E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye’nin performansı haber oldu---

Türkiye’nin performansı haber oldu

Türkiye’nin performansı haber oldu
23 Kasım 2014 - 07:26 borsagundem.com

ABD’nin ünlü gazetelerinden USA Today, Türkiye’nin büyük potansiyelini siyaset ve ekonomi dünyasıyla paylaştı.

Türkiye’nin ekonomik performansı dünya basınının da ilgisini çekiyor. Konuyla ilgili son analiz ABD'nin saygın gazetelerinden USA Today'den geldi. Son dönemde Türkiye'nin kendisini bir üretim merkezi olarak konumlandırdığı ve ihracat odaklı bir politika izlediği ifade edilen makalede şöyle denildi:  
Türkiye bugün hem otomotiv hem de ev aletlerinde Avrupa'nın en büyük üreticisi. Çin'e göre büyük kalite farkı var ve ulaşım maliyetleri de Çin'e göre çok daha düşük. Bu da Türkiye'nin en büyük avantajı. 
Jeopolitik konumu avantaj sunsa da Suriye ve IŞİD'le komşu olması yatırımcıları endişelendiren bir durum. Fakat Türkiye kendi komşularını kendisi seçemez. Dünyanın sayılı üreticilerinden olma potansiyeli var. Bunu kullanılırsa, dünyada birçok marka 'Made in Turkey' damgasıyla karşımıza çıkacak. 
Örnek vermek gerekirse Arçelik artık dünyanın en büyük üreticileri arasına yükseldi. Arçelik ve diğer Türk üreticiler Avrupa'daki sorunların ardından pazarlarını çeşitlendirme yolunda adım attı ve bunda da başarılı oldular.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)