E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin üretmediği uçağı Almanlar üretecek---

Türkiye'nin üretmediği uçağı Almanlar üretecek

Türkiye'nin üretmediği uçağı Almanlar üretecek
23 Ağustos 2019 - 08:42 borsagundem.com

Dornier 328 isimli uçak TRJet firması tarafından modifiye edilerek Türkiye'nin yerli uçağı üretilecekti. Rafa kalkan projeyi Almanlar kaptı. Uçağın ismi D328NEU olacak ve uçak Almanya'da üretilecek.

Türkiye'nin ilk yerli yolcu uçağı projesi Almanya'da üretilecek! Uçağın üreticisi ABD merkezli Sierra Nevada Corporation’ın (SNC) sahibi Eren ve Fatih Özmen çiftinin açıklamasına göre şirket Dornier 328 uçağını modifiye ederek Almanya’da üretecek. Uçak Almanya'nın Leipzig şehrinde üretilecek.

Almanya hükümeti ve bizzat Başbakan Merkel'in de projeye destek verdiği belirtiliyor.

Dornier 328 jet modelinin Türkiye’nin yerli uçak projesi kapsamında üretilmesi için görüşmeler yapılmış ve Türkiye’nin ilk bölgesel yerli jet yolcu uçağının üretimi konusunda önemli bir sıçrama tahtası olması amacıyla ilk etapta 50 uçak üretilmesi planlanmış idi.

Eren Özmen, Almanya Başbakanı Angela Merkel’e yeni uçağın özelliklerini anlatıyor.
Dornier 328‘in hali hazırda dünya çapında 85 ülkede havacılık sertifikasyonu bulunuyor ve farklı konfigurasyon seçenekleri, çok fonksiyonlu bir uçak olmasını sağlıyor.

Dornier 328, yolcu taşımacılığı, askerî, sınır ve sahil güvenliği, sağlık hizmetleri alanları ile devletin muhtelif ulaştırması ihtiyaçlarını karşılamak amaçları ile etkin şekilde kullanılıyor.

İŞBİRLİKLERİ PLANLANIYOR

Almanya’da üretim yeniden başladığında, uygun piyasa koşullarının oluştuğu kritik bölgelerdeki küresel stratejik iş ortaklarının tespit edilerek işbirliği yapılması planlanıyor.

TRJet'in icra kurulu başkanı, Sierra Nevada Corporation'ın sahibi ve başkanı Eren Özmen “Eşim Fatih ve ben, geçtiğimiz bir kaç yıl boyunca, Türkiye'nin uzun yıllardır süregelen yerli yolcu uçağı üretme hayalini gerçekleştirmek için birçok iş ortağımız ile birlikte titizlikle çalıştık. Bu projenin, sadece ülkemize olan borcumuzu ödeme imkânı olarak değil aynı zamanda gelecek nesillere anlamlı yeni fırsatlar sunmak bakımından bizim için çok kıymetli bir çalışma olması planlanmıştı. Fatih Bey ve ben, ileride Türkiye için başka faydalı projeleri hayata geçirebilme fırsatını yakalayabilmeyi içtenlikle arzu ediyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (28)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • benayun23 Ağustos 2019 22:10

    Ben olsam motor üretemeyen mühendislik fakültelerini kapatırım

  • Sinyor23 Ağustos 2019 21:42

    medicalci komsum hastane yataklari imalatinda alman motorlarini tercih ettiklerini turk mali yatak motorlarinin cok ariza yaptigini söyledi. Malesef motor teknolojisindeki seviyemiz belli. Milli tankin motorlarida uruguaydan geliyormus...yokmu şu motorlari yapacak bi muhendisimiz yaaa...muhendislik fakulteleri ne is yapiyor...

  • Tufan 23 Ağustos 2019 21:09

    Reisin etrafını saran rantçı danışman ordusundan kurtulmadığı sürece bu projeler daha çok rafa kalkar. Rantçı danışmanlar kaymak yiyemediği projeyi ortadan kaldırıyor. Bu Amerika'daki türk şirket bu işi çok rahat yapardı ama destek olunmadı maalesef.

