E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiTürkiye’nin gururu TB2’ler dünya basınında ---

Türkiye’nin gururu TB2’ler dünya basınında

Türkiye’nin gururu TB2’ler dünya basınında
16 Mart 2022 - 14:15 borsagundem.com

İngiliz gazetesi Financial Times tüm dünyanın izlediği savaşta Ukrayna'nın kullandığı mühimmat ve savaş taktikleri ile Rusya'yı yavaşlattığını yazdı. Gazete ayrıca Ukrayna'nın savaşta kullandığı Bayraktar TB2'lerin analiz edildiği bir grafik yayınladı.


Rusya Ukrayna savaşı devam ederken savaşta kullanılan mühimmat yabancı basın organlarının gündemini meşgul etmeye devam ediyor. İngiliz gazetesi Financial Times tüm dünyanın izlediği savaşta Ukrayna'nın kullandığı mühimmat ve savaş taktikleri ile Rusya'yı yavaşlattığını yazdı. Gazete ayrıca Bayraktar TB2'lerin analiz edildiği bir grafik yayınladı.

Gazetede çıkan haberde Ukrayna'nın, Rusya'nın Kiev'i ele geçirme planını başarısızlığa uğrattığı kaydedilirken Rus taraflarına ağır kayıplar verdirildiğini ifade edildi.

SİHA'ların özelliklerini paylaştı

SİHA'ların özelliklerini paylaşan Financial Times gazetesi, "Moskova'nın yıldırım hızıyla ilerleyememesi, kompakt ekipman kullanımına çok şey borçlu." dedi. 24 saate kadar havada kalabilen TB2'nin birçok hava savunma sisteminin menzili dışında, yaklaşık 6 bin metrede görev yaptığı kaydedildi.

SİHA'daki göstergenin hedefi lazerle işaretlediği, ardından mühimmattaki güdüm sayesinde hedefin vurulduğu belirtildi.

Dört adede kadar lazer güdümlü mühimmatın TB2'ler tarafından taşınabildiğine dikkat çekildi.

Mini Akıllı Mühimmat olan MAM-C'nin daha hafif zırhlı araçları, MAM-L'nin ise ana muharebe tanklarını imha etmek için tasarlandığı kaydedildi.

Menzilin fırlatma yüksekliğine bağlı olduğu, ancak 8 kilometreye kadar çıkabildiği aktarıldı.

Rusya'nın sınır komşusu Bayraktar TB2 istiyor!

 

Selçuk Bayraktar'dan muharebede devrim yaratacak müjde

 

Üç ülkeyle daha Bayraktar imzası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gökhan 16 Mart 2022 20:31

    Türkiye nin gelişmesi ilerlemesi teknoloji ve sanayi inovasyonuna bağlı...sihalar bunun güzel ve başarılı örneği...

  • astor16 Mart 2022 18:52

    öve öve göklere cıkardılar bakalım altından ne cıkacak. anlamadıgım şey borsa gündem  neden her gün haber apıyor.  bunun altındada bişey var.

  • KERİM16 Mart 2022 16:07

    BU TİP HABERLER BİZİ KUŞKULANDIRIYOR BU İNGİLİLİZLER ACAİP BİR CİNS..NE ZAMAN BAŞIMIZA BİR ÇORAP ÖRECEKLERSE BİZİ DURMADAN ÖVER..

  • Mucise Reis ;)16 Mart 2022 15:51

    Şerefsiz dış basın... Ermenistan' ın paralı askerlerinin sivilleri vurmasına karşı ürettiğimiz bu silahlar ile, kendi din insanlarını vurdugunu söylerken lanetliyorlardı...Azerbaycanı kötüluyorlardı.  Bugün Rus yaya karşı ukraynalılar kullandıgı için öve öve bitiremiyorlar. ayn ihalar sihalar.... Kimsenin sırt sıvazlaması bizleri ilgilendirmiyor. Çok daha iyi olacak. F16 ların etrafında onları koruyan 2  - 3  - 4 zırhlı uçacaklar. Bir F 16- yanındaki uçan bu yeni model uçakların akıllı roketleri ile 3 tane f 16 gibi uçacak. f 16 ya gelen roketleri havada karşılayacak gerekirse profesyonel pıltolarımız için bu yeni ihalar kendilerini patlatacak....havada uçan s400 gibi düşünün. isteyen insalı ara. tank, uçak, obüs vb.. bu rampaları kullanacak... F 35 veriyorlar ama 7/24 yazıyor kodları...  :D  

  • Sihasever 16 Mart 2022 15:30

    TÜRK S/İHA uçurur, mutlu eder... PKK nın YPG nin ERMENİ ordusunun vazgeçemediği bir tat... Deneyin siz de müşahede edin ve mutlu olun... Ne mutlu TÜRK S/İHA tadana...