E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den İsveç ve Finlandiya kararı: Toplantı iptal edildi---

Türkiye'den İsveç ve Finlandiya kararı: Toplantı iptal edildi

Türkiye'den İsveç ve Finlandiya kararı: Toplantı iptal edildi
24 Ocak 2023 - 18:30 borsagundem.com

Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki üçlü mekanizma toplantısı süresiz bir şekilde iptal edildi.

Ankara’nın talebi üzerine Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki üçlü mekanizma toplantısı süresiz bir şekilde iptal edildi.

Bir sonraki toplantının Şubat ayında Brüksel’de yapılması planlanıyordu.

FİNLANDİYA: TEMASLARIMIZ SÜRECEK

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, yaşanan krizler nedeniyle Türkiye’yle görüşmelere ara vereceklerini açıklamıştı. Haavisto, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki üçlü görüşmelere gerilim yatışıncaya kadar birkaç hafta ara vermenin herkes için daha iyi olacağını söylemişti.

Finlandiyalı bakan, Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu’yla da görüştüğünü belirterek Türkiye’de seçimler nedeniyle gündemin yoğun olduğunu ancak NATO görüşmelerinin devam etmesini umduklarını kaydetti. İsveç olmadan görüşmelere devam etmeyi düşünmediklerini ifade eden Haavisto, Türkiye'yle temasın da önceden olduğu gibi süreceğini bildirdi.

ERDOĞAN: HERHANGİ BİR DESTEK GÖREMEYECEK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada “İsveç Müslümanların dini inancına saygı gösteremiyorsa bizden NATO konusunda herhangi bir destek göremeyecek” demişti.

Türkiye'den İsveç'e peş peşe tepkiler: İsveç, nefret suçu işlemiştir

 

Stoltenberg’den Türkiye, İsveç ve Finlandiya açıklaması

 

F-16 satışına İsveç ve Finlandiya şartı iddiası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran25 Ocak 2023 13:48

    Hz. Musa nın mucizesi karşısında şaşıran sihirbazlar (ki kendileri ilim sahibi olduklarından bunun sihir olmadığını anlamışlar.)  bu mucizenin Allah tan geldiğini anlayıp derhal ^^Musa nın Rabbine iman ettik deyip secdeye kaapanmışlardı:^^ Kazıklı Firavunun korkunç zulmünü bile bile yaptılar bunu! Firavuna olan cevapları ise çok ibret vericidir.  ^^“Bize gelen apaçık delillere ve bizi yaratana seni asla tercih etmeyeceğiz. Artık sen vereceğin hükmü ver. Sen ancak bu dünya hayatında hüküm verirsin.”: “Bize gelen bunca apaçık kanıtlara ve bizi yaratana karşı asla seni tercih edemeyiz. İdemişler.  Yani bu Dünya nın zulmü de neşesi de  gelip geçicidir!  Asl olana kavuşmayı ömrünün son anlarında idrak edip iman ile göçmesini bilmişler!  Allah onlardan razı olsun.  Sihir ile ilim, Zulüm ile adaleti ayıranlardan olmak gerek ki  sele kapılıp gitmeyelim.

  • baran25 Ocak 2023 12:31

    Dünya da zaten Hristiyanlık diye bir şey sadece isim olarak var!  Aklı selim insan 3 tane  İlah ı asla kabul etmez Zaten Romalıların çarpıttığı bir hakikattır bu  Yani Hristiyanlığı kendi pagan dinlerine uydurdular.  Şimdi de Vatikan da Kanada da sayısız tecavüzcü sapık Papaz da güya Hristiyan!  Yani ateizm ile bir nevi  daha da çarpıtılmış eşcinselliği alkolü  serbest hale getirldiği bir Hritiyanlık!  Dine uymuş değil dini kendi sapık ahlaksızlıklarına uydurdukları için kendileri bakımından problem kalmıyor. Problem olarak Kuranı Kerim ve Müslümanlar!  Her güçlüğe her zorluğa her acya dayanan Müslümanlrı karşılarında görünce  işte bu sapkın refahtan şımarmış kudurmuş ahlaksızlar  kendileri gibi saptıramadıkları saf ve temiz sade Müslümanları görünce buna kahroluyorlar!  Çünkü kendilerine Cehennem bu insanların şahsında hatırlatılmış oluyor. 

