E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiTürkiye'nin yeni uydusu 2020'de uzayda---

Türkiye'nin yeni uydusu 2020'de uzayda

Türkiye'nin yeni uydusu 2020'de uzayda
08 Mayıs 2019 - 15:32 borsagundem.com

İngiltere ve Fransa'daki tesislerde yapımı süren Türksat 5A uydusu gelecek yılın ikinci çeyreğinde ABD'den uzaya fırlatılacak.

ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen Satellite 2019 Fuarı'na katılan Türksat Genel Müdürü Cenk Şen, Türksat 5A uydusunun, bir aksilik olmazsa 2020 yılının ikinci çeyreğinde ABD'nin Florida eyaletindeki fırlatma rampasından uzaya gönderileceğini bildirdi.

Şen ayrıca, Türkiye'nin aktif uydu filosunda 3 haberleşme uydusunun bulunduğunu, Türksat 5A, Türksat 5B ve Türkiye'nin ilk yerli uydusu Türksat 6A'nın yapım çalışmalarının ise devam ettiği bilgisini verdi.

Türksat Genel Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Ertok da Türksat 5A uydusunun yapımına Airbus D&S firmasının Fransa ve İngiltere'deki tesislerinde takvime uygun şekilde devam edildiğini aktardı.

Uydunun panellerinin, iki ay önce İngiltere'nin Portsmouth şehrine getirildiğini anlatan Ertok, uydu üzerine faydalı yük ekipmanları montajının başladığını ifade etti.

Ertok, montaj işleminin tamamlanmasının ardından uydunun alt sistem testlerine başlanacağı bilgisini vererek, "Bu testin ardından uydu ağustosta Fransa'ya gönderilecek. Burada servis modül ve faydalı yük modülü bir araya getirilerek, uydu seviyesi testlerine başlayacak" dedi.

5B için de çalışmalar sürüyor

Öte yandan Türksat 5B uydusunda da çalışmaların devam ettiğini dile getiren Ertok, uydunun panellerinin üretiminin İngiltere'de sürdüğünü söyledi. Ertok, bu uydu için de gelecek aylarda panellerin Portsmouth'a giderek, faydalı yük ekipmanlarının montajına başlanacağını ifade etti. Bu uydunun, internet ve veri haberleşmesinde önemli bir boşluğu doldurmasının amaçlandığına değinen Ertok, 2021'in ilk çeyreğinde uzaya fırlatılmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Keko.08 Mayıs 2019 21:53

    Sanki toprağa bir ağaç diktinde boş boş konuşuyorsun .

  • :))08 Mayıs 2019 19:49

    yaw otomobil yapamayan ne ara uyduyu yapacak da atacak şakamısınız  : )) f35 alacaz diye abd le tartışıyoruz, s400 roket alcaz diye rusyala uzlaşıyoruz. bunları kendın üretsen, yabancı devletlerde uazlaşı ararmısın ? lafa geldımı yapıyor uçuyoz aşıyoz uzaydayız falan filan

  • Recep08 Mayıs 2019 15:50

    O zaman ingiliz ve fransız uzay uydumuz diyelim