E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin Suriye operasyonuna karşı yaptırımlar ABD'de kabul edildi---

Türkiye'nin Suriye operasyonuna karşı yaptırımlar ABD'de kabul edildi

Türkiye'nin Suriye operasyonuna karşı yaptırımlar ABD'de kabul edildi
30 Ekim 2019 - 01:49 borsagundem.com

ABD Temsilciler Meclisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mal varlığını araştıracak yasa tasarısını kabul etti.

ABD Temsilciler Meclisi’nde Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı sebebiyle yaptırım yasa tasarısı kabul edildi. Tasarı Türkiye’ye bir çok alanda yaptırımlar getirirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin mal varlığının ve iş ilişkilerinin de araştırılıp rapor hazırlanmasını öngörüyor.

Temsilciler Meclisi'nden oylanan tasarı 16'ya karşı 403 oyla kabul edildi. Tasarı, yasanın kabulünden sonra en geç 120 gün içinde ABD Dışişleri Bakanı'nın Hazine Bakanı ve Ulusal Güvenlik Direktörü ile istişare içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin net mal varlığı, gelir kaynakları ve iş ilişkilerine dair bir rapor hazırlanmasını gerektiriyor.

Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Eliot Engel ve Cumhuriyetçi üye Mike McCaul tarafından 17 Ekim’de sunulan yasa tasarı, bazı Türk yetkilileri yaptırım listesine alıyor ve Türk ordusunun silah ve finansmana erişimine sınırlamalar getiriyor.

Erdoğan'ın mal varlığının araştırılmasına dair madde
4695 sayılı tasarı ABD Başkanı Donald Trump’ın, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar dahil Suriye’ye askeri operasyonda rolü olan Türk yetkililere vize yasağı ve mal varlığı dondurma gibi tedbirler getirilmesini öngörüyor.

Tasarı ayrıca ABD Başkanı Trump’ı, Türk hükümetine Rusya’dan satın aldığı S-400 füze savunma sisteminden dolayı ABD’nin Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşı Koyması Yasası (CAATSA ) altındaki yaptırımları devreye sokmasını öngörüyor.

ABD meclisinde Ermeni soykırımı iddialarını kabul ettiler

Türkiye'nin Suriye'deki operasyonunun başlamasının ardından harekete geçen ABD Temsilciler Meclisi, Ermenilere 1915 olayları sırasında soykırım yapıldığı iddiasını onaylayan bir karar tasarısını kabul etti.

Tasarı 405 evete karşı 11 hayır ve 3 çekimser oy ile kabul edildi. Temsilciler Meclisi’nde yapılan oylamada konuşan üyeler tasarının kabul edilmesi hakkındaki konuşmalarında Türkiye’nin Suriye’deki operasyonlarına ve Kıbrıs Barış Harekâtı’na vurgu yapmaları dikkat çekti.

“OKULLARDA OKUTULSUN”

Temsilciler Meclisi’nde iki gün içinde oylanması beklenen tasarı, 1915 olaylarını “soykırım” olarak resmen tanınmasını ve anılmasını öngörüyor. Tasarı ayrıca olayların “soykırım” olarak okullarda okutulmasının da teşvik edilmesi ile, inkar edilmesinin önüne geçilmesini öngörüyor.

ABD: Suriye’deki petrol sahalarını ele geçirme çabalarına güç kullanacağız

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (63)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g.30 Ekim 2019 22:28

    GÜNÜMÜZDE ABD'FRANSA SURİYE'DE IRAK'TA PETROLÜ ELE GEÇİRMEK İÇİN ÜLKELERİNİN VATANDAŞLARININ BİR KISMINI KENDİ DEVLETLERİNE KARŞI KIŞKIRTIYORLAR İSE 1,DÜNYA SAVAŞI SIRASINDA DA OSMANLI TOPRAKLARININ ZENGİNLİKLERİNİ ELE GEÇİRMEK İÇİN ERMENİLERİ SİLAHLANDIRIP KIŞKIRTMIŞLAR 100 YIL SONRA AYNI PLANLARI UYGULUYORLAR

