E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin risk primi 514 puana geriledi---

Türkiye'nin risk primi 514 puana geriledi

Türkiye'nin risk primi 514 puana geriledi
08 Mart 2023 - 14:44 borsagundem.com

Siyasette yaşanan son gelişmelerin sonucunda Türkiye’nin 5 yıllık kredi risk primi, dün 514 baz puana kadar geriledi.

Türk siyasetindeki gelişmeler, piyasalar tarafından da yakından izleniyor. Geçen Cuma İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamalarıyla başlayan baş döndürücü siyasi gelişmeleri, pazartesi akşamı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesiyle sonuçlandı.

Yaşanan gelişmeler Türkiye’nin risk priminde düşüşe yol açtı. Cuma günü Türkiye’nin 5 yıllık risk primi 557 baz puandan kapanmıştı. Seçimlerde daha rekabetçi bir ortam yaşanacağına dair beklenti, piyasalar tarafından olumlu karşılandı. Risk primi pazartesi günü 544, dün ise 514 baz puana kadar geriledi.

Böylece Türkiye’nin risk primi iki günde yaklaşık 43 baz puan düştü.

Akşener: Üçümüz uzlaştık

 

Akşener 6'lı Masa'ya döndü

 

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİR DOST09 Mart 2023 00:31

    Yedili çetenin sahibi kendini teyit etmiş.

  • IDAM08 Mart 2023 22:29

    iyi denklem ,puan verdik iyisiniz,puan dusurduk kotusunuz.puan veren puanda dusuren ve Turkiye,yi dolayli veya dogrudan somuren veya somurmeye calisan ve Turkiye,nin ozgurlesmesini istemeyen ayni milletler ve ayni zihniyet....Allah,in gazabi Turk/Musluman dusmanlarinin uzerine olsun.Amiin.

  • Koyapali 09 Mart 2023 08:25

    "bekçi köpeği" git tasinı başka kalpilarda yala .! Seni eğitimli, çağdaş it soyu...

  • bekçi08 Mart 2023 22:47

    maşallah cehalet paçalarından akıyor. tam bir cahil yobaz, ortaçağa dönse hiç yabancılık çekmez tipe bak

  • Yamama model08 Mart 2023 16:05

    6 masa 6+2 CB yardımcısı 6 yada 8 büyük tam teşekküllü oda hepsine danışman ordusu sekreterya uçak, zıfhlı lüks alman arabaları, her masaya dağıtılacak bakanlıklar o sayıda en az 50 ye çıkar, biri onaylamazsa karar alınmaz mis gibi sistem. Gitti ucube geldi gulyabani sistemi olur. 6 lının sasrafı öncekini projektörle aratır. Sorun eğitim ve evde yetiştirilme kültürü, rasyonel işler sistem kurabilme organizayon yeteneği sağlamıyor. Özel kamu her alanda bu eksiklik görülüyor.

  • Yanlış hesap08 Mart 2023 22:05

    Otur yerine matematikten 0 aldın.

  • IDAM08 Mart 2023 15:07

    Tm Turkiye sevenlerinin bilesi gerekli.feto, MHP'yi ele geçirebilseydi, İyi Parti'yi kurmazdı.feto, AKP'yi ele geçirebilseydi, Gelecek Partisi'ni kurmazdı.feto, CHP ve SP'yi elinde tuttuğu için, İyi Parti ve Gelecek Parti dörtlüsü, pkk ile örtülü ya da açık olarak ittifak yapmak zorundalar.Zira amerika'nın emirlerine karşı gelemezler.15 Temmuz'da darbeyle indiremedikleri Müslümanları indirebilmek için her türlü kirli ittifaka "helal" diyen fetvayı da Amerika'daki hocalarından almışlardır. saygilar.

  • Jet Fadıl08 Mart 2023 22:09

    2001 seçimlerinden sonra parlamentoya bile girmeden ilk uçak ile ABD ye giden liderini unuttun galiba.

  • pazarci08 Mart 2023 15:05

    Tum Turkiyenin bilmesi gerekenler,bu latili masa denen kuklalar yonetime gelirse vay Ulkenin haline ,ilk 2 veya 3 sene ulke paraya bogulacak,ve bugun misir ne haldeyse ohale gelecek yani 5 kurusu arar hale gelecek,ister inenin ister inenmayin,niye bu kadar bazi ulkeler altili masayi cok desteklemekte ,?hicbir ulke hicbir ulkenin kara kasiyla kaara gozu var diye sevmez,ve bu Ulke son 20 senedir ozgurlugune dogru hizli adimlarla ilerlemekte,butun sorunda burada basliyor.cunku Osmanlidan kalar kuyruk acilari var,tum dertleri Turkler guclenmesin surekli disa bagimli kalsin.....Tum Yurkiyenin cok iyi dusunmesi gerek. saygilar

  • Koyapali 09 Mart 2023 08:37

    Gençlik miş peh !!! Senin toyluguna so ....im? Klavyesor bozuntusu..! Ne yasandinki , ne gördünüz ki . Cennet mekan Abdülhamid Han'a yaptıklarının aynısını 100 sene sonra yine yapmak isteyenlerin USAKLARİSİNİZ işte... RABBİM sizlere ve agababalariniza bu sefer firsat vermeyecek !!. LA GALİBEİLLALLAH.

  • Gençlik08 Mart 2023 22:12

    Bilgisayar çağında hala Osmanlı dönemini yaşayan koca bir cahilsin be pazarci.