E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin gurur duyduğu isim Atilla kitap çıkarıyor---

Türkiye'nin gurur duyduğu isim Atilla kitap çıkarıyor

Türkiye'nin gurur duyduğu isim Atilla kitap çıkarıyor
13 Ocak 2022 - 15:21 borsagundem.com

İran'a yönelik yaptırımların delinmesi sürecinde rol oynadığı gerekçesiyle ABD'de 28 ay tutuklu kalan Hakan Atilla, dava sürecini anlattığı 'Amerika Atilla'ya Karşı' adında bir kitap çıkarıyor.

ABD’de İran’a yönelik yaptırımların delinmesi sürecinde rol oynadığı gerekçesiyle yargılanıp 28 ay tutuklu kalan, infazının ardından ise Türkiye’ye dönen Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, tüm bu süreçleri anlattığı bir anı kitabı çıkarıyor.

‘Amerika Atilla'ya Karşı, Amerikan Hapisanelerinde Bir Türk Bankacı’ başlığını taşıyan kitapta Atilla, ABD’ye giderken havalimanında durdurulmasını, tutukluluk günlerini, neden tutuklandığını, mahkeme süreçlerini ve dönüş sürecini işliyor.

‘İKİ BUÇUK YILIN HİKÂYESİ’

Kitabın arka kapağında şu ifadelere yer verildi:

Hakan Atilla, 2017 yılı baharında, New York JFK Havalimanı'nda FBI ajanları tarafından gözaltına alınacağından habersiz, meslektaşlarıyla beraber sıradan bir iş gezisinden dönmekteydi. Tutuklanıp hapishaneye gönderildiğinde, içinde bulunduğu zorlu koşullara rağmen başından geçenleri yazmaya başladı. Atilla, ABD'de tutulduğu farklı hapishanelerde yaşadıklarını, tanıştığı insanları, karşı karşıya kaldığı suçlamaları ve dava sürecini ilk kez bu kitapta anlatıyor. Amerika Atilla'ya Karşı, kariyerinin zirvesindeki bankacının hayata tutunduğu iki buçuk yılın etkileyici hikâyesi.

İSTİFA ETMİŞTİ

Atilla, Mart 2017’de bono ihracıyla ilgili görüşmeler yapmak üzere gittiği ABD’de havaalanında gözaltına alınmış, yargılandığı davada 32 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hapiste geçirdiği süre göz önünde bulundurularak ve iyi hal indirimi uygulanması sonucu 20 Temmuz 2019’da tahliye edilen Atilla, 24 Temmuz 2019’da Türkiye’ye gelmiş ve 21 Ekim 2019’da da Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak atanmıştı.

Atama kararını, Atilla Türkiye’ye döndüğünde kendisini havalimanında karşılayan dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak duyurmuştu. Ancak Mart 2021’de Atilla, Borsa İstanbul’daki görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

BİST’ten yapılan yazılı açıklamada, “Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Sn. Mehmet Hakan Atilla’nın kendi isteğiyle 8 Mart 2021’den itibaren Genel Müdürlük görevinden istifa etmesi nedeniyle, 8 Mart 2021 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile istifası kabul edilmiştir. Borsamız kararı, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı’na bildirilmiştir” denilmişti.

Borsanın en başarılı başkanı Hakan Atilla görevinin başında

 

Hakan Atilla döneminde Borsa İstanbul tarihi başarılara ulaştı

 

Gelecekte borsada var olmak isteyen şirketlere özel kılavuz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KAYA 17 Ocak 2022 10:11

    Halk bankı batıran zarar ettiren leri ALLAHA havalediyorum

  • Kemal KAYA17 Ocak 2022 10:07

    Halk bankı kim zarara urattıysa kim göz yumduysa kimler desdeklediyse ALLAHA havalediyorum bu dünyada burunlarından fitil fitil getirsin ALLAHIM sen bilirsin öbürtarafa bırakma

  • adil14 Ocak 2022 09:22

    hahahahahahahahhahhhahah allah sizide güldürsüz Gurur duyduk Ha

  • kralll14 Ocak 2022 08:36

    kitapta neyi anlatmışlar koskoca bir kamu bankasının nasıl değerinin sabun gibi eridiğini mi? tüm dünyaya rezil olduğumuz mu? 

  • TURAN14 Ocak 2022 08:24

    EMİN OLUN GURUR DEĞİL UTANIYORUZ BU BAŞLIĞI BİLEREKMİ ATTINIZ ANLAMADIM 

  • Vatandaş Hasan13 Ocak 2022 23:46

    Memleketimden insan manzaraları..!! Bari akepe nin gurur duyduğu yazsaydınız.Ben nefret ediyorum mesela...

