E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye'ye olumlu fon akışı bekleniyor---

Türkiye'ye olumlu fon akışı bekleniyor

Türkiye'ye olumlu fon akışı bekleniyor
05 Ağustos 2014 - 10:56 borsagundem.com

Türkiye Yatırımcı İlişkileri Derneği raporuna göre, yılın ikinci yarısında Türkiye'ye giren fon akışında olumlu performans bekleniyor

TÜYİD'in IPREO'nun verilerini kullanarak hazırladığı "Fon Akışı" raporuna göre ikinci çeyrekteki sermaye çıkışlarına rağmen kurumsal yatırımlar devam ediyor.
Türkiye Yatırımcı İlişkileri Derneği (TÜYİD) ve IPREO'nun işbirliğiyle hazırlanan ve Türkiye'deki fon akışıyla ilgili trendleri ortaya koyan Fon Akışı "Flow of Funds" raporu, 2014 yılının ikinci 
çeyreğinin değerlendirmesini yaptı.  
Rapora göre ikinci çeyrekte Türkiye'den gerçekleşen net varlık satışı, ilk çeyrekteki sınırlı pozitif girişe karşın net satış gösterse de Macaristan ve Rusya'dan gerçekleşen satış trendine kıyasla kısıtlı oldu. Kurumsal yatırımcıların satışları 207 milyon doları buldu. İngiltere ve İrlanda'lı yatırımcıların da bulundugu Aberdeen Asset Managers tarafından gerçekleşen 433.7 milyon dolarlık satışlar Türkiye'deki net satış rakamlarının artışına sebep oldu. 
Kuzey Amerika ve Batı Avrupa'lı yatırımcılar Türkiye'yi desteklemeye devam ederken, ikinci çeyrekde Kuzey Amerika'dan yaklaşıkk 273,6 milyon dolarlık net sermaye girişi gerçekleşti. 
Amerikalı yatırımcıların 12 aylık sermaye girişlerinin toplamı 1.1 milyar doları bulmuş oldu. Batı Avrupa yatırımcıları ise 63.4 milyon dolarlık net alım gerçekleştirdi.  
Rapora göre, genel fiyat performansına ve fon akışına bakıldığında ikinci çeyrekteki net satışların sadece bir fonun satışından kaynaklandığı, bu satışı dışarıda bıraktığımızda Türkiye'ye 200 milyon dolarlık fon akışı olduğu görülmektedir ki bu durum,yılın ikinci 
yarısında pozitif anlamda bir fon akışının Türkiye'ye girmesini destekler niteliktedir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)