E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye'nin notu üzerinde aşağı yönlü riskler var---

Türkiye'nin notu üzerinde aşağı yönlü riskler var

Türkiye'nin notu üzerinde aşağı yönlü riskler var
11 Eylül 2014 - 13:12 borsagundem.com

Fitch Türkiye Genel Müdürü Gülcan Üstay, Türkiye'nin not üzerinde aşağı yönlü risklerin var olduğunu söyledi

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Türkiye Genel Müdürü Gülcan Üstay, Türkiye'nin kredi notuna ilişkin açıklamalarda bulundu.
Not üzerinde aşağı yönlü risklerin geçen yıla göre daha fazla olduğunu söyleyen Üstay şunları söyledi:

"Enflasyonda yukarı doğru yön olduğunu gözlemliyoruz. Türkiye'nin 2014 büyümesinin yüzde 2.7 olacağı öngörümüzü koruyoruz. Diğer gelişmekte olan ülkelerle kıyasladığımızda Türkiye'nin para politikası biraz gevşekti. Bugün vurgulanan sıkı para politikası sözü bizim için önemli. Birinci gündem maddesi enflasyon, bununla beraber para politikası da çok önemli. Göstergelere göre 2014 büyüme öngörümüzü revize etmeyeceğiz. Bize göre Türkiye'nin büyümeyle ilgili bir problemi yok. Siyasi risk açıklamamız basın tarafından yanlış anlaşıldı. Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında basın açıklamamız biraz erken olmuş olabilir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ethem11 Eylül 2014 21:59

    not yükseltirken iyi hoş, not düşürünce mi kötü oldu? açıklıyor işte riskleri, ezbere vermiyor ya notu. sanki bu ülke kanun ülkesi, siyasi riski yokmuş gibi geveleyip durmayın.

  • Türk11 Eylül 2014 20:40

    Fitch sen ne iş yaparsın kararı verirken herhalde şampanya içiyordun sen fransız ekonomisini düzetmek için bençe yorum yap sen onu bile yönetemezsin sadece tenkit edersin bir yöneticiniz çıksında fransa böyle yönetilir diye birşey sölesein siz fransaya bile fransız kalmışsınız

  • Türk11 Eylül 2014 20:35

    Bunlara içeride destek çıkan blomberg ved cnbceye ne demeli bunun altından kalkamazsınız insanlar bir yorumcuda doğru birşey söylesin ayıp oluyor baylar bayanlar makro ekonomimiz de ne var

  • ds11 Eylül 2014 17:29

    Onunbunun cocuklari fransa italya ekonomileri dokuluyo onlara tik yok

  • vatandaş11 Eylül 2014 15:04

    canınız cehenneme fitchler... herşey dudaklarınıza bakıyor ya, acı bir dünya...