E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'ye ateşkes çağrısı tasarısı Kongre'ye sunuldu---

Türkiye'ye ateşkes çağrısı tasarısı Kongre'ye sunuldu

Türkiye'ye ateşkes çağrısı tasarısı Kongre'ye sunuldu
16 Ekim 2019 - 07:28 borsagundem.com

Cumhuriyetçiler ve Demokratların ortak tasarısında Türkiye'ye ateşkes çağrısı yapılıyor. Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi ve Senato'daki Demokratların lideri Schumer Kongre üyelerinden destek istedi. Kararın bağlayıcılığı yok

Türkiye'ye Suriye'nin kuzeydoğusunda yürüttüğü operasyon kapsamında ateşkes ilan etme çağrısı yapan bir karar tasarısı Temsilciler Meclisi'ne sunuldu.

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Demokrat Eliot Engel ile aynı komitenin Kıdemli Üyesi Cumhuriyetçi Michael McCaul imzasıyla sunulan tasarıya her iki partiden üyeler destek veriyor.

Önce Temsilciler Meclisi'nde oylanacak olan tasarının daha sonra Senato gündemine alınması bekleniyor.

Karar tasarısı, Senato'ya da Dış İlişkiler Komitesi'nin Kıdemli Üyesi Demokrat Robert Menendez ve Komite Üyesi Cumhuriyetçi Todd Young tarafından sunuldu.

Karar tasarısında, ABD yönetiminin Türkiye'nin Suriye'de Kürtlere yönelik askeri bir operasyon düzenlemesini engelleme çabalarını sona erdirme kararına karşı çıkıldığı belirtiliyor ve şu çağrılar yapılıyor:

"Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuzeydoğu Suriye'deki tek taraflı askeri operasyonunda bir an önce ateşkes ilan etmesi ve Suriye ile ilgili mevcut anlaşmalara saygı göstermesi,
ABD'nin yerinden edilmiş kişiler veya Suriye'de süregelen şiddetten etkilenmiş kişiler de dahil olmak üzere insani yardımlarla Suriyeli Kürt toplulukların desteklenmesine devam etmesi,
ABD'nin Türk ordusunun itidalli davranmasını ve Suriye'ye yönelik mevcut anlaşmalara saygı göstermesini sağlamak için uğraşması,

Beyaz Saray'ın IŞİD'in uğradığı mağlubiyetini devamını sağlamak için net ve belirgin bir plan sunması."

BAĞLAYICILIĞI YOK

ABD'de karar tasarılarının bağlayıcılığı bulunmuyor. Ancak Kongre'deki genel eğilimi ve oluşan görüş birliğini ortaya koyması açısından önem taşıyor.

Türkiye'ye ateşkes çağrısında bulunan karar tasarısının hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat Parti üyelerinin ortak imzasıyla ve Kongre'nin her iki kanadında da sunulması, ABD yasama organında Barış Pınarı Harekatı ile ilgili olarak ortaya çıkan anlayışı gösteriyor.

DEMOKRATLAR DESTEK İSTEDİ

Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi ve Senato'daki Demokrat azınlığın lideri Chuck Schumer, Kongre üyelerinden, her iki parti temsilcilerinin imzasıyla sunulan ve Türkiye'ye ateşkes çağrısı yapan tasarıya destek vermesini istedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Süleyman Kırpak16 Ekim 2019 10:31

    sizler ve rusya suriye de kaliamlar yapınca bir şey yok bizler teröristleri etkisiz hale çıkartmak isteyince laga lugu.