E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den İsrail'e sert tepki!---

Türkiye'den İsrail'e sert tepki!

Türkiye'den İsrail'e sert tepki!
19 Mart 2021 - 20:20 borsagundem.com

Türkiye'den İsrail'in Filistinlilere yönelik aldığı tahliye, yıkım ve müsadere kararlarına tepki açıklaması yapıldı

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altında bulunan topraklardaki tahliye, yıkım ve müsadere faaliyetleri hakkında yazılı açıklama yayımladı

"İSRAİL'İN, HUKUKU İHLAL EDEN ADIMLARININ SON ÖRNEĞİDİR"

Açıklamada, "İsrail’in son dönemde, Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah semti başta olmak üzere, işgal altında bulundurduğu topraklarda Filistinlilere yönelik aldığı tahliye, yıkım ve müsadere kararları İsrail’in uluslararası hukuku ihlal eden adımlarının son örneğidir." ifadesine yer verildi.

Söz konusu hukuk dışı eylemlerin İsrail'in barış arzusundan ziyade işgalini güçlendirme niyeti taşıdığını açıkça gösterdiği kaydedilen açıklamada, Filistinlilerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yarattığı olumsuz koşullarla mücadele etmeye çalıştığı dönemde İsrail’in hız verdiği bu eylemlerin vicdanları daha da yaraladığı vurgulandı.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Açıklamada, "Uluslararası toplumu, İsrail’in yayılmacı politikalarına karşı Filistin halkıyla dayanışma sergilemeye davet ediyoruz." ifadesini kullanıldı.

Dışişleri’nden ‘içişlerimize karışmayın’ çıkışı!

 

Dışişleri'nden AP'ye tepki: İddiaları reddediyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alirıza19 Mart 2021 22:51

    İsrail geleceğini hazırlıyor.Bir gün geçmişi hatırlayınca ben bunu hakkettim diyecek.Bukadar hukuksuz davrananın başına geleceklerde hukuksuz olmaz mı? Elli sene evvel bir manyak hırsını Yahudilerden çıkardı haksızdı masumlar katledildi Dün hitlerin yaptığını bugün İsrail yapıyor Yani bu İsrail sabırsızlıkla yeni mayağını bekliyor

  • Ozan19 Mart 2021 20:50

    Arap ülkeleri, Filistin de yaşayan arapların haklarını savunurken, arap ülkelerinde yaşayan berberi, kıpti, kürt gibi etnik grupların hakları konusunda niye umursamazlar! Bu halkların yaşadığı coğrafyalar da tarihi arap coğrafyası da değil. Sonradan bu bölgelere yayılmışlar. Arap ülkelerdeki diğer etnik grupların uğradığı baskılar katlismlarda her on yermş yılda yaşamlarını yitiren insan sayısı çocuk sayısı filistin ile karşılaştırıldın!? Böyle bşr karşılaştırma da doğru değil, ama samşmiyeti ortaya koymak içinde gerekli. Filistin deki arapların hakları elbette desteklenmeli, ama haklar özgürlük gibi değerler üzerindeki samimiyeti sorgulatacak çok unsur var, filistinliler arap olmasaydı, arap ülkeleri umursarlar mıydı diye düşünmeden de edemiyor insan.

  • Mehmet 19 Mart 2021 20:43

    Bu dünya etme bulma dünyasıdır ey solucanlar sonunuz nasıl olacak acaba

  • Gercek 19 Mart 2021 20:39

    Çinde yaşayan Uygurlar, pakistan ve iran da yaşayan Belluciler kuzey afrikada yaşayan Berberiler veya diğer ülkelerdeki kürtler hakları çiğnendiğinde mağdur edildiğinde ilgili ülkelerin dikkati çekilmiyor veya niye hiç politik gündem yapılmıyor? Sadece filistinde yaşatan Arapların hakları politik acenda yapılması

  • Fuat19 Mart 2021 21:04

    Hepsine tepki veriliyor , sen ya..lik yapıyorsunun hepsi o