E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin tepkileri üzerine ABD taktik değiştirdi---

Türkiye'nin tepkileri üzerine ABD taktik değiştirdi

Türkiye'nin tepkileri üzerine ABD taktik değiştirdi
11 Eylül 2017 - 06:59 borsagundem.com

Ankara'nın, terör örgütü YPG'ye silah yardımı yapılmasına tepki göstermesi ABD'ye taktik değiştirdi. ABD, silahları artık gece karanlığında ve brandalı TIR'larla teslim ediyor

DEAŞ'la mücadeleyi gerekçe gösteren ABD'nin, Suriye'de terör örgütü PKK/PYD'ye askeri yardımları devam ediyor.Haseke'den alınan bilgiye göre, önceki gün askeri yardım da taşıyan 70 TIR, Irak sınırındaki Simelka kapısından sabaha karşı geçerek örgütün kontrolündeki kente girdi.

Haseke'ye gelen konvoyda, TIR'ların açık kasalarına yüklü, brandalarla örtülmüş ancak kenarları ve arkalarından kısmen görülen askeri araçlar bulunduğu dikkati çekti.

TIR'ların üzerindeki toplam 30 askeri aracın 21'i görüntülendi.

Akaryakıt tankerlerinin de bulunduğu konvoydaki diğer tırların tümüyle brandalı olması nedeniyle içlerindeki malzemeler görülemedi.

Haziran ayı başlarında ABD'nin PKK/PYD'ye silah ve diğer askeri yardımlarını görüntülenip haberleşmesiyle başlayan ve Türkiye'nin sert tepkisini çekmesinden bir süre sonra görüntü vermemek için yardımlar gece saatlerinde brandalı tırlarla yapılmaya başlandı.

Bundan önce ise 5 Haziran'da 60, 12 Haziran'da 20, 16 Haziran'da 50 ve 21 ile 26 Haziran'da toplam 120, 5 Temmuz'da 82, 9 Temmuz'da 102, 13 Temmuz'da 95, 17 Temmuz'da 100, 22 Temmuz'da 100, 27 Temmuz'da 80, 31 Temmuz'da 100 ve 7 Ağustosta 112 olmak üzere 1021 tır, PKK/PYD bölgesine teslimat yapmıştı. Tırların bir bölümündeki askeri araç ve gereçler yine görüntülere yansımıştı.

Böylece haziran ayı başından bu yana ABD tarafından yapıldığı ve içlerinde bazı silahlar ile askeri araç gereçlerin de bulunduğu bilinen toplam bin 421 tır, DAEŞ'e karşı mücadele bahanesiyle PKK/PYD'ye yardım ulaştırılmış oldu.

TERÖR ÖRGÜTÜNE VERİLEN SİLAHLAR

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan edinilen belgeye göre,Suriye'de PKK/PYD'nin de içinde olduğu gruplara verilecek silahlar listesinde, 12 bin kalaşnikof marka tüfek, 6 bin makineli tüfek ve 3 bin 500 ağır makineli tüfeğin yanı sıra 3 bin Amerikan yapımı RPG-7 ve bin Amerikan yapımı AT-4 veya Rus yapımı SPG-9 tanksavar da bulunuyor.

Belgede ayrıca aynı kapsamda değişik kalibreye sahip 235 havan topu, 100 keskin nişancı tüfeği, 450 PV-7 tipi gece görüş dürbünü ve 150 kızılötesi lazer aydınlatıcı dürbünün terör örgütüne ulaşacağı bilgisi yer alıyor.

Terör örgütü PKK/PYD'nin ABD desteğiyle sürdürdüğü Rakka operasyonu 6 Haziran'da başlamıştı.

PKK/PYD, dün sabah saatlerinde ise DEAŞ işgalindeki Deyrizor'u ele geçirmek için harekete geçmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • adanalı 11 Eylül 2017 13:03

    alın ellerinden da

  • hainler.11 Eylül 2017 09:26

    fetö hainleri her türlü içsel bilgiyi kusuyor.. böyle bir hainliği bu ülke birlik olarak kaldırıp cehenneme atar.

  • fatih,islambul11 Eylül 2017 08:11

    NE YAPARSAN YAPSIN AMERİKA TÖRERİS KATİL P.K.K. SİLAH VERİYOR BUNUN HESABINI TÜRK MİLLETİNE VERECEK O SİLAHLARA EL KOYUP AMERİKAYA HESAP SORACAĞIZ O SİLAHLARLA CONİLERİ VURACAĞIZ ALLAHIN İZNİYLE