  • Cezmi30 Ekim 2019 20:49

    Amerikan üslerine güle güle deme zamanı geldi

  • ...30 Ekim 2019 19:33

    FABİACILAR...abd senatorunda FİLİSTİN KÖKENLİ VEKİLDE ERMENİ SOYKIRIMINI KABUL ETMİŞTİR...nerede rabiacı... dost filistinci ümmetçiler... yahudinin vurduklarını koruyan bizler abd tasarısında flistinli vekilden tasarıya onay çıktı... eee ümmet nerde ümmet

  • Osm30 Ekim 2019 19:59

    Her seyi aldin da ummet mi kaldi geriye?

  • bir dost30 Ekim 2019 18:24

    hemen yarın mecliste kızılderili soykırımını tanıyalım ... malatya ve incirlik amerikan üslerini kapatalım ... esad ile de anlaşalım amerikaya kapak olsun ...

  • Semsi Sedef30 Ekim 2019 17:26

    hani chp ve iyi parti den hiç bir tepki yok .sizler bu ülkenin partileri değilmisiniz.abd nin mi yanında yer aldınız.

  • bir doat30 Ekim 2019 18:13

    tabi ya burada da bütün suç iyi parti ve chp’de değil mi !!! olayların bu noktaya gelmesinde her yanlışınızda olduğu gibi sizin hiç suçunuz yoktur zaten !!!

  • Korkmaz Ankaralı30 Ekim 2019 15:53

    verin sunların atom bombalarını nato dan da çıkılım daha bize ne yapacaklar.artık rusya dan süpersonik uzun menzilli atom bombası ve suv 57-35 uçaklar almak farz olmuştur.

  • AHMET ÖZBİR30 Ekim 2019 14:14

    "KENDİNİZ çalıp kendiniz oynuyorsunuz" dedi REİS alayınızı yeneriz, çünkü bizler Türk oğlu Türk'üz! Sadece Allahın huzurunda eğiliriz. Tehditleri alır çöp sepetine koruz, size de yumruğumuzu vururuz.

  • mehmet yılmaz 30 Ekim 2019 12:07

    bu pkk,pyd,asala,fetö,gezi,hdp kaftancı ve chpnin ermeni vesayetçileri olduğunun ispatıdır.

  • ...30 Ekim 2019 19:29

    ermeni tohumlarıda heryerde konuşuyor şuna bak hele...

  • bir dost30 Ekim 2019 18:14

    sen hangi kafayı yaşıyosun yaaa ... iyi misinnn ...

  • XMAN30 Ekim 2019 11:38

    Komedi bu yaşananlar. Abd bize yaptırım uygulama kararı alıyor. Kendileri hırsız, Suriye'nin petrolüne el koydu, gaspetti, çalıyor,çalmaya devam ediyor.Başkasının gaspettiği petrol kuyularını Abd adına  korusunlar diye pk pyd ye binlerce Tır silah,cephane,malzeme yardımı yaptı.Biz hala bunların hırsız olduğunu dünyaya ilan etmiyoruz. Aymazlığın böylesi

  • Şimşek30 Ekim 2019 11:28

    Çok büyük dost olma düşman olursun, çok büyük düşman olma dost olursun. Endişeye gerek yok. Türkiye elden giderse Rusya, Çin,İran, Avrupa karışır. Türkiye demek Güvenlik demek. BÜYÜK ATATÜRK gibi yapacağız. Rusya'yı karşımıza almayacağız. Yurtta Sulh Cihanda Sulh diyeceğiz. Para tatlıdır. Çok uluslu şirketlerin önünde Amerikan devleti bile duramaz. Sinir uçları Almanya, Rusya, Çin ile iyi olmak zorundayız. Rusya bile Çin'e güvenmez. Dinin Siyasete alet edilmesine, Borçlanma ekonomisine son verilmeli. BUNLAR ŞEYTANDANDIR. 

