E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinTürkiye'den kurban manzaraları! 'Gel kurban olduğum'---

Türkiye'den kurban manzaraları! 'Gel kurban olduğum'

Türkiye'den kurban manzaraları! 'Gel kurban olduğum'
31 Temmuz 2020 - 11:40 borsagundem.com

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde sahiplerinin elinden kurbanlık dana kaçtı. Zaman zaman tehlikeli anlar yaşatan danayı yakalamak isteyenler, 'Gel güzel kızım, gel kurban olduğum' diye seslendi. Türkiye'den Kurban Bayramı manzaraları...

Melikgazi ilçesine bağlı İldem Mahallesi'nde kesilmek üzereyken sahiplerinin elinden kaçan büyükbaş kurbanlık hayvan, ortalığı birbirine kattı.

Yaklaşık 2 saat süren kovalamacanın ardından yakalanan kurbanlık dana, kasap tarafından orada kesildi.

Cadde aralarından geçen hayvanı yakalamak için vatandaşlar seferber oldu.

Melikgazi Belediyesi ekipleri de sakinleştirici iğne ile hayvanı yakalamaya çalışırken, vatandaşların ip, halat ve zincirlerle yakalama çabası da sonuçsuz kaldı.

Bahçelievler Mahallesi'ne kadar kaçan ve burada boş araziye giren dana, zaman zaman tehlikeli anlar yaşattı.

Vatandaşlar, yakalamaya çalıştıkları danaya "Gel güzel kızım, gel kurban olduğum" diye seslendi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da sahiplerinin elinden kaçan büyükbaş kurbanlıklar, uyuşturucu iğneyle sakinleştirilerek yakalandı. Yeşildirek Mahallesi'nde sahiplerinin kesim yerine götürmek istediği boğa, kamyonete bindirilirken kaçtı. Sahiplerinin ve çevredeki vatandaşların elinden kurtularak koşan boğa yaklaşık 3 saatlik bir kovalamacanın ardından yakalandı.

YASAK DİNLEMEDİLER, SOKAKTA KESTİLER

Kurban bayramının ilk gününde kurban kesim hareketliliği yaşanıyor.

Çoğu kişi kurban pazarlarının yanında bulunan yerlerde kesim yaptırıyor.

Ancak kurallara uymayanlar da var. Avcılar ve Esenyurt'ta sokaklarda ve boş arsalarda kaçak kesim yapıldı.

Kesim anlarını çocukların da izlemesi dikkat çekti.

ACEMİ KASAPLAR HASTENEYE KOŞTU

Her Kurban Bayramı'nda yaşanan bilindik manzaralar bu bayramda yaşandı.

Kahramanmaraş'ta hastaneleri acil servisleri kurban yerine kendilerini kesen acemi kasaplarla dolu.

Aralarında çocukların da olduğu acemi kasaplar ambulansla veya yakınları tarafından hastaneler götürülerek tedavileri yaptırıldı.

Sağlık personeli tarafından dikişleri atıldıktan sonra taburcu edilen acemi kasaplar, yarım bıraktıkları işi bitirmek için tekrara kurbanının yanına gitti.

Bir bayram klasiği: Acemi kasaplar

SAMSUN

Samsun'da her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi bu bayramda da bildik görüntüler ortaya çıktı.

Kurban kesimi sırasında acemi kasaplar ya kazara kendilerini kestiler ya da kurbanlık hayvanların boynuz, tekme darbeleri ile çeşitli yerlerinden yaralanarak hastanelik oldular.

Kurban kestiği hayvanın etini çengele takarken elinden yaralanan ve 40 yıllık kasap olduğunu söyleyen bir vatandaş ise görüntü çeken basın mensuplarına kendisinin ilk vaka olup olmadığını sordu. Yakınları tarafından hastanelere kaldırılan acemi kasapların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Kendini kesen ve yaralanan vatandaşlar gerek kendi araçları ile gerek ise ambulanslarla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılıp tedavi altına alındılar. Sabah saatlerinden itibaren hastaneye gelmeye başlayan acemi kasaplar, acil servislerde yoğunluğa neden oldular.

