E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'ye çok kötü haber! Rusya, YPG ile anlaştı---

Türkiye'ye çok kötü haber! Rusya, YPG ile anlaştı

Türkiye'ye çok kötü haber! Rusya, YPG ile anlaştı
20 Mart 2017 - 16:58 borsagundem.com

Rusya, PKK'nın Suriye kolu YPG ile anlaştığı ve Türkiye sınırına üs kurulacağı iddia edildi

YPG Sözcüsü Redur Celil, yaptığı yazılı açıklamada Rusya'nın, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin'de bir askeri üs kuracağını ve YPG üyelerine askeri eğitim vereceğini söyledi.

Sözcü, üssün terörle mücadele işbirliği çerçevesinde kullanılacağını söylerken, anlaşmaya dün varıldığını vurguladı. Celil Rus askerlerinin zırhlı personel taşıyıcılar ve diğer zırhlı araçlarla bölgeye ulaştığını ifade etti.

Reuters'ın haberine göre YPG Sözcüsü, anlaşma kapsamında Rusya'nın örgüt üyelerine askeri eğitim vermeyi vaat ettiğini de söyledi.

Redur Celil'in yaptığı yazılı açıklama "Rus askeri varlığı, YPG ve Suriye'de faaliyet gösteren Rus güçleri arasındaki terörle mücadele ve güçlerimizi modern savaş yöntemleri konusunda eğitme ve Rus güçleriyle doğrudan temas kurmayı öngören anlaşma çerçevesinde gerçekleşmiştir" denildi.
Bağımsız kaynaklarca henüz doğrulanmayan anlaşma konusunda, şu ana dek Rus tarafından bir açıklama yapılmadı.

Ankara, PKK'nın Suriye kolu olarak tanımladığı YPG'yi ve YPG'nin siyasi oluşumu PYD'yi "terör örgütü" olarak kabul ediliyor ve bu örgütle herhangi bir işbirliği yapılmasına şiddetle karşı çıkıyor.

ABD'ye tepki gelmişti

Geçen hafta Başbakan Binali Yıldırım, IŞİD'e yönelik Rakka operasyonu konusunda müttefik ülkelerin PYD'yle birlikte hareket etmeyi seçtiğini söylemiş ve "Türkiye olarak hiçbir terör örgütünü kullanarak başka bir terör örgütünün yok edilemeyeceğini muhataplarımıza açıkça ifade etmiş bulunuyoruz." demişti.

ABD, Rusya ve Türk Genelkurmay Başkanları ve üst düzey askeri yetkilileri, bu sabah Antalya'da, "Irak ve Suriye'deki gelişmeleri" konuşmak için biraraya gelmişti.

Başbakan Yıldırım'dan önce Reuters Haber Ajansı'na konuşan üst düzey bir Türk yetkili, Suriye'nin Rakka kentini IŞİD'den geri alma operasyonu için ABD'nin, YPG'nin yardımını tercih etmiş gibi göründüğünü söylemişti.

Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, "Bu aşamada emin değiliz ama ABD bu operasyonu Türkiye ile değil, YPG ile yapacak gibi görünüyor. Bu operasyon bu şekilde yapılırsa, ABD-Türkiye ilişkileri açısından sonuçları olur. Çünkü YPG bir terör örgütüdür. Her platformda bunu söylüyoruz" demişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • murathan mert21 Mart 2017 14:17