  • vatandaş23 Ağustos 2019 21:02

    ne dalga geçmesi gülüyoruz ağlanacak halimize bana ayran getirinnnnnnnnn yerli olsun samanı bulgaristandan ineği uruguaydan  olsun eyyyyyyyyyyyyyyttttttttt 

  • Erdal yılmaz23 Ağustos 2019 20:49

    50 yıl geriye gittik farkındasınız değil mi

  • vatandas Riza23 Ağustos 2019 20:25

    Asagilayici uslupla ve dalga gecercesine yorum yapanlarin bazilari Turk ve Turkiye dusmani olduklari icin alayci uslupla yaziyorlar,Ya digerleri siz neden yapmiyorsunuz kahve mudavimleri

  • Serkan23 Ağustos 2019 19:01

    Daha arabayi uretemedik ne ucagi yerli araba 2016 da yollrdaydi bakan fikri isik ole demisti ne oldu

  • Mehmet Kalyoncu23 Ağustos 2019 18:32

    Hahahaaaa gaza gelmeyin!... Bu uçağı Türkiye’ye kakalamaya çalıştılar ama olmadı, şimdi Almanlara kakaladıklarına dair haber yapmışlar ki zıplarız belki diye! Uçak dediğin kompozit, avionic ve motordan oluşur, kompozit haricinde hiç biri milli olamaz zaten! O yüzden yolcu uçağında da milli olacağız diye kasmayın ve kandırılmayın.

  • vatandaş23 Ağustos 2019 18:07

    eyyyyyyyyyyyyyyyyytttttttttttttttttt ALAMANYAAAAAAAAAAAAAAAA falan filan biraz dere otu azıcık tuz ruhu ,biraz nane limon üstüne ayrannnnnnnnn eyyyyyyytttttttttttt ALAMANYAAAAAAAAAA

  • ugur23 Ağustos 2019 16:58

    Affrerim bezeeee

  • Mustafa23 Ağustos 2019 13:35

    Zaten üretselwr şaşardım ben

  • Okie Dokie23 Ağustos 2019 12:23

    Türkler konuşur Almanya yapar. Nokta.

  • ..23 Ağustos 2019 11:44

    Zaten yerli ve milli uçağımızı f-36 yı yapacazç f-35 çıkmadan f-36 göklerde... pankart ve bildord resimleri hazırlandı... :D bu hafta yapıştırırız . tvlerde reklama başlar youtubede  uçan prototif videolarını yayınlarız... eee bi arada üretiriz işte :D

  • HASAN TOSUN23 Ağustos 2019 10:59

    PALAVRACI DAVUTOĞLU YERLİ YOLCU UÇAĞI YAPIYORUZ DİYE YAYGARA KOPARDI,ZIRLADI AMA İŞ YAPMADI,ŞAMDA CUMA NAMAZI KILACAKTI HAVLADI AMA YEMEDİ KIÇI,BOŞ TENEKE KALKMIŞ ŞİMDİ PARTİ KURACAK SEN KİM TÜRKİYEYİ YÖNETMEK KİM,ÜNİVERSİTEDE KÜRSİDE LAF SALATASI SALLAMAKLA ÜLKE YÖNETMEK ÖYLE OLMUYORMUŞ,SONRA HİÇ BİR HALT EDEMEYECEĞİNİ TAYYİP ANLADI ENSENE TOKATI ÇAKTI,ARKANA BİLE BAKAMADAN TOZ OLDUN HALA ARKANADA ÖNÜNEDE BAKAMIYORSUN,BAŞIN ÖENE EĞİK GEZİYORSUN,SAKIN KARŞIMIZA ÇIKMA,SANDIĞIN DİBİNDE BULURSUN KENDİNİ

  • Ahmet tecer23 Ağustos 2019 10:50

    Yazıklar olsun başka bir şey diyemiyorum. Bu kadar mı apt---lız?

