E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den yeni Navtex---

Türkiye'den yeni Navtex

Türkiye'den yeni Navtex
09 Ekim 2020 - 16:21 borsagundem.com

Yunanistan, Ege'deki provokasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Türkiye, Midilli Adası'nın gayri askeri statüsünün ihlal edildiğini bildiren yeni bir NAVTEX ilan etti.

Doğu Akdeniz'deki gerilimin azaltılmasına yönelik diyalog çabalarına rağmen Yunanistan, uluslararası hukuk ve anlaşmalara aykırı adımlarına devam ediyor.

Midilli Adası'nın silahlandırılmasına yönelik girişimlere Ankara, yeni bir NAVTEX ile cevap verdi.

Duyuruda, "Midilli Adası'nın 1923 Lozan Barış Antlaşması ile belirlenen gayri askeri statüsü ihlal edilmiştir" denildi.

Yunanistan; Sakız ve Limni adalarını da silahlandırmış, Türkiye o adaların gayri askeri statülerinin ihlal edildiğine dair 14 ve 22 Eylül tarihlerinde 2 ayrı NAVTEX ilan etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Metallica 09 Ekim 2020 18:32

    Türkiye-Yunanistan Dostluk, Tarafsızlık ve Uzlaşma Antlaşması imzalanarak yuzlerce yildir birlikte yasamis halklarin kardesligi pekistirilmelidir, ege ve akdenizde isbirligi gelistirildigi takdirde Turkiye ve Yunanistan birlikte kazanir, siddet ve savasta kazanan sadece somurgeci devletler olacaktir. Iki ulke birbirinin koruyucusu olmalidir.

  • Dostmuş09 Ekim 2020 21:03

    Hangi dostluk arkadaşım. İyi misiniz? Mora İsyanı ve sonrasında katlettikleri, Anadoluyu işgalleri sırasında katlettikleri yüzbinler, neyin dostluğu. Yunandan dost olmaz. Unutmayın bunları. ellerinde fırsat olsa yine yaparlar. Göçmenleri bile acımazsızca botlarını devirerek öldürenler bunlar.

  • KERİM09 Ekim 2020 16:35

    ORUÇ REİS YERİNE GİDİP PETROL ARAMAYA BİRAN EVVEL BAŞLASIN..DAHA BÜYÜK ALANDA GEMİLERİMİZLE SİHALARIMIZLA KARA DESTEK UNSURLARIMIZLA TIŞLI SÜRESİZ NAVTEX İLAN EDİLMELİ BİRAN ÖNCE..

  • ok09 Ekim 2020 17:51

    Tamam, anlaşıldı merkez...