E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin gönderdiği yardım uçağı Beyrut'ta---

Türkiye'nin gönderdiği yardım uçağı Beyrut'ta

Türkiye'nin gönderdiği yardım uçağı Beyrut'ta
06 Ağustos 2020 - 01:25 borsagundem.com

Türkiye'den Beyrut'a yardım malzemeleri ile personel taşıyan ve Etimesgut Havaalan'ndan havalanan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçak Beyrut'a ulaştı

Türkiye'den Lübnan’a yardım malzemeleri ve personel ulaştıracak Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçağın Beyrut'a indiği bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Tıbbi yardım malzemeleri, ekipmanlar ve arama-kurtarma personeli ile Ankara’dan havalanan TSK’ya ait uçağımız patlamanın yaşandığı Lübnan’ın başkenti Beyrut’a ulaştı" ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye, Beyrut'ta meydana gelen patlama sonrası bölgeye tıbbi ve insani malzemeler ile arama-kurtarma personeli gönderdi.

Sağlık Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kızılay tarafından hazırlanan malzemeler, Etimesgut Askeri Havaalanı'nda A 400M tipi askeri kargo uçağına yüklendi.

Bölgeye, Sağlık Bakanlığınca 21 UMKE personeli, 2 acil müdahale ünitesi, 3 personel barınma çadırı, ilaç ve tıbbi malzeme, AFAD tarafından 10 personel, ekipman, 1 kurtarma aracı ve Türk Kızılayına ait 3 personel, arama kurtarma ekibi, sağlık ve insani yardım malzemesi gönderiliyor.

Öte yandan, kargo uçağı havalanmadan önce Etimesgut Askeri Havaalanında basın mensuplarına açıklama yapan AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Beyrut'ta gerçekleşen patlama sonrası istenilen desteğin gönderilmesi için hazırlık yaptıklarını söyledi.

Güllüoğlu, patlama sonrası bölgede ciddi bir travma olduğunu ve travma tedavisi konusunda uzman cerrahi ekipler dahil olmak üzere, ortopedi, genel cerrahi, acil tıp uzmanları ve yardımcı sağlık personellerinden oluşan 20 kişilik UMKE ekibinin bölgeye gideceğini kaydetti.

Beyrut faciası: Yıllardır süren ihmaller dizisi...

 

Beyrut liman yetkilileri ev hapsine alındı

 

Beyrut Valisi: Beyrut'ta 300 bin kadar kişi evsiz kaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSACI06 Ağustos 2020 07:41

    HALK DUMAN OLDU EKENOMİ DİP YAPIYOR ÜLKEYİ YÖNETENLER KABADAYILIK YAPIYOR DURUMUMUZ LÜBNANDAN DAHA VAHİM ALO YÖNETİM BİTİYORUZ UYANIN.

  • İtri06 Ağustos 2020 07:39

    Türkiye'deki limanlar da kontrol edilsin, kaçak silah veya patlayıcı var mı diye