E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTürkiye'nin tarihi zaferini Fransız basını böyle gördü---

Türkiye'nin tarihi zaferini Fransız basını böyle gördü

Türkiye'nin tarihi zaferini Fransız basını böyle gördü
09 Haziran 2019 - 11:03 borsagundem.com

Türkiye'nin EURO 2020 Elemeleri'nde Fransa'yı 2-0 yendiği karşılaşma, Fransız basınında büyük yankı buldu.

Türkiye'nin 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri'nde Fransa'yı 2-0 yendiği karşılaşma, Fransız basınında yankı uyandırdı.

L'Equipe gazetesinin manşetinde, "Aklı başka yerde." ifadesi kullanıldı. Hücumdaki oyuncuların bireysel performanslarının yetersizliğinden ve Fransız futbolcuların durgunluğundan bahsedilen haberde, net bir yenilgi yaşayan Fransa Milli Takımı'nın liderliği Türkiye'ye bıraktığı vurgulandı. Gazetenin haberinde, "Fransa'dan endişe verici bir performans. Hücumcuların verimsiz, savunmacıların sönük performansından sonra Türkiye'ye 2-0 ile boyun eğen 'Maviler', rakibine tarihinde ilk kez yenildi." yorumu yapıldı.

"Fransızlar, Türk hamamında boğuldu." başlığı atılan Le Figaro'nun maç yazısında, Kylian Mbappe, Antoine Griezmann, Paul Pogba gibi yıldız futbolcuların performansı eleştirildi. Haberde, "Fransız futbolcular, yaklaşık 40 bin taraftarın izlediği maçta mücadele etmekten kaçar gibiydi. Anadolu topraklarında taraftarların sersemletici ıslıklarıyla uyuşan Fransızların kalesi iki golle sarsıldı." ifadelerine yer verildi.

Foot Mercato'nun internet sitesinde, "Türkiye'den Fransa'ya tokat." başlığına yer verilirken "Sergilenen bu performansla Fransa'nın mağlubiyeti kaçınılmazdı. Türkiye, oyunun her alanında üstündü. Kaleye isabetli şut atamayan dünya şampiyonu, grup birinciliğini devretti." şeklinde görüş belirtildi.

Le Monde gazetesinde Konya Büyükşehir Belediye Stadı'ndaki atmosfere vurgu yapılarak, "Türkiye, durgun Fransa karşısında emin adımlarla galibiyete ulaştı. Taraftarlarının tezahüratlarıyla oyunu domine eden Türkiye, galibiyet serisi yakalayarak liderliği ele geçirdi. İki devrede de aynı ritimle oynayan Türkiye'ye direnen tek isim, takımın kaptanı ve kalecisi Hugo Lloris oldu." değerlendirmesinde bulunuldu.

France Football'un internet sitesinde ise Fransa'nın performansı "korkunç" olarak nitelendirilerek, "Türkiye, fiziksel gücü, azmi, organize savunması ve hücum performansıyla haklı bir galibiyet alarak liderliği elde etti. Fransa, 90 dakika boyunca baskı altındaydı. Türkiye, bu zaferle EURO 2020'ye katılma yolunda büyük avantaj yakaladı." denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emrah09 Haziran 2019 19:40

    Burak Yılmaz şuanda forvetler arasında formunun zirvesinde ve son vuruşlarda çok iyi durumda her an patlama yapabilecek durumda umarım izlandaya patlar salı günü daha iyi forvet varsa eldeki kadroda şenol hoca kullanır zaten cenk tosun o da sakat olduğu için milli takım kadrosundan çıkarıldı o da son tek vuruşlarda iyi.

  • Ömer Tamel09 Haziran 2019 16:01

    Burak üzerinden oyun oynandı.Çok gol kaçırması etkinliğini azaltmaz .Önemli oyuncu.Şenol güneş ve tüm futbolculara çok teşekkürler.Başarının devamını bekliyoruz.

  • doğru09 Haziran 2019 12:28

    fatih terim olsaydı fark yerdik...

  • Nihat09 Haziran 2019 11:56

    Şu arda, gökhan gönül, volkan ve hatta burak  döneminin şöhret manyaklarından sonra futbolumuz düzeldi!  Aynı şımarık tiplerde artık Şenol Güneş te ısrar etmemeli!  Özellikle burak kendini yere atmaktan ve  kullanamadığı müthiş fırsatlardan sonra yeri dolduralamaması diye bir şey söz konusu bile değildir.  En önemli şey edep!  edep olmadan hiç bir şey olmaz!  Trabzon da yaptığı edepsizlikten sonra  teknik direktörlerin bu tiplerde ısrar etmesi akla zarar bir durum. Kişiler üzerinde bu kadar ısrar etmeleri kendi yetersizliklerini gösterir bir yerde!  Geçmiş dönemlerden bahsediyorum!  Aynı hatalara düşmeyelim diye.  MİLLİ TAKIMIMIZI TEBRİK EDERİM.

  • Adil ayaz09 Haziran 2019 14:53

    Buragin yaptigi seyi gorememekte ayrica futvoldan ne kadar uzak oldugunu gosteriyo

  • erdi09 Haziran 2019 11:49

    Burak gününde olsa idi,maç 7-0 olabilirdi,çok kaçırdık.Yinede Fransızlara Konyayı dar ettik.

  • :))09 Haziran 2019 11:13

    1-Fransaya tarihi ayar.. 2- Fransızlar futbola fransız kaldı.. 3-Fransa çokta... 4- Fransa Türklerden çelme yedi..4- Fransa Türk sularında boğuldu.. 5- Fransa yenildi, müslümanlar sevindi.. 6-Fransa futboldada dize geldi : )))7- Fransa fransa olalı, böyle malubiyet tatmadı... 8- Osmanlı torunları, fransa kuşatmasında... 9- Fransa dize geldi, tayyo fedayileri kükredi : )) Masa başı habercilik 2019 da çokk daha kolay :))