E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin Musul Başkonsolosluğu binası IŞİD'den kurtarıldı---

Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu binası IŞİD'den kurtarıldı

Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu binası IŞİD'den kurtarıldı
07 Mart 2017 - 11:30 borsagundem.com

Irak güvenlik güçlerinin, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu binasını terör örgütü DEAŞ'ın elinden aldığı belirtildi.

Irak güvenlik güçlerinin, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu binasını terör örgütü IŞİD'in elinden aldığı belirtildi.

Anadolu Ajansı'nın haberinde, Irak'ta ordu güçlerinin Musul'un batısındaki Teyyaran mahallesinde bulunan Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu binasının da bulunduğu bölgeyi tamamen kontrol altına aldıkları bildirildi.

AA muhabirinin askeri kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Teyyaran Mahallesi'nin kurtarılmasının ardından Musul Başkonsolosluğu'nun bulunduğu alana hemen girilemedi. Konsolosluk binasının bulunduğu bölgedeki TNT ve diğer patlayıcılar temizlendikten sonra söz konusu sahaya girildi.

Irak'ın en büyük ikinci ili Musul'un Haziran 2014'te terör örgütü IŞİD'ın eline düşmesinin ardından Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu boşaltılmıştı. Olayda Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 49 kişi rehin alınmıştı. Terör örgütü IŞİD’in rehin aldığı Başkonsolos Yılmaz’ın da aralarında olduğu 49 kişi 20 Eylül 2014’te serbest bırakılmıştı.

IŞİD militanlarının işgal ettikleri konsolosluk binasını karargâh olarak kullanması nedeniyle koalisyon uçakları daha önce binayı vurmuş ve bu yüzden binanın büyük oranda kullanılamaz hale geldiği ve enkaza dönüştüğü belirtilmişti.

Iraklı güçler, Türkiyenin Musul Başkonsolosluğu binasını IŞİD'in elinden aldı

Musul'un doğu yakasını Ocak ayı sonunda tamamen ele geçiren Irak güçleri, 19 Şubat'tan itibaren kentin batı bölgelerini IŞİD'ten kurtarmak için operasyon başlatmıştı.

İBADİ MUSUL'DA
Irak Başbakanı Haydar el İbadi'nin terör örgütü IŞİD'a karşı yürütülen operasyonları takip etmek için bugün Musul'a gittiği bildirildi.

Irak Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, "Başbakan İbadi, Musul Operasyonlar Komutanlığı'nın kentin batı yakasında yürüttüğü operasyonları izlemek için Musul'a gitti" ifadesi kullanıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)