  • Mucise Reis : )24 Ocak 2023 22:01

    Hıristiyan olduklarını iddia eden kişi veya grupların kitap yakma veya diğer dinlere ait olanlar da dahil olmak üzere dini eserleri yok etme gibi eylemlerde bulunmamışlardır.... Durumlar çok nadirdir olsada, olağan üstü bazı sapkınlar... Bu eylemler, Hristiyanlığın öğretilerini temsil etmez... Yaşanan olay bazı işid kafalı sapkınların cehaleti, önyargısı  veya siyasi gündemden pay kapma maymunluğudur. Aynı zihniyet savaşda tecavüzcü, çocuk öldüren, yaşlı ve kadınları kılıçtan geçiren zihnyiettir. Bu zihniyetler hep olacaktır. Aslolan bu tip zihniyeti ve kişiliği bozuk kişilere/kişi ye devlet hukuklarının müsade etmezi ve yapılanları düşünce özgürlüğü oalrak kabul etmesidir. Düşünce, düşünmektir, eleştirmek, tez yazmak, çürütmek vb. Yüzyıllık Peygamberden günümüze gelen dünya mirası eseri yakmak, yıkmaktır. Ben isveç meclisini düşünce özgürlüğüne göre benzin döküp yakabiliyor muyum ? İsveç metrosunu yada ? balyozla kırabilirmiyim ? Kuranda böyle bir miras eser...

  • Mucise Reis : )24 Ocak 2023 21:54

    Olması gereken oldu. Mukaddes Kitaplar diğer dini metinleri yakma veya yok etme fikrini teşvik etmez ve bu tür eylemler saygısızca ve  (Hıristiyanlığın  İsveç için diyorum ) öğretilerine aykırı olarak kabul edilir... Yani burada sadece islam değil, bütün dünya din insanlarının DİNLER SAVAŞI gibi bu terbiyesizliğe ortak ses vermesi gerekir. Bence Diyanet işleri acilen bir toplantı yapmalı. Diyanet toplantıda yemekte bütün din temsilcilerini bir araya getirmeli. Hadda Mardinde olmalı bu yemek daveti. orada ortak biçimde , ülkemizde bütün din menzupları kısa sürelide olsa bu eylemi kınamalı. Hatta ülkemizde Türkiye de her din özgürdür. ülkemzide böyle bir olaya müsade edilmez, devlet düzeyinde tepkiler dile getirildi denerek, dünyaya dinsel mesaj verilmelidir. Yaşanan kitap yakma işid zihniyetli takım elbiseli sapkınlıktır. Kuran da kültürel yüzyılları aşan bir kitap dünya mriasıdır bir nevi, orjınal gelmiştir dünümüze...

  • Yanlışım varsa düzeltin24 Ocak 2023 20:44

    Dünyada İncil'in yakıldığı bir ülke var mı? İncil'in yakıldığı bir ülkenin kahramanları olmak isteyen yok mu ülkemizde? Onlar bizim dinimize hakaret ediyorlarsa bizde onların dinine hakaret edelim. 

  • Mucise Reis : )24 Ocak 2023 22:04

    Bizim dinimizde diğer dinlere bu tarz girişimler yasaktır.  Nasılki kültürümüzde devletlerin bayraklarına saygısızlık yapmak ahlaken yasak sa.. Hatta ülkemizde din vicdan özgürlüğü var, herkes her dini yaşayabilir bir başkasının hayatını sınırlamadığı sürece... Hindiztanda inekler kutsal, orada müslümanlar bayramda küçük baş kesiyor mesela, hindistanlılar tanrılarımızı müslümanlar kesiyor demesin diye... (ingilizler bilerek zamanında inekleri danaları vb kesip , kestirip hindistanda osmanlı egemenliğine direnişe ve müslümanları kötülemeye çalışmıştır. Tarih yazıyor... Biz herkeslere saygılıyız, bir kaç sapkının dersini verebiliriz. Aynını yapmak bizi küçültür. Müslümanlar Dünyaya rnek insan modeli olmak zorunda. peygamber efendimiz herşeye rağmen imajını bozmamıştır, örnek kişilik olmuştur, her din insanına.

  • AHMET ÖZBİR24 Ocak 2023 19:12

    KUR'ÂN-I KERİM Allah'ın Kitabı'dır, bütün insanlığın saygı göstermesi mecburiyettir, KIRMIZI ÇİZGİDİR. Kim bu kahpeliğe "İFADE HÜRRİYETİ" diyorsa Allah'ın, Peygamberlerin, Meleklerin LÂNETİ üzerlerine olsun. Amin. Devletimizden, REİS'imizden en büyük isteğimiz Mukaddes Kitabımızı yakan kanı ve sütü bozuk kâfirleri koruyan devletlerin "BÜYÜK ELÇİLERİNİ ŞUTLAYIN ÜLKELERİNE!" Haydi Yiğitler vazife başına.