E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin hareket planı ABD'yi rahatsız etti---

Türkiye'nin hareket planı ABD'yi rahatsız etti

Türkiye'nin hareket planı ABD'yi rahatsız etti
05 Ağustos 2019 - 12:48 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Washington yönetiminin Türk ordusunun Suriye topraklarında Fırat'ın doğusuna harekat düzenleme niyetinden rahatsız olduğunu söyledi.

Rus basınına konuşan Ortagus, "Suriye'nin kuzeyinde planlanan bu tür tek taraflı askeri eylemler, özellikle ABD'li askerlerin harekat bölgesinin yakınında bulunma olasılığı, ABD'nin ve yerel Suriyeli partnerlerin IŞİD karşıtı operasyonlarının sürmesi nedeniyle ciddi endişe yaratıyor" dedi. 

Ortagus, bu tür eylemleri kabul edilemez bulduklarını kaydederek, Türkiye'ye bir kez daha ortak yaklaşım belirlenmesi için ABD'yle çalışma çağrısında bulunduklarını belirtti.

"GÜVENLİ BÖLGE İSTİŞARELERİ YOĞUN ŞEKİLDE SÜRÜYOR"

Ortagus, ABD'nin güvenli bölge konusunda Türkiye'yle yoğun istişareleri sürdürdüğüne de dikkat çekti. 

ABD'li sözcü, "Bu diyaloğun sınır bölgesinde güvenliği sağlamaya yönelik yegane yöntem olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'nin mutabakat sağlamadan düzenleyeceği her türlü askeri harekat, bu ortak çıkara zarar verir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü açıklamasında "Afrin'e, Cerablus'a, El-Bab'a girdik. Şimdi de Fırat'ın doğusuna gireceğiz. Biz bunu Rusya ile ABD ile paylaştık" demişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil05 Ağustos 2019 16:26

    Amerikalı, evine git

  • GNÇLK :)05 Ağustos 2019 15:31

    DİKKAT: ABD= israil birleşik devletleri modelini istiyor.... Nasıl: ? ABD ortadoğuda istikrarsız ve sorunlu etnik grupları ayrıştırıyor (çinde uygur türkleriü türk yok, sadece özbek, moğol,kazak, kırgızsın diyor. TÜRKsün dmeiyor) Ortadoğuda araplarda, arap milleti değil, kürt,süryani,vahabi, azeri, pars, vb. etnik kimliklerle millet bilinci yok ediliyor...ABD pkk+ypg+aşiret+dinci+islancı vb. biçimde insanları ak47 silahı verip ayrıştırıyor. Millet olmasınlar, birbirini farklı görsünler istiyor. İran da sıra. israil ileride, var olan topraklarını buradaki etnik özerk devletçiklerle federal devlet kuracak. kaynakları, madenleri, toprakları, tarım, vb. israil ırkından insanlar olacak, diğerleri hizmetçi ve hizmetli olacak...ABD ortadoğuda büyük resim için var.İsrail ve yahudi lobisi ortadoğuyu bırakmaz.Türkiye  = çin+rusya+iran yakınlaşması ABD+İSRAİL planını bozuyor. Türkiye ABd safında olmalı deniyor...ABd dışlarsa, Rusya+çin ortadoğuya girer deniyor. Saygıar

  • meto05 Ağustos 2019 14:57

    Chpkk da rahatsız güzelim.sana ne diyebilirimi?

  • :)05 Ağustos 2019 19:41

    :) yorumunu yapan arkadayorumum sana elin pkk lısı TRT ye cıkdı diye lafı hangi akla hizmet edebiliyorsun? ülen kol kola gezişyorsunuz aklına bu gelmiyormu?

  • :)05 Ağustos 2019 15:41

    Evet TRT ekranlarında bu birlikdeliğie şahit olsun. katiller devlet tvlerinde konuşuyor, hemde istanbul seçim öncesi. mit görmez, trt genel yayın direktörü duymaz. ama o katilin ağzı ile şehit olanların anaları ne acılar çeker ? Allah bilir birde kendileri. İftiralarınıza bile bilmem neresi ile gölüyor :D Kendini bile inandıramıyorsun artık, millet inanmıyor.Kahvede gel 1 kişiye bu tezini anlat :D en cahil vatandaşa dünyadna haberi olmayana : ))) ...eskidendi o cahil halk...ne dinle girebilirsin kanına, nede milliyetçilikle :)))

  • vatandaş05 Ağustos 2019 14:29

    Bu amarıgalı avrat gözel valla behen verin a buni gurbaniz olim ohhhhhhhhh 

  • Mehmet05 Ağustos 2019 13:24

    Allahın izni ve yardımıyla abd, ingiltere, fransa ve israilin önünde elimizi kolumuzu sallaya sallaya tehditlere kulak asmadan  kıbrısa girdik... Biz böyle bir milletiz. Allahın izniyle girer ve alırız.

  • bu dünyadan biri05 Ağustos 2019 13:12

    fıratın doğusuna girilsin oyum akp ye. asla olamaz, abd izin vermez, bedelini ödeyemeyiz.

  • gobel6605 Ağustos 2019 16:31

    Bu yalanları çok duyduk bladerim; Fratın batısına girsin, F-400 alsın, vs. CHP sporlu gene CHP sporlu.