesiyle' kapatıldı

 

İsveç: Türkiye karşıtı protestolar çok riskli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VaTaNDaŞ03 Şubat 2023 00:06

    Türkiye yi en çok yıpratanların kim olduğunu halk çok iyi anladı Ömer bey.. Millet bu seferki seçimde gereğini yapacak göreceksiniz.. Sonuçlara inanamayacaksınız..

  • ali02 Şubat 2023 17:47

    HUKUMET ICRAAT YAP KAPAT MISYONER OKULLARINI ADAMLAR TR I KARALAMAK ICIN G.TLERINI YITIYOR YAPISTIRIN BEYINLERIN ARTIK ACIMAYIN KIMSEYE..FETCO NATOCU DONME MASON YATTI 5 ASIRDIR DUNYA BU PISLIKLERDEN NE CEKTI BE 

  • Yatırımcı02 Şubat 2023 17:30

    Türkiye güvenli ülke tabi. Taksim de bomba patlamadı uluslarası mafya hesaplaşmaları olmuyor. Uyuşturucu ticareti olmuyor. Nerede yaşıyorsanız