  • Semsi Sedef30 Ekim 2019 11:16

    ABD bize hiç bir şey yapamaz onlarınki korku santaj hileler bunları yemeyen bir lider var karşılarında.bize bir şey olur ise abd ve ab ülkelerinin paraları batar nereden alacaklar o kadar da salak değiller.bu ülkeler artık ortadoğuda ve bu çorafyada at koşturamazlar artık.bizde rusya ve çin le bir takım olumuşlar yaparız.

  • solgun sorgunlu30 Ekim 2019 11:14

    abd vietnamda milyonca sivili katletti.japonya da aynı kore aynı kendi tarihlerinde 1 milyardan fazla insanı katletmiş olup, bize tarih dersi vermeye çalışmaktadırlar.ekonomik ve sanayi yönden güçlü olmaz isek bunların pis ağız kokusnu çok koklarız.chp bu ülkeyi yönetmeye altarnatif bir parti ama onun başında ve milletvekilleri malesef tarihin en basiretsiz kimseleri olup bir tane dahi projeleri yok.o yüzdün işimiz bayağı zor ak parti ve mhp tek başına bu savaşta tek başına ALLAH yollarını açsın derim.

  • Miroğlu 30 Ekim 2019 11:00

    Arkadaslarim SAFLARIMIZI SAGLAM , VE SIK TUTALIM. YARIN GALIBE ILLALLAH.!!!! Türkiye ve diyer kardes ülkelerimizle elele Verip Ayağa kalkmaz isek, bu kafirler Nazi kamplari gibi bu sefer bizleri yakar. Amerika böyle kamplarda japonlari toplayip katletti onu da kabul et KAHPE fahise ABD . Dostu düsmani tanidik. Nato , AB falan hep Fasafiso , hep yalan sahtekärlik.

  • iso30 Ekim 2019 10:32

    * Türkiye'ye ambargo uygulayan ABD’ye ait Türkiye’deki 21 üs ve tesis kapatıldı. *Amerikan bayrakları indirilerek yerine Türk bayrakları çekildi. Heyecan yapmayın tarih 25 Temmuz 1975 :) 

  • iso30 Ekim 2019 12:04

    Çünkü bunlar ülke değil parti milliyetçisi... abd'ye kafa tutan hükümetleri "tüp kuyruğu benzin kuyruğu" diye eleştirirler ama kendilerine gelince "yerli ve milliyiz biz bizi destekleyin" derler...  

  • Boşları topla bir daha da bunlara çay verme30 Ekim 2019 11:17

    Neden negatif puan vermiş boş alan millileri. Adam haklı , yiyorsa sen de misilleme yapacaksın. Miş muş larla olmaz bu iş klavye boşları

  • fatih istanbul30 Ekim 2019 10:28

    bizimde meclis hemen harekete geçsin amerikanın vietnamda  afganistanda ırakta suriyede yemende filistinde  soykırım  işlediği savaş suçu işlediği törere destek verdiiği bu nedenle  siyasi  ekonemik  anborgo  uygulanması  Ülkemizdeki AMERİKAN  ÜSLERİNİN  KAPATILMASI  .YASASI HAZIRLANSIN  KATİL  TÖRERİST  AMERİKA 

  • Misilleme30 Ekim 2019 10:28

    Siyahilerin ve kızılderililerin soykırımını kabul edip okullarda okutmaya başlamalıyız . Ermenilerin bize kötülüğü çok oldu ama siyahiler size naptı ki yada siz kızılderililerin en ucra köşede çadırda yaşamalarına bile izin vermediniz

  • HALİL KARTAL30 Ekim 2019 10:12

    Artık Reis abd deki görüşmeleri iptal eder derim.adi ve şerefsiz abd teröristlere destek verip suç işleyin dibimizi oyudun asırlar boyu asıl suçlu asıl katlıamcı asıl milyonlarca insanı sen katlediyorsun birde şimdi hakim olup bizi yapgılıyorsun.bu abd bulunduğu ülkeler kan ağlamaktadır.umarım ülkemiz için hayırlı olur.

