E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'ye büyük göç başlıyor---

Türkiye'ye büyük göç başlıyor

Türkiye'ye büyük göç başlıyor
07 Ağustos 2014 - 04:52 borsagundem.com

IŞİD'in Ezidi yerleşim birimlerini işgal etmesi ve Mahmur'a saldırıları nedeniyle binlerce insan Türkiye'ye göçe hazırlanıyor

Irak'taki IŞİD saldırılarının ardından Türkiye'ye yeni bir göç dalgası geliyor. Namık Durukan'ın Milliyet'teki haberine göre bölgede KDP, KYB , Rojava’dan YPG ve takviye olarak bölgeye ulaşan PKK güçleri Musul, Dohuk ve Suriye sınır hattında IŞİD’le savaşıyor. Bir çok cephede şiddetli çatışmalara rağmen IŞİD dün Musul Erbil arasında bulunan Türkiye’den kaçan ailelerin de barındığı Mahmur kampına doğru ilerleyişini sürdürüyor. Mahmur yakınlarındaki iki köyü elegeçirerek ilerleyişini sürdüren IŞİD kuvvetlerinin ilçeyi elegeçirme ihtimaline karşı kamp tahliye edildi. Kadın ve çocuklar Erbil’e gönderilirken eli silah tutanlar kampı ve ilçeyi savunmak için kamp çevresi ve ilçeye mevzilendi.

Bu arada Sincar’dan kaçan ailelerin bir bölümü Zaho üzerinden habur sınır kapısına ulaştı. Pasaportu olanlar ve sayıları yüzlerle ifade edilen Ezidi grupları Habur sınır kapısından Şırnak’ın Silopi ilçesine ulaştı.

Ailelere yardım amacıyla HDP, DBP Silopi ilçe örgütleri ile Belediyesi tarafından yardımlar yapılırken aileler afad konutlarına yerleştirildi. Pasaportu olmayanların ise sınır kapısında bekleyişleri sürüyor.  Bölgeden Türkiye’ye yönelik Ezidi göçünün önümüzdeki günlerde artması bekleniyor.

Kürt güçlerinin IŞİD karşısında gerilemesi durumunda bölgeden Türkiye’ye büyük göç dalgasının yaşanabileceği belirtiliyor.

Bu arada, Kandil’den yola çıkan 2 taburluk silahlı PKK gücünün ise Sincar’a ulaştığı  açıklandı. PKK’lı grupların Sincar dağında mahsur kalan aileleri kurtarmak için hareket halinde olduğu bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mali07 Ağustos 2014 08:55

    İster maydonoz, ister marul, ister roka ne olursan ol gel. Memleket dergah oldu.

  • History07 Ağustos 2014 05:44

    Herkes içindi bulunduğu koşullara göre dini kendi çıkarına kendi egosuna kendi duygularına göre yapılandırıp yorumluyor. ve dinler onun için hep araç oluyorlar sadece, neyemi araç oluyorlar? Egemenin bencil ihtiyaçlarına, ve hep benim olursun, hepsi benim olsun aç gözlülüğüne, ırkçılığına! Egemeler hep böyle şletmişlerdir dinleri ne yazıkki!

  • paradox07 Ağustos 2014 05:40

    Bu İşid taliban hizbullar elkaide gibi siyasal islamcılar neden siyasal askeri gücü sağladımı hemen diğer dinlerin mensuplarına katliamcı davranıyor. dünyanın başka yerinde budistlerin hiristiyanların hiduların hakim olduğu hep kendilerine yaşam hakkı tanınıyor oysa. bu nufus olarak diğer dinlerin egemen olduğu bu bölgelerde dinlerinin devamına en ufak kısıtlama getirildiklerinde ise kıyamet koparıyorlar, ama askeri güç ellerine gectimi diğerler dinlere inananlara yaşama hakkı bile vermiyorlar!

  • Konya07 Ağustos 2014 05:29

    Bu İşidi oluşturan araplar veya diğer gruplar göç ettikleri almanyada amerikada fransada her yerde camlerine kuruyorlar, hatta göç ile gitmemeerine, yerel halk olmamaların rağmen. ama farklı dinden olan yerel halkalarada tahamul edemiyorlar, fırsat buldularmı hemen yok etmeye çalışıyorlar. Hele birde bazı almanlar ingilizler de kendi ülkelerine göçse bir kilise kursa tahamul edebilirlermiydi