MALATYA

Malatya'da, kurban kesimi sırasında, hayvanlardan aldıkları darbeler ve bıçakla yaralananlar, hastanelere akın etti.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde, birçok kişi, kurban kesim yerlerinde hayvanlarını kesti. Kesim sırasında hayvan darbeleri ve bıçakla kendisini yaralayanlar da oldu. Acemi kasaplar, yakınları tarafından ya da çağrılan ambulanslarla götürüldükleri hastanelerde tedavi oldu.

Kesim yaptığı sırada kurbanlığın kaçmaya çalışması esnasında bıçağı eline saplayan ve ardından tedavi için hastaneye gelen Mehmet Aybek, "Kendimi kestim, kasap değilim, acemilik işte. Bıçak denk geldi, ufak kesik oluştu. Çok şükür bir şey olmadı" dedi.

BURSA

Bursa merkezi ve ilçelerinde bayramın ilk sabahında acil servisler, kurban kesmek isterken yaralanan acemi kasaplarla doldu. Bıçakla veya hayvanların boynuz darbeleriyle yaralanan vatandaşlardan, durumu hafif olanlar kendi imkanlarıyla, ağır yaralı olanlar ise ambulanslarla hastaneye geldi. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alındı.

KARABÜK

Bayrama 2 gün kala kurulan ve ilginin az olduğu kurban pazarında bayramın birinci gününde vatandaşlar sıkı pazarlık yaparak kurbanlık almanın mutluluğunu yaşadı.

Kurbanlarını alan bazı vatandaşlar araçlarının bagajına koyarak evlerinin yolunu tutarken, bazı vatandaşlar ise pazarda kestirdi. Bir vatandaş ise aldığı kurbanlığı elinden kaçırınca kurban pazarında kovalamaca yaşandı. Bir süre peşinden koşturan kurbanlık, köşeye kıstırılarak yakalandı.

ADANA

Kurban Bayramı'nın ilk günü Adana'da da bayram namazının ardından kurbanlıklarını kesmek için evlerine getiren bazı vatandaşlar, kendilerini yaraladı. Çoğu elinden yaralı vatandaşlar, hastanelere akın etti. Bazıları ise ellerindeki yaraları gizlemeye çalıştı. El ve parmaklarından yaralanan acemi kasaplar, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Kesilen parmağına dikiş attırdıktan sonra hastaneden çıkan bir vatandaş, "Usta kasap da olsak, yine de kesilebiliyor. Kesilmez diye bir şey yok. İyiyim" dedi.

KIRIKKALE

Kurban Bayramı'nın ilk günü bayram namazının kılınmasının ardından vatandaşlar sabahın erken saatlerinde kurbanlarını kesmeye başladı. Vatandaşlar, belediyeler tarafından belirlenen kurban kesim alanlarında alınan tedbirler kapsamında ibadetlerini yerine getirdi. Ancak her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi bu sene de yaralanmalar yaşandı. Kurbanlıklarını kendi imkanlarıyla kesmek, derisini yüzmek ya da etleri parçalamak isteyenler kazayla kendilerini yaraladı. Bıçak ya da diğer kesici aletlerle kendilerini kesen acemi kasaplar, soluğu en yakın hastanenin acilinde aldı. Hastaneye gelenlerin çoğunun el, kol ve parmaklarından yaralandığı gözlendi. Hastanede sağlık personelleri tarafından gerekli tedavileri yapılan vatandaşlar evlerine gönderildi. Kırıkkale kent merkezinde saat 10.30’a kadar hastanelere 50’ye yakın yaralının geldiği öğrenildi.

MALATYA

Malatya’da her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi bu bayramda da hastane önünde bildik görüntüler ortaya çıktı. Kurban kesimi sırasında acemi kasaplar ya kazara kendilerini kestiler ya da kurbanlık hayvanların boynuz, tekme darbeleri ile çeşitli yerlerinden yaralanarak hastanelik oldular. Kendini kesen ve yaralanan vatandaşlar gerek kendi araçları ile gerek ise ambulanslarla Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servisine getirildiler.

Sabah saatlerinden itibaren hastaneye gelmeye başlayan acemi kasaplar, acil servislerde yoğunluğa neden oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)