E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den Lübnan'a Mersin Limanı jesti---

Türkiye'den Lübnan'a Mersin Limanı jesti

Türkiye'den Lübnan'a Mersin Limanı jesti
08 Ağustos 2020 - 12:10 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, patlamanın yaşandığı Beyrut Limanı'yla ilgili, 'Beyrut Limanı inşa edilene kadar Mersin Limanı Lübnan'ın hizmetinde' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun'la görüştü. Baabda Sarayı'nda gerçekleşen görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'da katıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, resmi görüşmelerin ardından patlamanın meydana geldiği limanı da ziyaret ederek AFAD ve Türk Kızılay ekiplerince yardım çalışmaları yürütülen bölgede incelemelerde bulunacak.

LÜBNAN'A DESTEK SÖZÜ

Başsağlığı dilemek için buradayız. Biz bütün imkanlarımızla Türkiye olarak buradayız, arama kurtarma ekibimiz çalışmalarına devam ediyor. Gıda yardımlarımızla AFAD, Kızılay sivil toplum örgütleri Lübnan'la olduk.

Bu sabah gelirken de uçağımızda tıbbi malzemelerle geldik ve onları da yetkililere teslim ediyoruz. İlave ne tür desteklerimiz olur Sayın Cumhurbaşkanımızın tekliflerini de ilettik. Türkiye olarak hazırız, gıda yardımlarına devam edeceğiz.

Patlamadan 125 kilometre mesafede olan bir yerin dahi camları kırılmış. Yoğun bir cam ve inşaat malzemesine ihtiyaç var. Bunlarla ilgili yardımlarımız olabileceğini ilettik. Türkiye sonuna kadar yardıma hazır bunu ifade ettik. Türkiye'nin tüm hastaneleri ve tüm hava ambulansları Lübnan'ın hizmetindedir.

Son olarak da Beyrut limanının inşası tamamlanana kadar da Mersin limanımızın Lübnan'ın hizmetinde olacağını belirttik.

OKTAY, LÜBNAN CUMHURBAŞKANI AVN İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile görüştü.

Oktay, ziyaretiyle ilgili sosyal medya hesabından “Lübnan’da Cumhurbaşkanı Sayın Mişel Avn ile görüşüp Sayın Cumhurbaşkanımızın ve milletimizin taziyelerini ve geçmiş olsun dileklerini ilettik” ifadelerini kullanarak görüşmeye ilişkin fotoğraf paylaştı.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından “Lübnan ile dayanışmamızı göstermek, dost ve kardeş Lübnan halkına destek olmak üzere Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay ile birlikte Beyrut’tayız” ifadelerini kullanarak, fotoğraf paylaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSACI08 Ağustos 2020 21:05

    LÜBNAN HALKININ ALLAH YARDIMCISI OLSUN.ÇOK ÇOK GEÇMİŞ OLSUN.

  • Mustafa dinçer08 Ağustos 2020 13:57

    İnsanhakları özgürlük demokrasi diye yırtınan dünya gör Türkiye işte böyle de büyük bir ülke nerde zorda biri var biz oradayız Lübnanlı kardeşlerimize geçmiş olsun

  • Huseyin08 Ağustos 2020 13:32

    O limanı nasıl kullanacak anlamdım biri bana anlatsin

  • Fatih İslambul08 Ağustos 2020 15:33

    lüblana  gelen gemiler  mersin  limanına gelecek  yüklerini  alacak  boşaltacak  buradan  kara ve hava yolu ile lübnana ulaşacak