E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin yeni İsrail büyükelçisi görevine başlıyor---

Türkiye'nin yeni İsrail büyükelçisi görevine başlıyor

Türkiye'nin yeni İsrail büyükelçisi görevine başlıyor
04 Ekim 2022 - 14:53 borsagundem.com

İsrail Başbakanı Yair Lapid, Türkiye'ye yeni büyükelçi atamasını onayladı. Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Irit Lillian Türkiye’nin yeni İsrail Büyükelçisi oldu.

Türkiye-İsrail ilişkilerinde son dönemde normalleşme kapsamında Türkiye’ye yeni büyükelçi atandı. İsrail Başbakanı Yair Lapid, yaptığı paylaşımda, Türkiye’ye yeni büyükelçi atandığını doğrularken, “Bu, Türkiye ile son bir yıldır üzerinde çalıştığımız ilişkileri onarmak için bir başka önemli adım” ifadelerinde bulundu.

Türkiye-İsrail arasında normalleşme süreci: Yeni büyükelçi göreve başlıyor

Buna göre, Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Irit Lillian Türkiye’nin yeni İsrail Büyükelçisi oldu. Lillian, 2015’ten 2019’a kadar İsrail’in Bulgaristan büyükelçiliğini yapmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaptığı son açıklamada, “İsrail’le ilişkilerde yeni hükümette, yeni Cumhurbaşkanı tekrar yeni bir sayfa açma imkanı bulduk. Bu diyaloğun da faydasını gördük. Gerek ikili ilişkilerde gerekse bölgesel konularda ama özellikle de Filistin meselesinde de bu doğrudan temasın faydalarını görmeye başladık” demişti. Çavuşoğlu daha önce de İsrail ile karşılıklı büyükelçi atamak için harekete geçtiklerini söylemişti.

Türkiye'den İsrail'e kınama

 

Erdoğan, İsrail Başbakanı Lapid ile bir araya geldi

 

İsrail'in Ankara Büyükelçisi olarak Irit Lillian atandı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)