  • Bilinçaltı 14 Ocak 2022 00:57

    Böyle gidersen nefretinde boğulacaksın. Zira ne siyaseten ne de fikren sana rahat gözükmüyor ... İktidar mı ? Onu hayal bile etme zira rüyalarında da AK PARTİ lider hep lider...

  • baturayersin13 Ocak 2022 22:29

    hep beraber halkbank 2 paralık oldu dava devam ediyor bütün çabalar boşa çıktı adam amerikada sefa sürüyor

  • Gökhan13 Ocak 2022 21:17

    Hakan Atilla 🤣🤣🤣

  • Altın adımlar 13 Ocak 2022 20:31

    Altın ticareti hem yasal ve hem de en temiz ticaret. Bir kere ticari karşılığı var yani Bretton woods sistemi öncesi ta ki ilk ticari uygulamalara kadar ve aynı zamanda en güvenilir mübadele aracı . Sonra üretimi belli hiç bir ülkenin tekelinde değil, toprağında varsa çıkarırsın . Ama gel gelelim dolar saltanatının yegane alternatifi olduğundan tukaka... Ayrıca Halkbankası hiçbir uygulamayı da gizli yapmamış ki bu da ABD yi çıldırtıyor elbet. Soru şu aslında : ABD dışında Avrupa ve diğer dünya ülkeleri hiç bir sakınca görmez iken ne oluyor da içimizdeki bir güruh bu ticaretten rahatsız oluyor ? FETO üyelerini anladık kaldı ki onlarda efendileri ABD lilerden aldıkları talimatlarla karşılar ya DİGERLERİ ??? ... Cevabı belli, herkes biliyor ve işte o yüzden muhalefet boş küfeye talib oluyor...

  • Atmosfer uygun değil13 Ocak 2022 19:43

    Ben Tahminlerimi yazamadım, sayın Atilla ne kadar yazabilir acaba :)

  • Hehe13 Ocak 2022 17:27

    Zarrabla olan anilari ne zaman yaxacan iranin altinlarini boyle getirip akladik diye bilelim nasil yetenekli oldugunu

  • Mucise Reis ;)13 Ocak 2022 17:10

    ne gurur ama :D .Gururmu şöyle anlatmak isterim. Cem küçük haberi okusaydı " ohh ohh ohh göbek ata ata usd nın 18 den 14 e düştüğü an varya. İşte o gurur yaşıyorum. Allah razı olsun böyle gurur abidesi olan insanlarımızdan. Merakla kitabı bekliyorum. Nu gece heyecandan uyuyamam acilen bu kitabı Yurt dışındada görmek siterim . Çince, Japonca, İngilizce, İtalyancai Güney afrika olmadan olmaz, onlar beyazlar tarafından ezilmiş siyahlar. Heyecanlandım.

  • VS13 Ocak 2022 16:49

    Bu adam zaten 25 TL olan halkbank hisselerini 40 kuruş,a düşürerek kitabın ahlasını çıkardı

  • baturayersin13 Ocak 2022 22:29

    aynen öyle

  • zozo13 Ocak 2022 16:43

    Türkiye nin gurur duyduğu isim....hahaha insan bu başlığı atarken biraz utanır be borsagündem...siz ve sizin gibilere acıyarak tebessüm ediyoruz haberiniz ola...

  • Düşüncelerim13 Ocak 2022 15:50

    Lütfen Halkbank'ın TTK nun 365. maddesine göre koruması gereken yatırımcı birikimlerini neden 8 yıldır koruyamadığını ve insanları mağdur etme gerekçesinide anlatın. Hissede karar vericinin imtiyazlı hisse sahibi yönetim kurulunun değil, yatırım yapan bireylerde olması gerektiğinin öneminden bahsedin. Tecrübelerinizi yazın ki doğruları öğrenelim. Ben böyle düşünüyorum. Diğer türlü yönetim kurulunun yatırımcısı yada kanunlar umurunda değil, halk lehine karar almıyor.

  • pala13 Ocak 2022 15:43

    hahhaa, abdde hapishanesine düşenlere yol göstermek için kitap yazmış:) kimlere mesaj bu

  • bu dünyadan biri13 Ocak 2022 15:43

    Bu ülkenin halkı delirmiş olmalı. Medya olarak katkınız çok büyük, gurur duymalısınız.

  • Mg13 Ocak 2022 15:41

    Kim gurur duyuyor yapmayın böyle haberler bakın Koç holding yk başkanı nedemiş zor şartlarda yetiştirdiğimiz pırıl pırıl gençlerimiz yurtdışına gidiyor, çok üzülüyor ve had safhada endişeleniyorum, yapsanıza bunu haber…

  • Ahmet Özbir13 Ocak 2022 15:40

    ABDye yaptığı iş gezisinin finansmanını kim sağlamış, Boston'da, New York'daki "sanat" gezilerinin faturasını kim ödemiş acaba?