E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin notunun düşmesine anlam veremedim---

Türkiye'nin notunun düşmesine anlam veremedim

Türkiye'nin notunun düşmesine anlam veremedim
28 Ocak 2017 - 19:07 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, kredi derecelendirme kuruluşlarının not indirmesine ilişkin anlam veremediğini söyledi

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Bütün dünya büzülürken, bütün dünya küçülürken, Türkiye yeni yatırım hamleleri başlatıyor." dedi.

Kaynak, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ''Danışma Meclis'' toplantısında yaptığı konuşmada, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu indirmesiyle ilgili olarak, bütün dünya küçülürken, Türkiye'nin yatırım hamlelerine devam ettiğini ifade etti.

Dün gündeminde olmamasına rağmen kredi derecelendirme kuruluşunun, Türkiye'nin kredi notunun düşürmesine bir anlam veremediğini belirten Kaynak, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin döviz sıkıntısı yok. Türkiye'nin ödemeler dengesinde bir sıkıntısı yok. Türkiye'nin ithalatta, ihracatta bir sıkıntısı yok. Türkiye'nin borçlarını çevirmekte bir sıkıntısı yok. Türkiye'de döviz bol, petrol bol her şeye ulaşılabiliyor. Bütün dünya büzülürken, bütün dünya küçülürken, Türkiye yeni yatırım hamleleri başlatıyor. Diyarbakır'da terörden zarar gören bölgede 73 milyar liralık bir yatırım hamlesi başladı."

Kaynak, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, darbeci askerleri iade konusunda yaptığı açıklamayı hatırlatarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Darbeye katıldığı bizzat belli olan ve milletin helikopteriyle Yunanistan'a sığınan 8 darbeciyi hatırlıyorsunuz. Hemen o gün Yunanistan Başbakanı Çipras bir açıklama yapmıştı, 'bir an önce iade etmek istiyoruz' demişti. Hemen helikopterimizi de gönderdiler. Ama o işin formalitesi tamamlanması gerekir. 'Bir yargı kararı alacağız' demişti. Dün Avrupa'nın demokrasinin, insan haklarının, özgürlüğün ve hukuk devletinin üzerine inşa edildiğini söylenilen Avrupa Birliğinin utanç günüdür. Yunanistan'ın utanç günüdür. Bunlar banka soyguncusu, gangster değil, bunlar milletin iradesini çalmaya gelmiş, milletin seçtiği cumhurbaşkanının canına kast etmiş, milletin seçtiği başbakanın canına kast etmişler. Milletin üzerine uçaklarla bombalar, roketler yağdırmışlar.

Anlatırken gerçekten duygulanıyorum, 18 yaşındaki bir genç kızın tank ateşiyle kafası kopmuş ve külliyenin çatısındaysa, buna insan haklarının, hukukun üstünlüğünün, demokrasinin mabedi sayılan Avrupa Birliği'nin dönüp bir bakması lazım. Dün Yunanistan maalesef bu ayıbı işledi. Ne olması gerekiyordu o darbecilerin iade edilmesi için. Milletin iradesine kast edecek 250 şehit vereceksiniz, 2 bin 200 gazi de bu darbeci askerlerin kullandığı silahlarla yaralanmış durumda. Avrupa Birliği ülkeleri darbeyle yerle bir edilmeye çalışılan iktidarı değil, darbecilerin işkence görüp, görmediğini merak edecek."

FETÖ'nün iadesiyle ilgili ABD'ye gönderilen hiç bir belgeye bakılmadığını vurgulayan Kaynak, "Şimdi öğreniyoruz ki, bu zamana kadar 15 Temmuz'dan bu güne kadar yaklaşık 7 ay geçmiş, gönderdiğimiz FETÖ’nün iadesiyle ilgili 85 klasörün kapağı bile kaldırılmamış. Trump yönetimi de bunu düşünmelidir." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • halden29 Ocak 2017 14:56

    o koltukta oturup anlam verememeniz ne kadar acı!..

  • Şu tabloya not mu düşer29 Ocak 2017 14:42

    Alt tarafı ülkenin dış borcu 14 yılda 130 milyar dolardan, 417 milyar dolara çıkmış şirketlerinin net döviz borcu 6,5 milyar dolardan 213 milyar dolara fırlamış

  • hayret birşey29 Ocak 2017 12:30

    döviz para kasalardan taşıyor bir dolar olmuş elli kuruş dışardan uçak uçak yabancı işçi getirip işçi açığı kapatılıyor bu not indirmi de nerden çıktı

  • KILIÇ29 Ocak 2017 10:49

    ANAYASADAKİ 18 YAŞIMDAKİ İNSANA SEÇME VE SEÇİLME YAŞINI YANLIŞ BULUYORUM ÇÜNKÜ 18 YAŞINDAKİ GÜNLERİM AKLIMA GELİYOR ÇOK YANLIŞLARIM OLDUGUNU GÖRÜYORUM İLERDEKİ ZAMANLARDA DEGİŞMESİNİ DİLYORUM HER ŞEYE RAGMEN ÜLKEM İÇİN EVET DİYECEGİM.

