E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'ye S-400 yaptırımı planları Trump'ın masasında---

Türkiye'ye S-400 yaptırımı planları Trump'ın masasında

Türkiye'ye S-400 yaptırımı planları Trump'ın masasında
19 Haziran 2019 - 08:35 borsagundem.com

Trump yönetiminin Türkiye'ye S-400 konusunda yaptırımları değerlendirdiği belirtildi

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemeleri alımı konusunda yaptırım paketi üzerine düşündüğü belirtildi.

Bloomberg News’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Trump yönetimi Türkiye’yi Rusya’dan S-400 füze savunma sistemleri alımı konusunda cezalandırmak için 3 yaptırım paketi üzerinde düşünüyor.

Haberde, Türkiye'nin S-400 alımına devam etmesi durumunda F-35 satışının durdurulmasına ek olarak diğer seçenekler uygulanabileceği yer aldı

En çok destek gören seçeneğin, Türkiye’nin kilit savunma sistemi sektöründeki bazı şirketleri “ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası" olarak bilinen ve Rusya ile işbirliği yapan kurumları hedef alan CAATSA kapsamında hedef alınması olduğu belirtildi.

Yaptırımlar, bu şirketlerin ABD’nin finansal sistemine erişimini keserek ABD’den parça alımı ve ABD’ye satış gerçekleştirmelerini neredeyse tamamen imkansız kılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Rusya ile S-400 konusunu da görüştük. Zaten S-400 konusu bitmiş vaziyette. Herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil. Öyle zannediyorum ki Temmuz ayının ilk yarısında artık onlar da gelmeye başlayacaktır. S-400'den taviz vermeyeceğiz, burası kasaba devleti değil” demişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise geçen hafta S-400 konusuna ilişkin yaptığı açıklamada, "ABD bize yönelik olumsuz adımlar atarsa, bizim de atacağımız adımlar var. Amerika bu kararları aldı, biz de sessiz sedasız oturalım anlayışı yok artık. Bize yönelik olumsuz bir davranış olursa, biz de karşılığını vereceğiz" demişti.

Yaptırım haberi sonrası dolar yükselişe geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mzd19 Haziran 2019 23:42

    teknolojisi iyi olan ülke sana niye bunu versin-babası oğluna vermiyo-sıkıldım ya -ciddi olalım-abuk subuk şeyler yazmasak-haber yapmak zorunda değğilsiniz-halkımızın zekası inanın dünyadaki tüm milletlerden fazladır-bakmayın sessizliğine-bonusudur bu

  • Zühtü19 Haziran 2019 19:51

    Yaptırın lan hadi bakalım hepinizim köküne kibrit suyu kimsimiz laaaaayn

  • HALİL TÜRK19 Haziran 2019 16:08

    abd bize yaptırım yapar ise hemen abd yi incirlik ve kürecikten çıkartalım, hava sahasını kapatalım .nato toplantılarını kitleyelim.afganistandaki nato bünyesindeki askerlerini çağıralım.rus atom bombalarını incirlikte konuşturalım.acilen suv 57 uçaklarınıdı alalım ve ortak üretelim.büyük elcçimizi geri çekelim.

  • s50019 Haziran 2019 11:04

    s500 acilen kendimiz üretelim 

  • İzmirli19 Haziran 2019 18:47

    Adam s500 e geçtiği için S400 ü satıyor, kimse elindeki son teknolojiyi satmaz

  • S 50019 Haziran 2019 09:48

    On sozlesme imzalansin o yeterli bunlara

  • Oğuz19 Haziran 2019 09:00

    S 500 alalım

  • :)19 Haziran 2019 08:57

    ABD İran meselesi ve hamlelerine başlamışken, Türkiye s400 lerde ve f35 lerde açık ve net olmalı. unutulmasın ki suriyede iranakarşı abd lojistik güç oluşturmaya çalıştıgı bir dönemde... Türkiye pazarlıkdan daha karlı kalkabilir, koşulları abd deil, kendisi kursun. suriyedeki oluçumları pazarlık ettirmesin kendine. yada ege adalarını. lozanla egeyi çözsün, kktc ateşkesle kıbrısı.. suriyeyi de rusya ile yaklaşarak. abd iran a karşı ortadoğuda tek balacak, incirlik üssünü kullanamaz olmasıda, başka yerde üs kullanacağında saldırıya mağruz kalabilir.incirlik kapatılabilir. Türkiye avantajlı ama masada R yapmamalı, ABd oyunları yabırakacak, yada reel adımlar atacak. rahip gibi geri kaçmamalı örneğin..

  • WERS19 Haziran 2019 08:56

    türkiye ne adımı atacak merak ediyorum yani nato dan mı çıkacak ne yapacak

  • AhmetK19 Haziran 2019 09:26

    Cok mu korktunuz abd adına. Merak ediyorum bu kadar ezikliğinizin arkasında ne var.. ne gucu varsa yapar. Abd yi degil Turkiyeyi dusun. He dolar su olur vs demeyın. Bazı seyler bazıları adına parayla olculmez.ozgurluk, onur gibi...