  • Sakıp Sencan30 Ekim 2019 09:57

    iyi oldu sonunda abd piçini doğurdu her sene santaj yapıp kullanıyor idi .şimdi herkes safını belirlesin.abd bizim baş düşmanımızdır.

  • ......30 Ekim 2019 09:46

    mektup ana yemek... bu yaptırım ve tasarıda tatlı niyetine.. yiyenlere afiyet olun... Ben Atatürk gençli olarka hafızama bugunlerı yazdım.. yedinreye yedirecek adam arıyorum. öyle nağralar atıp konuşana deil. her alanda gucsüzlüğünü bitirip. güçlü olup sabırla çalışacak siyasi parti arıtoyurm. ben 3 kuruşa oy atmam..oy atacağım kişi ben seçerim..siyasiler peşimden lkoşsun

  • Süleyman Kırpak30 Ekim 2019 09:56

    sana soruyorum vatanhainliiği yapma.abd deseki Türkiye yi cart diye ikiye ayıracağız yoksa sizlerin ekonomizi kitleriz der ise abd nin dediğinimi yapacağız.Bu şerefsiz teröristler her gün 10-100 kişi öldürünce sen de sesi çıkmayanlardandın.ne oldu sevindimmi yoksa.biryerlereni kına gönderiyimde yak.

  • Hasd30 Ekim 2019 09:39

    Yaw he he

  • Hoca 30 Ekim 2019 09:12

    Türkiye cumhurbaşkanının turkiye dışında mal varlığı olamazki zaten. Araştırıp birşey bulamazlar.bulurlarsa da el koysunlar zaten...

  • kevno30 Ekim 2019 11:24

    onlar zaten neyi olup olmadığını az çok biliyorlardır. amaç bu değil amaç tehdit edip ülkemizden birşeyler koparmak ve taviz vermesini sağlamak... özellikle abd gezisi öncesine koymalarının amacı bize gezinin akabinde birşeyleri ittirmek. patriot, f35 vs gibi. ayrıca s400 lerin rafa kaldırılması gibi....

  • Pelin30 Ekim 2019 09:10

    Reisi araştırsınlar daha iyi. Ne çıkacak hep birlikte görürmüuüz göremeyiz. Aralarında hallederler

  • baba30 Ekim 2019 09:09

    ULAN ADİLER  DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE IRAKTA SURIYEDE MİLYONLARI KATLETTİNİZ KATİLLEEER GÖZÜME Mİ İNANIM SİZİN GİBİ KATİLLEREMİ İNANİM

  • Ali30 Ekim 2019 08:54

    Borsada malı verdiler yaptırım yok diye. 94 bine gidiyoruz.

  • Mehmet30 Ekim 2019 08:53

    Sıkıntı olmaz. Yahudiler mazlum millet unvanını kimseye kaptırmaz. Mazlum Millet abd de her şeyde önde gelir ve ayrıcalık alır. Kızılderili bile bu unvanı alamaz ken Yahudiler almıştır. Ve bunu kimseye kaptırmaz. Göreceksiniz bakın bu fikirlerinden geri dönecektirler. Nokta

  • Yorum30 Ekim 2019 08:50

    Gelsin SU 35 ler zorlarına gidecek tabi oyunlar bozuldu güçlü türkiye dik durmaya devam et gelecek bizimdir

  • Cahil biri30 Ekim 2019 09:20

    Bugün Rus uçağıyla ABD ye dik durduğunu zanneden yarın pattiotlarla Rusyaya karşı dik durmaya çalışır eğitim şart ne demiş atalarımız çalışmazsan fakir öğrenmezsen cahilsin nokta..