  • ekrem eren29 Ocak 2017 09:59

    ekonomi harikaysa vatandaş niye sürünüyor.

  • Broker29 Ocak 2017 09:39

    Önce kendş ekonomi ve borsa yönetimine baksınlar ve ekonomi borsa yönetimlerine anlam versinler. Borsalarda her zaman manipülasyonlar olur. Ama eskiden çık nadir ve aşırı uç düzeyde olmazdı olamazdı. Ama bunların yönetimi döneminde sayısızca ve en uç düzeyde oldu. Bu borsa piyasayı sömürme operasyonları Yapanlarında hep yanına kar kaldı. Bu operasyonculara müsamahanın ve görmezden gelmelerin en önemli nedeni bunları yapanların parti ve siyasal kimliklerinden açığa çıkıyor zaten.

  • Tarkan 29 Ocak 2017 09:33

    Biz ekonomiyi harika yönetiyoruz onun için anlam veremiyoruz demek istemiş. Başka bir ülkede aynı kapasitede be nitelikte ekonomik sosyal siyasal yönetim ile aynı ekonomik siyasal sosyal sonuçlar oluşsaydı, aynı koşullar içinde başka ülkede not yatırım kuruluşları not düşürseyidş anlam verir miydi acaba? Birakın genel ekonomiyi, son on beş yıl borsayı ne hale getirdiler tamam piyasa vurguncularının oyun düzeneğine dönüştürdüler.

  • Orhan29 Ocak 2017 00:16

    Sıkıntınızı anlıyorum siz hiç merak buyurmayın efendim

  • Borsacı28 Ocak 2017 23:53

    Derviş programı ile devletin gereksinme duyduğu finansal kaynak sağlandı, devletin gelerini nerdeyse on kat artırıcı vergilendirmeler düzenlemeler yapıldı, devlete büyük tasarufsağlayan bir çok düzenlemeler yapıldı. Enflasyon tek rakamlara üşürüldü. Bu mirasla bu buyuk kaynakla ne ürettebildilerki? Bu kaynakları yandaşlara ihale serisi aktarma dışında ne yaptılar? iki köprü tünel falan yaptık, oda yap işletle sisteiyle yaptılar ve bedelini vatandaş ödüyor. Vatandaş bunları yüksek bedellerle ödeyerek kullanıyor. Sanki vatandaşa hizmet mi sunmuşlar. Borsayıda tamamen dolap düzen hille düzeneğine cevirdiler. Eskiden borsada nadiren aksak hurda işleri oluren, birde 2000 yılından gunumuze kadar olup bitelere bakın. Güneş balçıkla sıvanmaz!

  • Can 28 Ocak 2017 23:02

    Üç yıldır bu ülkeye kim yatırım yapıyor syn baskan yardımcısı yapılan yatırımlardan bahsediyorsun ya benim vergimle yada yap dolarla işlet geçmeyen olursa halktan alırım projelerini mi ovuyorsunuz

  • Rıfkı Uzun Batur28 Ocak 2017 22:33

    çıkarken alkışlıyrsunuz da indiriken neden yuhalıyorsunuz sn Bakan

  • Tatar Ramazan28 Ocak 2017 22:11

    Biz çok iyi anlıyoruz merak etmeyin siz

  • Trabzonlu28 Ocak 2017 20:55

    zaten anlamadığınız belli ondan nottumuz düşüyor birde senden akıl soranda kabahat sıradan vatandaş bile anlıyor herşeyi

  • Mg28 Ocak 2017 20:52

    Uzayda yaşıyor herhalde, ondan anlam verememiş olabilir!!!

  • isviçre vatandaşı 28 Ocak 2017 20:04

    ben hele hiç veremedim

  • Ak 28 Ocak 2017 20:01

    Ekonıni siyaset hünerli ve bilgili ellerde harikulade yönetiliyor ama sürekli birileri ekonomi yönetiminde onları kandırdığını için sorunlar çıkıyor. Bir kandırmasalae ekonomimiz dünya zirvesine uçar. Birde şu fitch Modys gibi dış mihraklar olmasa siz görün ekonomimiz Nasıl kanatlanır

  • Murat 28 Ocak 2017 19:54

    Hani herşeyi muhteşem yönetiliyor hani muhteşem beseriklier ama geriye başka ne anlam kalıyor!? Ha tamam tamam mihraklar olayı.... Anlamı yakaladık

  • Turizmci 28 Ocak 2017 19:52

    Aynı sosyo ekonomik koşullar başka ülkelerde olsa anlam verebilir miydi avama

  • Anlam 28 Ocak 2017 19:51

    Tabi ya ekonomi muhteşem yönetiliyor anlam vermek zor

  • vohdettin28 Ocak 2017 19:50

    işkence islama göre yasaktır. gavurlardan ders alın

  • görele28 Ocak 2017 19:49

    çok acı ama bizi yönetenler bunlar

  • coke28 Ocak 2017 19:41

    hangi ülkede yaşıyor bu adam acaba...

  • Düşünür28 Ocak 2017 19:31

    Ben de size bir anlam veremedim.. .