E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa'Türkiye'nin başı dertte'---

'Türkiye'nin başı dertte'

'Türkiye'nin başı dertte'
31 Ocak 2014 - 07:33 borsagundem.com

Nobel ödüllü ekonomist Krugman, Türkiye ekonomisinin başının ciddi anlamda dertte olabileceğini söyledi

New York Times köşe yazarı ve Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman, 30 Ocak'taki köşesinde Türkiye'ye yer verdi.

"Her şey devam ederken şu an isteyeceğimiz son şey, siyasi krizin yaşandığı bir yerde yeni bir ekonomik krizin de patlak vermesi" ifadelerini kullanan Krugman, Türkiye'deki ekonomik sıkıntıların küresel ekonomiye direkt olarak etki etmeyeceğini, ancak "bulaşma" riskinin önemli olduğunu savundu.

Krugman, Tayland'daki ekonomik krizin 1990'lı yıllarda Asya krizine dönüşmesi ve Yunanistan'daki borç krizinin Avrupa genelinde bir borç krizi hâlini almasını hatırlatarak, benzer risklerin hâlen geçerli olabileceğini söyledi.

Öte yandan Türkiye'nin temellerinin, özel sektörün yüksek seviyelerdeki dış borcunun yanısıra, hükümetin düşük borç oranlarıyla birlikte genel finansal görünümün o kadar kötü olmamasından ötürü nispeten güven verici olduğunu yazan Krugman, "Fakat önceki her kriz iyimser beklentilere karşı geldi. Ve Türkiye'ye sermaye akıtan güçler, aynı zamanda dünya ekonomisini de genel olarak kırılganlaştırıyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Osman31 Ocak 2014 21:57

    Burda bazı arkadaşların dünyadan haberi yok, türkiye yıllardır dışardan gelen bu fonlarla büyüdü ve bu fonların çıkacağı zaten belliydi artık abd ye geri dönüyor sermaye bu işler böyle.. Öğrenelim

  • Mehmet31 Ocak 2014 18:29

    AB girmeden Euro kullanmak mümkünmüdür.Türkiye AB ye üye olmadan Euro'ya geçsin.Al sana 0,25 faiz.

  • Vatandas31 Ocak 2014 18:14

    Bu yorumdan dolayi kac para aliyor acaba????

  • gökmen31 Ocak 2014 12:53

    kendimiz edip kendimiz buluyoruz biz bunları hak ediyoruz çaşışmıyor tüktiyoruz pahalı ithal oyuncaklar pahalı telefonlar ithal olan herşey bizde bize bunları kakalayıp sonrada cari acık diyolar dolar lazım diyolar iki türlü ticaret hem ithal mal hem ithal dolar sonrada çıkıp ahkam kesiyorlar ne diyeyim hayırlısı

  • hadi oradan31 Ocak 2014 10:48

    siz ne zaman bu ülkenin hayrına konuştunuz ki zaten? bırakın bu işleri gidin kendi işinize bakın!

  • sinirli31 Ocak 2014 09:36

    hala koyunlar anlamadı ama ülke devalüasyona doğru gidiyor.acilen hükümetin istifa edip yerine kafası çalışan,dürüst birileri gelmeli

  • çok beklersin.31 Ocak 2014 08:52

    türkiyeden artık size ekmek yok. çok beklersin.. cemaat çapulcuları temizlensin, faizler % 3-4 lere düşer. artık bu ülkeden elinizi çekin. sana yorumunu soran da olmadı. kimin adına ne çıkarı için demeç veriyorsun?. sorduk mu?