  • Yorum30 Ekim 2019 08:45

    Adamlar güzel kararlar vermiş peki aynısını biz onlara yapalı. Abd denilen terör ülkesi nasıl kurulmuş kaç milyonlarca yerli insanı katletmişler biz neden tarih kitaplarımızda bunlara yer vermedik neden çünkü batıdan korkmayalım batıdan soğumayalım ah şu siyasilere vah şu siyasileri zavallısınız zavallı

  • Nedim30 Ekim 2019 08:34

    Bunlar zaten düşmanlıklarını açık ediyorlar!  Bilhassa 29 ekim de bu naneyi yemekte niyetleri zaten belli.  Ancak biz içerideki alçakları görmezden gelip onlara destek ve payanda olan kıt akıllılar olduğu sürece huzursuzluk ve sıkıntı devam eder.  Gülen ve dost görünen alçakların  samimiyetsiz sözlerin arkasında nasıl bir kin ve alçaklık olduğunu iyi anlamalıyız. Zaten çoğu zaman bunu da gizlemiyor açık ediyorlar. Bunların bu şekilde destek görmeleri gerçekten çok yazık.

  • Erkam30 Ekim 2019 08:19

    "Mazlumun zalimden öcünü alacağı gün, şüphesiz zalimin zulmettiği günden daha çetin olacaktır

  • Kale30 Ekim 2019 09:12

    Aynen hocam

  • kamil30 Ekim 2019 08:13

    Bizde mütekabiliyet çerçevesinde gerekli mesajları abd ye iletmeliyiz ve 120 günlük süreyi bizde işletmeliyiz. mesela kürecik, incirlik' ten amerika askerlerinin tahliyesi, askeri anlaşmaların askıya alınması, suriye' de askeri işbirliğinin sonlandırılması vs gibi. ayrıca abd başkan ve başkan yardımcılarına vize yasağı vb şeyler getirelim... asrın liderine bu yakışır....

  • Osman30 Ekim 2019 07:48

    Kizilderilileri de biz katlettik ya la. Onu da kabul edeydinizveliniz degmisken...

  • Fettahhan30 Ekim 2019 09:20

    Bizim mecliste de aynen kızılderili soykırımı kabul edilmeli

  • Misafir 30 Ekim 2019 07:37

    Bizde abd nin Kızılderili lere soykırım uyguladığını gündeme getirmeliyiz

  • VS30 Ekim 2019 07:17

    YAVŞAKLAR DESEN YAVŞAKLARA AKSIZLIK OLUR.BURLARDA UTANMADA OLMAZ.YÜZLERİNE TÜKÜRSEN TÜKÜRÜK KİRLENİR

  • RocketMan30 Ekim 2019 06:57

    dolar yükselir mi bugün aceba?

  • Ttt30 Ekim 2019 06:56

    Bu sarı kafa ne içiyor söylesin bizde içelim ne tutarsız bir ülke trump kafa guzel yine

  • KILIÇ30 Ekim 2019 06:55

    DÜNYANIN EN AZILI TERÖR DEVLETİ OLAN ABD MÜTTEFİK DEGİL DÜŞMAN OLARAK KABUL EDİLMELİ VE İLİŞKİLER KOPMALI.

  • Ttt30 Ekim 2019 06:54

    Cemasin sahibi riza oda trump gibi yanar döner borsada ana.mizi ağlattı biri trump diğeri cemas inceldiği yerden kopsun artık bu sarı kafada fazla oldu

  • tam30 Ekim 2019 06:41

    FENER ALALIM 70 TL BIDE BAĞFAŞ ODA 70 TL OLUR BİTTİ GİTTİ ............

  • Ergene30 Ekim 2019 05:51

    Rusya ve Çin ile büyük anlaşmalar yapılmalı. Avrupa ile dost kalınmalı. ABD de uzaklaşmalı. Yaptırımlar tanınmamalı.

  • Keklik30 Ekim 2019 09:13

    Rusya ve çin pkkyi terör örgütü olarak kabul etmediler daha

  • pinokyo30 Ekim 2019 04:59

    Ben böyle bir döneklik görmedim.

