E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin programdan çıkarılması F-35'lerin maliyetini arttırabilir---

Türkiye'nin programdan çıkarılması F-35'lerin maliyetini arttırabilir

Türkiye'nin programdan çıkarılması F-35'lerin maliyetini arttırabilir
10 Mayıs 2019 - 21:36 borsagundem.com

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Ellen Lord, Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasının savaş uçağının maliyetini arttırabileceğini ifade etti.

Türkiye'ye Rusya'yla yaptığı S-400 anlaşmasından geri adım attırmak için baskısını sürdüren Washington, bir yandan F-35 programının verimliliğini korumanın hesaplarını yapıyor.

Basın toplantısı düzenleyen Savunma Bakan Yardımcısı Lord, "Ankara'nın S-400 alma eğilimi nedeniyle Türkiye'nin F-35 programından çıkarılması önümüzdeki 2 yıl içinde tedarik faaliyetlerimizi yavaşlatabilir ve maliyetleri artırabilir. Ancak şu an itibarıyla söz konusu iki faktörü de minimize edebileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Türkiye'yi Rusya'dan S-400 yerine ABD'den Patriot sistemleri almaya ikna etmek için müzakerelere devam ettiklerinin altını çizen Lord, "Türkiye'ye kendi sistemimiz olan Patriot'u öneriyoruz. Bu sistem, NATO'nun parametreleriyle uyumlu. F-35 programında yer alan diğer ortaklarımız, bizimle aynı fikirde ve bizi güçlü şekilde destekliyorlar" ifadelerini kullandı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DOĞRU11 Mayıs 2019 10:48

    dünyada uçağın işi bitti ,fakat bizim askeri yetkililer en büyük siparişi verdi tanesi 100 milyon dolardan 100 adet ,otuz yıldır pkk ya en büyük darbeyi son zamanlarda sihalar vurdu,yine aynı şekildede afrin harekatında en büyük darbeyi sihalar vurdu,ayrıca kuzey kore ve iran amerikaya uzun menzilli füzeler ve nükleer gücle kafa tutuyor, uçakla büyük devletlere güç gösterisi yapan ülke varmı dünyada ,biz hala neyin hesabını yapıyoruz...

  • Urla11 Mayıs 2019 05:14

    Biz Abdnin kölesi değiliz ama nasıl ki Osmanlıyı zayıflatıp,Balkanlarda, Kafkasyada yenilgiye uğratıp yıkılmasına Rusya sebep olduysa , aynı şekilde Turkiyeye Balkan, Kafkasya, Ortaasya ve ortadoğuda zayıflatacak rusyadan korunmak için muhtacız. Nato olmasa SSCB kafkaslar ve balkanlar üzerinden yayılmaya ve ortodoks yunanistan ile birlik olup akdenize ulaşmış olurdu. Türkiye ruslara karşı Nato kalkanını kullanıyor 60 yıldır.

  • SSCB OLMASA11 Mayıs 2019 05:36

    Peki sen yanıt ver. Rusya'da Çarlık devrilmese ve SSCB kurulmasa Anadolu'da Milli Mücadele kazanılıp Türkiye Cumhuriyeti kurulabilir miydi?

  • HALİL TÜRK11 Mayıs 2019 00:29

    korkmayın bir şey yapamazlar.bunlar hep santaj.Türkiye yi kayıp eder ise abd büyük darbe alır.abd yi şımartan chp dir.

  • fatih istanbul10 Mayıs 2019 23:13

    hiz dost deyilsiniz müttefikdeyilsiniz  sizler şantajcısınız  daha önce  bize  petriot vermediniz şimdi  rusyadan  s 400  alınca  ne yapacağınızı şaşırdınız   f 35  vermezseniz onun  yerine  rusyadan  en gelişmiş  uçaklardan  alırız  birlikte  üretiriz 

  • Cihanda SULH10 Mayıs 2019 23:05

    Ticari tehdit

  • ALAATTİN CAMGÖZ10 Mayıs 2019 22:51

    biz abd nin kölesi değiliz.siz gidin başka köleler bulun.veya elinizdeki köleler sizlere yeter.