E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den NATO, AB ve BM'ye Ege mektubu---

Türkiye'den NATO, AB ve BM'ye Ege mektubu

Türkiye'den NATO, AB ve BM'ye Ege mektubu
06 Eylül 2022 - 18:21 borsagundem.com

Türkiye, Yunanistan'ın Ege'deki tacizlerine karış yeni bir diplomatik hamlede bulundu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun imzasıyla 25 Avrupa Birliği (AB) başkentine, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'e, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi Daimi Üyeleri ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e, Ege sorunlarının çözümüne ilişkin Türkiye’nin tutumunu ve görüşlerini açıklayan mektuplar gönderildi.

Diplomatik kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, 25 AB başkentine, AB Yüksek Temsilcisi Borrell’e, BM Güvenlik Konseyi Daimi Üyeleri ile NATO ve BM Genel Sekreterlerine 1 Eylül'de iletilen mektuplarda, Yunanistan’ın hukuksuz eylemlerine ve maksimalist taleplerine de dikkati çekildi.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )07 Eylül 2022 08:23

    senin 10 adanı işgal etmişler. Yunan askerleri adada oğlak çevirmiş kamp yapmış şaraplarını içmiş... sen izlemişsin. Şimdi aaa yeter yoruldum sıkıldım. ha bire yunan benden bişele ristiyor diyip, şikayet etmişsin. :D sen tepkini KARDAK gibi 1 haftada verecektin. Sen treni çoktan kaçırdın, bu işleri buraya kadar götürdün. Tutarlı politika tutarlı siyaset. örnek : Çin tayvan için ne yaptı ? 24 saat içinde askeri, ekonomik, tatbikatlar , deniz sahası gemiler vb harekete geçti. adalarına bayrak dikmişler, ha bige mektuplar fakslar, telgraflar birgece gelicem felan .. bu işler siyasetin değil. Ulusal milli güvenlik görevi yapan kurum ve emir veren TBMM nin işi. Günaydın diyelim 10 yıldan uzun sire yaşananlara yaptıklarınız için.

  • Sai06 Eylül 2022 19:37

    10 seneden fazladır işgal altında olan yerler için yeni mi hamlede bulunmuş hayret çok hızlı :)) Sosyal alemde bir deyim var mağara serin miydi diye. Kardak daki gibi adamlar adaya çıkarken savaş mı istiyorsun diye soracaktın (ha sen o aralar ülkenin orgeneralini teröristlikle içeri atmakla meşguldün abd ajanlarıyla beraber pardon), meşhur bir laf var cb nin atı alan üsküdarı geçti diye. :) natodan öyle bir yanıt gelirse baya komedi olur.

  • yorum 06 Eylül 2022 19:25

    çocuk gibi şikayet edeceğine vur gitsin korkun ne acaba. Bırak dünya düşünsün çıksın 3.dünya savaşı ne kaybedeceğim. KORKMA der istiklal marşım bana sende korkma