  • ABD 30 Ekim 2019 03:47

    29 Ekimde bizden öç almak için mi yapıyorlar bizde onlara daha büyük bir tokat atmalıyız stratejik düşmanlık artık gözle görünmeyecek gibi değildir bu millet şamar oğlanı değil batının maşası hiç degil siz Arap krallara katillere ambargo uygulayın adaletiniz bitti sizde biteceksin eğer adil olmaz isek bizde biteriz şuan haklıyız. Şunu anlamaları gerekir bizi kaybettikleri an dünya düzeni sonsuza kadar değişecektir doğu daha güçlü olacak. Çıkarlarınız için Müslüman krallara emir verip öldürdüğünüz milyonlarca Müslüman ve diğer insanların ahı yerde kalmayacak bir hamburger az yemeniz sizin içinde milyonlarca göçmen ve aç insan içinde iyi gelecek bence Bize 30 yılda terör için kaybettiğimiz trilyon dolarları ve kaybettiğimiz canların tazminatını ödeyeceksiniz.

  • cayci30 Ekim 2019 03:18

    Bir İran kadar olamıyoruz. Kovun su ABD'yi ülkemizden yeter artık yaa, Yalamayı bırakın artık şu nankörü.

  • Ziya30 Ekim 2019 08:29

    siyaset senin cüzi aklının alacağı bir iş olmadığı belli!  çay yapmaya devam et.

  • Kahveci30 Ekim 2019 08:09

    Hiç İran’a gittiniz mi? 1- kapalı 2- tecrid edilmiş 3- paraları pul oldu 4- halk el altından her işi yapıyor Kafa tutmuş da ne olmuş? Bizimkiler daha iyi kafa tutuyor.

  • Tttt30 Ekim 2019 03:02

    Sarı kafa Çemaş hissesi gibisin. Bir saatin diğer saati tutmuyor.

  • Kaan30 Ekim 2019 02:43

    Neye göre bu tasarıyı kabul etmişler acaba. ABD ye söylemek lazım bu yaptıkları asılsız suçlamalar ikili ilişkilere zarar veriyor. Müttefik ruhuna yakışmıyor diye özellikle belirtmek lazım. Hem bu coğrafyada size ihtiyacimiz var diyor lar, İncirlik gibi eşsiz bir üssü kullanma imkanı elde ediyor lar, hemde bizi asılsız şeyler ile cezalandırmaya kalkıyor lar. Hiç yakışmıyor ABD yönetimine. Ellerinde bununla ilgili belge bile yoktur bence. Açsınlar arşivlerini ve bizim gerçek orijinal arşivlerimiz ile karşılaştırma yapalım. Gelsinler bir bakalım doğru şey ne imiş. Ben dedim oldu bittiyle böyle şey olmaz. Hep bizim karşımızda yer alıyor lar, muttefiklik ruhuna yakışmayan şeyleri yapmaya devam ediyor ABD li yöneticiler. Ya müttefik değiliz desinler yada müttefik gibi davransinlar. Biz de yolumuza bakalım. Bir dedikleri bir dedikleri ni tutmuyor.

  • mahsuni30 Ekim 2019 02:33

    Ah Mahsuni Şerif sen kadar yıllar önce güzel söylemişsin...

  • tam30 Ekim 2019 02:14

    Sorun çıkmazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. ABD bölgeden gitmeden son oyunlarrrrr... Borsadan aşağıdan alınnnnnn.

  • Barış30 Ekim 2019 01:50

    Resmen abd şaşırdı dun yaptrım yok dediler bugun var diyorlar bunlar kadar donek yok. Birde dunyanın sper gucuymuş aslında dunyanın super iflas etmiş devletidir.artık bunlara guvenecek tek bir tarafı kalmamıştır.

  • mustafa30 Ekim 2019 01:40

    Ortalık karışacak vaziyet alın.

  • Kemal30 Ekim 2019 01:22

    Şimdi göreceğiz ak kara.