E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye'nin tarihsel kredi notu gelişimi---

Türkiye'nin tarihsel kredi notu gelişimi

Türkiye'nin tarihsel kredi notu gelişimi
03 Ekim 2014 - 12:20 borsagundem.com

Reyting kuruluşlarının Türkiye'nin uzun vadeli TL ve yabancı para cinsinden kredi notu değerlendirmeleri

BORSAGUNDEM.COM

Yurt içinde piyasaların odağında yer alan reyting kuruluşu Fitch'in kredi notuna ilişkin açıklamalarının yapılacağı beklenen gün geldi. Kredi notuna ilişkin  olarak yapılan değerlendirmelerde Fitch’in kredi notunda bir değişikliğe gitmemesi beklenirken, büyümede yavaşlama, enflasyondaki artış ve artan jeopolitik riskler nedeniyle görünümü aşağı yönlü revize etmesi bekleniyor. Bununla birlikte cari açıkta iyileşme, büyümenin yavaşlayarak devam etmesi, mali durumun iyileşmesi gibi gelişmeler olumlu olarak yorumlanıyor. 

Kredi derecelendirme kuruluşlarının son açıklamalarına bakıldığında, siyasi istikrara dair kaygıların ve makroekonomik tarafta enflasyon ve cari açığın ön plana çıkarıldığı görülüyor.

Fitch, en son 4 Nisan'da yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin kredi notunu "BBB-" olarak teyit etmiş, not görünümünü "durağan" olarak açıklamıştı.

Reyting kuruluşlarının Türkiye'nin kredi notuna ilişkin değerlendirmeleri tarihsel olarak değerlendirildiğinde karşımıza çıkan tablolar aşağıda.

Uzun Vadeli Yabancı Para  


Uzun Vadeli TL

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)