E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den yola çıkan bir gemi Yunan sularında durduruldu---

Türkiye'den yola çıkan bir gemi Yunan sularında durduruldu

Türkiye'den yola çıkan bir gemi Yunan sularında durduruldu
11 Ocak 2018 - 10:09 borsagundem.com

Türkiye'den yola çıkan ve içinde patlayıcı yapımında kullanılan maddelerin olduğu iddia edilen gemi Yunan sularında durduruldu

Mersin ve İskenderun limanlarında yüklendiği iddia edilen ve kargosunda patlayıcı yapımında kullanılan maddelerin yer aldığı bir geminin Libya'ya seyahat halinde iken durdurulduğunu bildirdi.

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre Tanzanya bandıralı geminin Girit açıklarında Cumartesi günü durdurulduğu ve Girit limanına yönlendirildiği aktarıldı.

Yunan sahil güvenlik makamlarına atfen aktarılan haberde, toplam 29 konteynırda, amonyum nitrat, elektriksiz fünye ile 11 adet boş LPG tankı tespit edildiğinin açıklandığı ifade ediliyor.

Çarşamba günü olayla ilgili medyaya açıklama yapan Yunan Sahil Güvenliği'nden Tuğamiral Ioannis Argiriou, "söz konusu malzemelerin madencilikten, bomba yapımına ve terörist faaliyetlere kadar her türlü işte kullanılabileceğini" iddia etti.

Olayla ilgili Yunan Sahil Güvenliği'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada ise toplam 8 fotoğraf paylaşıldı.

Aynı açıklamada, gözaltında olan gemicilerin 5'inin Ukraynalı, 2'sinin Hintli, 1'inin ise Arnavutluk vatandaşı olduğu ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasanbey11 Ocak 2018 12:49

    Yunanistan işgal ettiği adalarımızın kuşattığı suları , kendi karasuları kabul edecek ve geçiş izne bağlanacak. Önlem alınmazsa ileride başımız ağrıyabilir