E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin kapısı herkese açık---

Türkiye'nin kapısı herkese açık

Türkiye'nin kapısı herkese açık
15 Kasım 2013 - 05:20 borsagundem.com

AB Bakanı Egemen Bağış, HOME&TEX Fuarı'nın açılışında konuştu: İstanbul dünya finans merkezi olma yolunda. Türkiye'nin kapısı herkese açık

 Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "İstanbul, dünya finans merkezi olma yolunda" dedi.

Bakan Bağış, CNR Expo'da düzenlenen HOME&TEX Dekorasyon ve Ev Tekstili Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son yıllarda attığı kalkınma hamleleriyle çok önemli başarılara imza attığını belirterek, ev tekstili fuarının, Türkiye'nin bereketini daha da artıracağını söyledi.

Evlerin kaliteli ürünlerle döşenebilmesinin önemine değinen Bağış, İstanbul'da böyle bir fuarın gerçekleştiriliyor olmasının, Türkiye'nin ve bütün evlerin sıcak bir yuvaya dönüşmesi açısından çok çok önemli olduğunu vurguladı.

- "İstanbul dünya finans merkezi olma yolunda"

Markalaşmanın önemine değinen Bağış, "Geçmişte olduğu gibi ucuz işçilikle övünen Hindistan gibi Çin gibi ülkeleri kendimize rakip görürsek ancak ucuz işçilik veren markalaşamamış taşeron bir ülke oluruz. Ama biz markalaşma konusunda Ekonomi Bakanlığımızın çok büyük projeleri olan teşvikleriyle markalaşma konusunda gerekli adımları atabilirsek, o zaman dünyada marka olmuş İtalya, Fransa ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerle rekabet ederiz" diye konuştu.

Türkiye'nin kapısının herkese açık olduğunu ifade eden Bağış, İstanbul'un artık dünya finans merkezlerinin başında seyretmeye başladığını söyledi.

Ataşehir'de yükselen her gökdelenin, İstanbul'un bir dünya finans merkezi olma konusundaki iddiasının net tezahürü olduğunu dile getiren Bağış, "Aynı şekilde bu tür etkinlikler, bu tür fuarlar, Türkiye'nin kendi bölgesinde ekonomiyi yönlendiren ülke olma koşunuda çok önemli adımlar attığını ortaya koymaktadır" ifadelerini kullandı.
Bağış ve bereberindekiler daha sonra sahnenin önüne getirilen kurdelayı keserek, fuarın açılışını gerçekleştirdi, fuar alanı gezdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)