E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin Ukrayna'ya İHA satışı için Rusya'dan ilk yorum---

Türkiye'nin Ukrayna'ya İHA satışı için Rusya'dan ilk yorum

Türkiye'nin Ukrayna'ya İHA satışı için Rusya'dan ilk yorum
13 Ocak 2019 - 21:15 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Temsilcisi Mariya Zaharova, Kiev’in Türk insansız araçlarını satın alması haberlerine değinerek, silahların sevkiyatının Ukrayna’daki krizi kötüleştirmemesi gerektiğini bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Temsilcisi Mariya Zaharova “Kommersant” gazetesine verdiği röportajda, “İkili askeri teknik işbirliği egemen ülkelerin ayrıcalıklarıdır. Sorun şu ki, Ukrayna iç silahlı kriz yaşıyor, başka bir deyişle iç savaş var. Bu iç krizin uluslararası yansıması da var, çünkü çoğu ülke ve uluslararası kuruluş, barış sürecinde aracılık yapıyor ve bu ülkeler sorunun sadece barışsal yollarla çözülmesini istiyorlar. Bu yüzden, Kiev rejimine silah sevkiyatı Ukrayna krizinin kötüleşmesine neden olmamalı” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Petr Poroşenko, Türkiye ile insansız hava araçlarının (İHA) sevkiyatına ilişkin anlaşmanın imzalandığını açıklamıştı.

Milli İHA'dan yeni ihracat başarısı

Selçuk Bayraktar: Tarihi bir adım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dikkatli olmak lazım14 Ocak 2019 14:26

    Ülkeler arası özellikle kriz yaratacak silah alım satımları gizli olur reklamı yapılmaz S-400 konusu ve Ruslarla kritik Suriye işi varken Türkiye Rusya ilişkilerinin bozulmak istendiği bu ortamda bu satış ertelenebilirdi  sakin ve sessizce Ukraynayı ve Rusyayı üzmeyecek şekilde çözümlenirse iyi olur ikisi de lazım.

  • Burhan14 Ocak 2019 11:39

    Rusya ile papaz olucaz,,,ABD ile zaten papazız,,,Türkün Türkden başka dostu yok.

  • kalaşnikof 14 Ocak 2019 11:22

    kalaşnikof hangi terör örgütünde yok ? sayın rusya... sen yunanlılara s300 sattın biz ağladık mı ?

  • Asi DOĞAN13 Ocak 2019 23:15

    Yahu bu ruslar ne kadar da bencil. Sorun barış felan degil. Sorun biz satık diye sorun yapmaya calışyorlar. YOLUN AÇIK OLSUN ÜLKEM

  • erol g.13 Ocak 2019 22:37

    RUSYA'YA DA İHA SATARSAK DENGE SAĞLANMIŞ OLUR

  • ALAATTİN CAMGÖZ13 Ocak 2019 22:13

    yıllarca rusya nın sattığı silahlardan milyonlarca insan öldü kendileri rahatsız olmadı.biz silah satınca rahatsız oluyorlar.bu silah üretimi sizlerin tekelindemi arkadaş.

  • KILIÇ13 Ocak 2019 22:13

     UKRAYNA BAGIMSIZ BİR ÜLKEDİR İSYEDİGİNİ ALMAK VE SATMAK O ÜLKENİN KARARIDIR RUSYADAN İZİN ALMAK GİBİ BİR SORUMLUKUGU YOK DEMEK YERİNE LAM CİM OKUMUŞ.