  • Ah Haber...23 Ağustos 2019 10:14

    Merkel diz çöktü...Türkiye yi kıskanan Almanya, sadece işçilik değil, teknolojik parçada üretmek istiyoruz diye yalvarıyor...Türkiye'nin yerli ve milli uçağının FASON İŞÇİLİĞİNİ Almanya aldı...Türkiye Almanya' yı ucuz işçi, çinli gibi kullanıyor dense de aslında Uçağın kritik olan ,Ana kumanda, merkezi sistem, dizayn ve kaynak işçiliğini gizleyen Türkiye,- Alman işçiliği çok  iyi ... hemde çok ucuz...Uçaklarımızın kaporta, boya, pasta-cila işçiliğini yaptırıyoruz.Konuyla ilgiki konuşan 25 yıllık kaporta ustası HANS : Türklerle dostuz.Türkleri seviyoruz. Uçakları dünya standardında. Böyle proje sayesinde 4 çocuğum açkalmıyor, ekmeğimizi yiyoruz. Türklerdan Allah razı olsun dediği öğrenildi. Hans'ın küçük braderide :Osmanlıyı özlüyoruz. Almany ada karın tokluna çalışıyoruz.bıktık.. Türkler artık gelsin..., ben gelemiyorum suriyeli çok orada gibi açıklamalarda bulundu.

  • cingöz23 Ağustos 2019 10:09

    uyanık 2 türk almanya üretimi olan Dorrier uçaklarının lisansını alıp Türkiye'de üretimini devlet yardımı ile yaptırtmaya çalıştı. Davutoğlu gidince Merkel yapıyor bu projeyi. Türkiye'de yedek parça, lastik filan gönderir.

  • dünya kıskanıyor23 Ağustos 2019 10:06

    dünyanın ve 7 düvelin kıskandığı en büyük hava limanlarını yapıp, 15 kişilik dünyanın 1950 liyıllarında yaptığı bir uçağı yapamamak... ne kadar acı ne kadar acı... yazıklar olsun. rezil durumdayız.

  • ve23 Ağustos 2019 10:04

    CHPE uçak fabrikarı kapattı diyenler...yıl 2019 bir uçağı üretemiyor :D 80 milyon insan var, 5 tane mühendis yetiştirememiş mi koskoca dünya devi devletimiz ? 25 yıldır eğitim sistemi elinde yokmu  yetişen türk gençliği ? yazık bu memelete...

  • Mustafa23 Ağustos 2019 13:36

    Güya asrlsanımız her boku yiyor ya onuda yapsın.devlet işgaş edilmiş herkrs bi köşe kapmış üretim fallan olmaz bu ülkede

  • :)23 Ağustos 2019 10:03

    Yerli ve milli uçak göklerde....  :D domates, biber, soğan ekemeyen devletin yerli uçağımı olur ?  : ))) Domates pahalı olur yok efendim mevsimi değil..Yahu hollanda arazisi yok 12 ayın her ayı domates üretip aynı fiyata satıyor :D siyasiler yalan/dolan.. bide her şeye ellerini sokarsa, bu sistem böyle diplere çöker çöker....biter...

  • Bika23 Ağustos 2019 09:30

    Yerli ve milli otomobilin de başına aynısı gelecek, Manisa'da Almanlar (VW) üretecek.

  • doğru 23 Ağustos 2019 09:14

    bizim ancak çenemiz işler,bilim teknoloji bize göre değil...

  • Antepli Miçi23 Ağustos 2019 09:10

    Bir haber paylasirken tam arastirip dogru bilgi verin zaten ucagin mensei Almanya Turkiye ise oradan uretim hakki lisansini satin almisti yani zaten proje Almanyanin ve daha oncede uretilmis dornierler mevcut.

  • emekci23 Ağustos 2019 10:10

    normal vatandaşın bile bilgi seviyesi ve analiz kabiliyeti gazeteleri geçmiş durumda. o yüzden gazete alan kalmadı

  • ?23 Ağustos 2019 10:07

    Biz neden üretmiyoz? proje çizemiyoz? uçak yapamıyoz? kendimiz halledemiyoz? burada durumun vahimliği budur. tepkide bunadır. 

  • seco23 Ağustos 2019 08:56

    Almanya bizi kıskanıyo:)

  • Ali veli 23 Ağustos 2019 20:52

    Al işte bi chp zihniyeti daha