    neyse ki bizim dünya liderimiz var,önemli değil

  • türk20 Mart 2017 21:20

    En büyük tehlike İDLİB net söylüyorum facianın en büyüğü oradan gelecek

  • Şimşek20 Mart 2017 21:06

    Azez,El Bab,Münbiç, Rakka, DeyrZor Sünni Araplara veriliyor. Rusya ve pkk'nın engellemek istediği bu. Barzaninin Afrin Kürtleri üzerinden Akdenize açılmak gibi bir hayali olamaz. Ortadoğuyu karıştırır. Aşağılık faşist Pkk'nın misyonu bitiyor. Rusya pkk'nın bitmesini istemiyor. Barzani Rojayava kadar gelip Rusya ve pkk ile değil Sünni Arap devletine komşu oluyor. Sünni Arap devleti üzerinden Ortadoğu kaynakları Avrupaya gidiyor. Özellikle Rusya ve Almanyayı dengeleyecek tüm doğu Avrupaya. Polonyadan, Bulgaristana kadar. Ukraynada Ortodoksluk ölüyor. Katolikliğin yanında Anglosakson Protestanlığı yayılıyor ve Rus etkisi bitiyor. Şu an Rusya Kırım ve Doğu Ukraynada işgalci. Münbiçe hatta Rakkaya sulanmaya devam ederse Rusya uluslararası sistemden atılır. O kaynaklar Barzani üzerinden de gelir burada Amaçlanan Türkiyeyi rahatsız etmek ve Rusyanın Barzani ile komşu olmak istemesi ki Türkiyeyi tehdit etmek için. Rusya, pkk'yı Barzaniye de karşı kullanacak. ABD bunun olmasını istemiyor.

  • Korkunç20 Mart 2017 19:35

    İçerde sureliler dibinde ruslar ypg mahvoluyor bu ülke,araştırma yapılmış suriyeliler bu üreme hızıyla devam ederse bundan 200 sene sonra Türkiyenin yarısı suriyelii oluyormuş çok değil 3 kuşak

  • recai20 Mart 2017 19:35

    asrın fiyaskosu

  • emekci20 Mart 2017 19:35

    bir fiyasko daha bir kandırılma daha

  • Gazeteci20 Mart 2017 19:32

    Bu kadar önemli bir haber yandaş medyada yer bulmamış nedense.

  • nuri20 Mart 2017 18:24

    ooo reis ypg nin etrafını işidden boşuna mı temizledi.

  • başkent20 Mart 2017 18:22

    Bir ülkenin dış politikası bu kadar mı basiretsiz olur. Hiç mi tutturamaz karımıza olanı hiç mi yaranamaz.

  • gür ses20 Mart 2017 17:22

    Eyyyy, Putin kendine gel! Bunun hesabını mutlaka soracağız!

  • DERİN ANALİZ20 Mart 2017 17:21

    BUNADA ENERJİ YE DAYALI PETROL CIKARLARI DERLER.GERİSİ PRAVAKATÖRLÜK

  • DERİN ANALİZ20 Mart 2017 17:18

    BOP .PROJESİ ABD YADA BATININ DEĞİL.BOP HAM KATI PETROLUN SAHİBİ RUSYANIN.

  • OSMANLIDAKİ AKIL VE ZEKA NEYSE GÜNÜMÜZDE AYNI.20 Mart 2017 17:16

    OKADAR ÇOK EMİNİMKİ İSTİSNALAR HARİÇ BU ÜLKEDE KADIN RUS AJANI İSTEMEDİĞİNİZ KADAR ŞİMDİKİ NESİL STRATEJİ GELİŞTİRECEK KADAR ZEKİ VE BİLGİLİ DEĞİL

  • çahiller20 Mart 2017 17:14

    BOŞUNA DEMİYORUZ.OSMANLIDAKİ HACLILAR RUS KATOLİKLER

  • DERİN ANALİZ20 Mart 2017 17:13

    ADAM ÖNCE DÜŞÜNÜR.ORTADOĞUDA TÜRKMEN DAĞINA SALDIRAN KİMDİ?RUSYA.PEKİ RUSYA İLE SİYASİ EKONOMİK İŞBİRLİĞİ YAPAN KİMDİ?

  • Orhun 20 Mart 2017 17:12

    Asrın lideri ypg yi pyd yi Suriue çöllerine gömecektir. Putin böyke blr anlaşmaya yeltenirse Fırat kalkanıyla Putin'e ve Putin soylularınızda Fırat'ın sulsrıns gömecrktir. Yeterki bir Başkan olsun

  • Coşkun20 Mart 2017 17:07

    Rusyadan aldığımız S-400 füzeleri ne olacak peki?