E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSürmanşetTürkiye'ye yabancı sermaye çekme timi---

Türkiye'ye yabancı sermaye çekme timi

Türkiye'ye yabancı sermaye çekme timi
10 Ocak 2016 - 07:29 borsagundem.com

Kalkınma Bakanı Yılmaz yabancı sermayenin Türkiye'ye çekilmesi için yurt dışına ekipler gönderileceğini söyledi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin artırılması için yeni bir "tanıtım kampanyası" başlatacaklarını, bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde olduğu gibi dünyanın üst düzey CEO'ları ile görüşmeler yapılacağını söyledi. Yılmaz, tanıtım için ekipler oluşturup yurtdışına gönderileceğini, bir projeyi dünyada en iyi yapabilecek firmalar ile görüşüleceğini ya da büyük yatırım yapmayı planlayan firmaların Türkiye'yi tercih etmesine dönük çalışmalar yapılacağını bildirdi.

CEO'LARLA ÖZEL GÖRÜŞÜLECEK
Yılmaz, yabancı sermayenin Türkiye'ye çekilmesi için yapılacak tanıtımla ilgili şu bilgileri verdi: "Daha önce dünyadan üst düzeyde CEO'lar çağrılıp görüşmeler yapılırdı. O tür çalışmalar yapılacak. Yurt dışına ekipler oluşturup gönderilebilir. Nokta atışlar yapılabilir. Elinizde üç-beş projeniz var. Bunu kim yapabilir dünyada; şu şu firmalar. Onlara gidip projenizi tanıtıp cezbetmeye çalışabilirsiniz. Bir firma yatırım kararı aldı; diyelim ki bir otomotiv devi. Yeni bir modeli bir yerde üretecek. Onu Türkiye'ye getirmek için ne yapabiliriz? Birkaç ülkeyi düşünüyorsa kendimizi nasıl daha tercih edilir hale getiririz? Buna benzer çalışmalar."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALAĞABEYLİ10 Ocak 2016 20:50

    bunu yerine üretime dayalı işçi timi kur da çalışalım.fabrika varmı bildiğiniz üretim getirisi yüksek maaş oranları olumlu

  • KARTALAĞABEYLİ10 Ocak 2016 20:48

    türkiye sermaye piyasasına para girişi oluyor nerden bu para diyorlar megerse sahtekar hırsız soyguncu para manyakları hep ters köşe oluyormuş.nee timi lenn paranın timi mi olur

  • KARTALAĞABEYLİ10 Ocak 2016 20:46

    ne yalan söylim bu tim de siyasetin rüşvet ve yolsuzluk politikalarına dayalı akabinde bilizçsizce şirkefliklerine yenik düştü.