E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTürkiye'nin yatırım devi Investco Holding halka açılıyor---

Türkiye'nin yatırım devi Investco Holding halka açılıyor

Türkiye'nin yatırım devi Investco Holding halka açılıyor
17 Şubat 2022 - 19:51 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu, Investco Holding'in halka arz başvurusunun onaylandığını duyurdu

“Geleceği inşa eden” Türkiye’nin yatırım devi Investco Holding İstinye’ye geliyor. Şöhretleri ve becerileri 4 kıtaya ulaşmış, ürünleri ve projeleri Avrupa, Orta Doğu, Asya, Afrika, Kuzey-Güney Amerika pazarlarında kapışılan ünlü yatırımcı firmaların ‘patronu’ Investco Holding, Borsa İstanbul ve yatırımcı ordusuyla buluşmak için artık gün sayıyor.

HALKA ARZ BAŞVURUSUNA SPK’DAN ONAY

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye'nin en büyük yatırım şirketlerinden Investco Holding'in (#INVES) halka arz başvurusuna onay verdi.

24 TL’DEN EŞİT DAĞITIM YÖNTEMİYLE SATIŞ

Bültendeki bilgiye göre, halka arzda 37.500.000 adet pay satışı gerçekleştirilecek. Hisseler INVES işlem koduyla 24 TL sabit fiyattan ve eşit dağıtım yöntemi ile satılacak.

HALKA AÇIK, KÂRLI, OYUN KURUCU

Büyük bir marka, Türkiye’nin yarınları adına gurur verici işlerin rakipsiz tek adresi, ülkenin en önemli yatırım işletmelerinden biri olma hedefini 11 yıl gibi kısa bir sürede yakalayan Investco Holding’i, kulvarında ‘lider’ yapan en ayırıcı, en kritik özelliği, kanatları altındaki, her biri kârlı, her biri sektöründe oyun kurucu olan şirketler. Investco’nun, Holding çatısı altında yenilenebilir enerji, madencilik, kimya, teknoloji, yazılım, girişim sermayesi, gıda ve sağlık gibi, yarınların şekillendiği zorlu sektörlerde doğrudan ve dolaylı başlıca yatırımları arasında kimler yok ki; işte stratejik hamlelere attıkları imzalarıyla tanınan, hisseleri BİST’te işlem gören Verusa Holding (#VERUS) ve Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı (#VERTU) ile, borsada olmayan Pan Teknoloji, ENDA Enerji Holding ve Investat Holding Limited…

YURT DIŞINDAKİ GÜÇ

Investat Holding Limited’e ayrı bir dikkat çekmek gerekirse; “cesaret+vizyon+ girişimci ruh+yaratıcılık” enerjisiyle 783 bin kilometrekareyi fetheden Investco Holding’in yurt dışındaki güçlü eli. Investat Holding Limited kuruluş amacına uygun şekilde, Türkiye’de yerleşik olmayan şirketlere iştirak ediyor.

HER BİRİ SÖZ SAHİBİ ŞİRKETLER

Her biri alanında söz sahibi, sektörün önde gelen aktörleri konumundaki bu şirketlere ek olarak, Investco’nun yatırım coğrafyası içinde büyük adımlar atan diğer markalara bakılacak olursa; dev listede Standart Boksit İşletmeleri, Galata Altın İşletmeleri, Ata Elektrik Enerjisi, Pamukova Elektrik Üretim, Acıselsan Acıpayam Selüloz, Aldem Çelik Endüstri, Pamel Yenilenebilir Elektrik Üretim, Vektora Yazılım Teknolojileri, GoLive Yazılım Hizmetleri, Probel Yazılım ve Bilişim Sistemleri, Core Engage Yazılım, Kahve Diyarı Pazarlama Sanayi ve Ticaret, Mavi Hospital Sağlık Hizmetleri, EPİAŞ Enerji Piyasaları İşletme, Papilon Savunma Teknolojileri, Sun Yenilenebilir Enerji Üretim ve Zeroone Interactive Yazılım yer alıyor.

Verusa Holding madeninden 'gümüş' çıktı

Verusa maden sayısını 25’e çıkardı

Verusaturk’ten rekor kâr

Verusaturk'ten iki önemli yatırım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 42,40
En Yüksek: 43,26
En Düşük: 41,98
Değişim -0,38 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,73
İşlem Hacmi 17.377.768
Toplam Adet: 409.253
Ağırlıklı Ort.: 42,51
Son Değer: 237,70
En Yüksek: 241,60
En Düşük: 235,10
Değişim 0,98 %
FK: 23,31
PD / DD: 8,99
İşlem Hacmi 8.241.565
Toplam Adet: 34.575
Ağırlıklı Ort.: 238,38